מנה ראשונה:
קיש בצל
רכיבים עבור הקלתית:
- 2-2 וחצי כוסות קמח תמי ללא גלוטן
- 1/4-1/2 כוס שמן זית
- 2 כפות אבקת מרק בצל
- ביצה אחת
- מעט מים קרים לפי מידת הצורך
אופן ההכנה: מכניסים את המרכיבים למעבד מזון עד לקבלת בצק, ולאחר מכן מרפדים בתבנית אישית. אופים את הקלתית, מוציאים, וממלאים בבצל שאודה. שמים מעל את המילוי של הקיש ואופים שוב.
רכיבים עבור המילוי:
- 9-7 בצלים יבשים, בינוניים עד גדולים
- מים
- מעט שמן זית
- פלפל שחור
- מעט טימין
אופן ההכנה: מאדים בסיר עם מעט מים ומוסיפים מעט שמן עד לריכוך וקבלת צבע לבצלים.
מרכיבים עבור ריבת בצל:
- 7-6 בצלים בינוניים עד גדולים
- דבש
- רוטב טריאקי
- סויה ללא גלוטן
- יין אדום
- פלפל חריף
- סוכר
- מים
- מלח
אופן ההכנה: פורסים בצלים בסיר חם מאדים מאט שמים את שאר החומרים ומבשלים עד לצמצום
וריכוך וקבלת הריבה
מרכיבים עבור רוטב לקיש לאפיה:
- 1 עד 1 וחצי כוסות מרק עוף
- עד 1/4 כוס שמן זית
- ביצה אחת
- פלפל שחור
אופן ההכנה: טורפים את הבלילה ושופכים על הקיש שאפינו. שמים את מילוי הבצל ומעל את הרוטב
לקיש, ומכניסים לאפייה.
מרכיבים עבור הסלט:
- מיקס חסה
- מלפפון ירוק
- מוכן
- גזר
- אגוזים מושחמים במעט סוכר וינגרט
- דבש/חרדל/שמן של שום קונפי/חומץ/מים קרים
מרכיבים עבור טחינה סלק:
- טחינה
- מים קרים
- מיץ סלק מסלק מגורד
- מלח
- מיץ לימון
מנה עיקרית:
ביף בורגניון ופירה
מצרכים עבור הפירה:
- עד 10 תפוחי אדמה בינוני עד גדול
- מים
- שמן זית
- מלח
- שום
אופן ההכנה: שמים בסיר, מכסים במים רותחים עד לריכוך, שופכים את המים כמעט עד לייבוש. שמים
את השמן זית והתבלינים ומועכים לפירה.
מריכיבים עבור הביף בורגניון:
- 2 קג' בשר כתף בקר חתוך לקוביות גדולות
- 1 עצם מח
- קורנפלור
- גזרים
- סלרי גבעולים ועלים
- בצלים
- שום
- פטריות
- טימין
- פטרוזיליה
- שמן
- יין אדום
- ציר מרק עוף מאבקה
- פלפל שחור
- מלח
- רוטב רימונים
- ודבש סויה / טריאקי
- מעט מים בסוף אם צריך
אופן ההכנה: מקמחים עם קורנפלור מעט את הבשר וסוגרים בסיר חם עם מעט שמן. באותו הסיר מכניסים בצלים, שום, גזר וסלרי, מרככים מעט ואז מוסיפים את הבשר ואת יתר המרכיבים (למעט הפטריות שלקראת סוף הבישול).
קינוח:
פבלובה ומוס שוקולד פיסטוק
מרכיבים עבור מוס שוקולד קפה:
- שמנת צמחית פרווה להקצפה
- שוקולד מריר
- 1 כפית סוכר
- קפה אספרסו שקדי לוז
- כף של אינסטנט בטעם נוגט
מרכיבים עבור מוס הפיסטוק:
- שמנת צמחית פרווה להקצפה
- מחית פיסטוק כף עד 3
- אינסטנט פיסטוק
- חצי עד 1 כפית סוכר
אופן ההכנה: כפית מחית פיסטוק לכל חצי כדור שוקולד מריר+מעט מים מומס סוכר גבישי מעט מעל לקישוט.
במיקסר מכינים את מוס הקפה, מקציפים את השמנת, מוסיפים את האינסטנט ו-1 כפית סוכר שטוח +ממיסים שוקולד עם קפה אספרסו אגוזי לוז, מכינים מוס שמים בחצאי הכדורים מקפיאים, מוצאים ושמים 1/2 כפית מחית פיסטוק על כל כדור ושוב מקפיאים מעט. חוזרים על פעולת המוס עם השמנת ואינסטנט הפיסטוק+מחית הפיסטוק, עד לקבלת מוס פיסטוק, שמים מעל ומקפיאים.
כאשר מגישים - ממיסים את השוקולד המריר עם המים, שופכים מעל כל חצי כדור קפוא ושמים מעט סוכר גבישי.
מרכיבים עבור הפבלובה האישית:
- 4 חלבונים
- 1 וחצי כוסות סוכר
- 1 כפית חומץ
- 1 כף קורנפלור
אופן ההכנה: במיקסר מקציפים קצף חלבונים עם הסוכר שמוסיפים בהדרגה עד לקבלת קצף יציב, ואז מוסיפים את החומץ והקורנפלור. עם מרית מציירים עיגולים על נייר האפייה, ועליהם מהצד השני עם שקית זילוף וצנתר - יוצרים עיגולים כולל שוליים עבים וגבוהים. אופים כשעה וחצי על 130 מעלות.
להגשה - על כל פבלובה שמים פירות (תותים/אוכמניות/פטל אננס חתוכים), מקשטים בנענע ורוטב אדום.
מרכיבים עבור הרוטב האדום:
- תותים
- אבקת סוכר
אופן ההכנה: מרסקים תותים ומפזרים אבקת סוכר דרך מסננת.