המתכונים של טל

טארט טאטן, ניוקי סלק ופאני פורי. המתכונים של טל

טארט טאטן, ניוקי סלק ופאני פורי. המתכונים של טל

מנה ראשונה

טארט טאטן של עגבניות שרי עם גבינת עיזים צרובה

 

רכיבים:

  • בלסמי מצומצם
  • סוכר חום
  • 2-3 קוביות חמאה
  • טימין
  • עגבניות שרי צבעוניות
  • בצק עלים מחורר
  • מלח+פלפל גרוס
  • טבעות של בצל סגול
  • טימין טרי
  • בזיליקום
  • גבינת סנט מור

 

שמים בתחתית כמה קוביות חמאה, חותכים עגבניות שרי צבעוניות לחצאים, ומסדרים. חותכים בזיליקום ומעט טימין ומפזרים מעל. מוסיפים רוטב בלסמי מצומצם ומלח גס מעל בצק העלים. מחוררים, עוטפים, ומכניסים לתנור 170 מעלות טורבו לחצי שעה בערך. לבסוף מוסיפים גבינת סנט מור.

בצד, מגישים סלט עלי חסה, גרעינים, פקאן חתוך, וברוטב ויניגרט.

  

מנה עיקרית

סלמון לצד ניוקי סלק עם פרמז'ן

 

רכיבים:

  • 1 ק"ג תפו"א 
  • 1 שקית סלק אדום עם מעט מים להשתמש ב3-4 כפות מחית סלק.
  • 300 גר קמח
  • 1 ביצה
  • 1 חלמון
  • פלפל שחור
  • מלח דק
  • מרכיבים רוטב שמנת פטריות
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 סלסלת פטריות חתוכות
  • טימין
  • ½ כוס יין לבן ברצלונה
  • 2-3 כוסות שמת מתוקה 38%
  • אגוז מוסקט
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • סלמון
  • סלמון
  • לימון
  • לימון כבוש
  • שקדים
  • מלח גס, פלפל שחור
  • פיסטוקים

 

הכנה: עושים מעט חריצים בסלמון, מתבלים במלח גס ופלפל שחור, צורבים מעט את הדג. לאחר מכן שמים תערובת של לימון, שקדים ומוסיפים פיסטוקים. מכנסים לתנור 12-15 דקות 160 מעלות במצב טורבו. מקשטים צלחת עם מחית סלק ועלים.

 

קינוח

קרם ברולה בפאני פורי

רכיבים:

  • 300 גרם שמנת
  • 50 גרם סוכר
  • 6 חלמונים
  • טעמי וניל, ורדים, פיסטוק
  • פאני פורי
  • לצלחות - תות, פרח אוכמניות

אופן ההכנה: מחממים 70 גרם סוכר 360 מ"ל שמנת בתוך סיר. בכלי נפרד שמים 6 חלמונים, מחממים שמנת עם סוכר עד שהכל מבעבע, מערבבים כך שכל הסוכר יתפזר. מעבירים שמנת לכלי של הביצים, מקציפים עם מטרפה בהדרגה, מסננים במסננת, ומעבירים לשלוש קערות. בכל קערה שמים את הטעם שלה - וניל, תמצית ורדים, מחית פיסטוק. את הפיסטוק מערבבים בבלנדר מוט, שמים מגש עם מים בתנור, מכניסים על 120 מעלות טורבו לחצי שעה פלוס מינוס. מעבירים למקפיא.

אופן הכנת הפאני פורי: מטגנים פאני פורי 18-25 יחידות. מחוררים לאחר שהם מתקררים.

לפני ההגשה מוצאים מהמקפיא, מעבירים לשקית זילוף (כל טעם בנפרד), טובלים בסוכר חום, מקרמלים ממש מעט, וצורבים מרחוק עם ברנר. את הצלחת מסדרים כך: רוטב תות, שלושה פאני פורי על נקודה מהקרם בורלה (שישב יציב בכל צלחת), מפזרים תותים, פרחים אכילים וענבים.

הפופולריים