המתכונים של דני סימון

המתכונים של דני סימון
פטה כבד נוסח פרובנס, פטריות ממולאות, פונדו בשר עם צ'יפס וקינוח בונבוניירות. נסו להכין את המתכונים של דני סימון

מנה ראשונה:

פטה כבד נוסח פרובנס

פטה כבד:

  • 1/2 ק"ג כבד עוף
  • 1 ק"ג בצל
  • 6 ביצים קשות
  • תרכיז כמהין

אופן הכנה: שולקים את הכבד במים רותחים. מקלפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. טוחנים הכל במטחנת בשר עם ביצים. מכניסים לקערת מיקסר, פלפל מלח לפי הטעם, ומוסיפים את תרכיז הכמהין. מערבבים עד שנוצרת עיסה הומוגנית.

ריבת בצל:

  • 4 בצלים סגולים גדולים
  • כוס סוכר חום
  • כוס יין אדום יבש
  • 2 כפות שמן לטיגון
  • 3 כפות חומץ בלסמי

הכנה: לטגן את הבצל, להוסיף את שאר המרכיבים, לבשל עד לצמצום הנוזלים.

אופציה צמחונית: פטריות פורטבלו ממולאות

מרכיבים:

  • פטרית פורטובלו גדולה
  • כמה סוגי פטריות
  • פירורי לחם
  • בצל
  • מלח פלפל
  • שמן כמהין
  • שמן זית
  • פטרוזיליה

אופן הכנה: קוצצים את הפטריות והבצל ומערבבים. מוסיפים שמן כמהין, שמן זית פלפל ומלח. ממלאים את פטריית הפורטובלו במלית ומכניסים לתנור עד שתשחים. בהגשה מומלץ לפזר פטרוזיליה מעל.

מנה עיקרית:

פונדו נוסח בריסל

מנה צמחונית: פונדו צמחוני

 

מרכיבים:

  • בשר פילה
  • בשר עוף

(מנה היא בערך 120 גרם מכל אחד)

צ'יפס:

  • שקית צ'יפס קפואה
  • שמן צ'יפס

הכנה: חותכים את הבשר והעוף לקוביות. מטגנים הצ'יפס בשמן עמוק.

הגשה: סיר פונדו של שמן גרעיני ענבים.

אופציה צמחונית:

  • חלומי
  • טופו

הכנה: חיתוך חלומי וטופו לקוביות.

רטבים: 

רוטב שום:

  • מיונז
  • שום קצוץ טחון עם פטרוזיליה

רוטב יין אדום:

  • יין אדום מצומצם
  • סילאן, סוכר
  • תימין
  • פלפל
  • מלח

טחינה:

טחינה לימון ומלח

רוטב ברבקיו קנוי

קינוח:

בונבונים צלויים

מרכיבים:

  • 500 מ"ל שמנת טבעונית
  • 1 מקל וניל
  • כף תמצית וניל טהורה
  • חצי כוס סוכר לבן
  • 5 חלמונים גודל לארג'
  • מעט סוכר חום
  • עפרונות
  • 2 תבניות סיליקון עם שקעים בצורת חצי כדור

לסירופ תותים:

  • 5 תותי שדה טריים
  • ½ כוס סוכר
  • ½ כוס מים

אופן הכנה: לסיר קטן יוצקים את השמנת הטבעונית, 1/4 כוס סוכר ואת זרעי מקל הווניל או תמצית הווניל. מחממים את הסיר עד לרתיחה. כאשר התערובת מתחילה לבעבע קלות, מכבים את האש. מערבבים בקערה את החלמונים עם 1/4 כוס סוכר. יוצקים את השמנת החמה לקערת החלמונים, בזרזיף דק, תוך כדי שטורפים עם מטרפה ידנית. טורפים עוד כחצי דקה עד שהתערובת חלקה והומוגנית. יוצקים את התערובת לתבניות סיליקון ומכניסים לתנור בתבנית עם מים עד גובה של כמחצית מגובה תבניות הסיליקון. אופים בחום של של 140 מעלות במשך חצי שעה בדיוק. מוציאים מהתנור, מצננים לטמפרטורת החדר, ומכניסים להקפאה של לילה או לפחות 4 שעות. מוציאים מתוך תבניות הסיליקון את תכולתן, נועצים מקל, טובלים בסוכר חום ושורפים מעט עם מבער.

אופן הכנה סירופ התותים: טוחנים את התותים. מעבירים לסיר קטן עם מים וסוכר ומערבבים עד לקבלת סירופ אדום וסמיך. מצננים ושומרים בצנצנת סגורה במקרר. מגישים את סוכריות קרם הברולה לצד סירופ תותים.

הגשה: מומלץ לצרוב בשולחן.

הפופולריים