המתכונים של עומר צוברי

המתכונים של עומר, גלובה וחילבה, סטייק אנטריקוט, סורבה

גלובה, חילבה וסטייק אנטריקוט. המתכונים של עומר
בואו לאכול איתי
צילום: בואו לאכול איתי

מנה ראשונה

גלובה וחילבה

מרכיבים:
גלובה:

  • 1 ק״ג קמח לבן
  • 10 גרם שמרים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית שמן
  • 2 כפיות סוכר

אופן הכנה: לשים את הקמח בקערה גדולה עם מים ובתוספת כל החומרים עד לקבלת כיכר בצק. מכסים את הבצק במגבת ומשאירים לתפוח. אחת לחצי שעה לשים שוב את הבצק ושוב משאירים לתפוח. כך 3 פעמים. אופן הלישה ע״י הרמת הבצק מתחתית הקערה וסיבוב הקערה.

טיגון: מרתיחים שמן במחבת בגודל בינוני. מוציאים כדור בצק בגודל כדור טניס, מותחים את הכדור
לקוטר המחבת ומניחים בשמן הרותח. לאחר מכן הופכים לטיגון גם בצד השני עד שמשחים.

מרכיבים:
סחוג:

  • 1.5- 2 קילו פלפל ירוק חריף
  • 10-12 ראשי שום מקולפים
  • 3-4 חבילות כוסברה
  • מעט מלח
  • מעט פלפל שחור

אופן הכנה: טוחנים את כל המוצרים יחדיו עד שנוצרת עיסה אחידה. מעבירים לצנצנות קטנות ומכניסים להקפאה.

מרכיבים:
חילבה:

  • 100 גרם חילבה טחון
  • 2 עגבניות מגורדות במגרדת ללא הקליפה
  • 2 כפות סחוג
  • 1 כף פלפל שחור
  • 1 כף אבקת מרק עוף שעורבב עם מים רותחים

אופן הכנה: משרים את החילבה בסיר עם מים מהברז. את הסיר מכניסים למקרר למשך לילה, בסופו נשפוך את המים. מפוררים את גוש החילבה וטוחנים עד להווצרות מרקם רך, תוך כדי הוספת קת מים על מנת להשאיר את המרקם רך. מוסיפים לחילבה את רסק העגבניות ומערבבים. לאחר מכן מוסיפים את הסחוג, הפלפל השחור ומרק העוף. מרתיחים את החילבה תוך כדי בחישה עם לרתיחה. מסירים מהאש ומניחים להתקרר.
המלצה: לשמור בצנצנת במקרר.


מנה עיקרית

נתחי סטייק אנטריקוט

מרכיבים:

  • תפוחי אדמה
  • עגבניות
  • מלח
  • פלפל
  • עירית
  • גבינה טבעונית

 

אופן הכנה סטייק: מטגנים במחבת עם שמן עד לקבלת צבע אחיד.
אופן הכנה תפוחי אדמה: מכניסים את תפוחי האדמה לתבנית, מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס ומכניסים לתנור שחומם על 200 מעלות.

סלט גינה:

  • כובע נזיר
  • תותים
  • פרוסות תפוח עץ דק
  • עליי בייבי (אפשר גם רוקט)
  • פלפל אדום חריף

רוטב:

  • שמן זית
  • בלסמי
  • לימון
  • חרדל
  • דבש

אופן הכנה: מכניסים את על המרכיבים לצנצנת ומערבבים. מתבלים בסמוך להגשה.


קינוח

סורבה קנוי

הפופולריים