המתכונים של יעל בן נעים

המתכונים של יעל: מרק עדשים, צלי עוף וספגטי, עוגה
מרק עדשים עם אטריות, צלי עוף וספגטי ולקינוח עוגת ביסקוויטים. המתכונים של ארוחת הנכדים של יעל (למרות שבינינו, אתם יכולים יותר)
בואו לאכול איתי
צילום: בואו לאכול איתי

מנה ראשונה

מרק עדשים עם אטריות

מרכיבים:

  • עדשים מבושלים
  • אטריות דקות
  • אבקת מרק
  • מים רתוחים

אופן הכנה: שמים את המרכיבים בתוך סיר על גז. לבשל במשך רבע שעה תוך כדי בחישה כדי שהמרק לא יהפוך לעיסה.

מנה עיקרית

צלי עוף וספגטי


מרכיבים:

  • כרעיים עוף
  • שום
  • גמבות
  • אבקת מרק
  • פפריקה מתוקה
  • שמן זית

אופן הכנה: שוטפים היטב את הכרעיים ומתבלים בשמן זית ופפריקה מתוקה. מכניסים לסיר ומניחים על אש נמוכה. מקלפים גמבה לרצועות, מוסיפים שום קלוף וכוס מים רותחים וממשיכים לבשל על אש בינונית למשך שעה. 

מרכיבים לספגטי:

  • ספגטי
  • שמן
  • פפריקה אדומה

אופן הכנה: מרתיחים מים בסיר ומכניסים את חבילת הספגטי. מוסיפים שמן ופפריקה אדומה ומערבבים עד לקבלת צבע אחיד.

מרכיבים לסלט הירקות:

  • עגבניות
  • פלפלים
  • בצל
  • לפלפונים
  • שום
  • כרוב

אופן הכנה: קוצצים יחדיו את הירקות ומתבלים בשמן זית ומלח.

קינוח

עוגת ביסקוויטים

מרכיבים:

  • מיץ תפוזים או יין
  • ביסקוויטים
  • אינסטנט פודינג
  • שוקולד פרווה

אופן הכנה: מרטיבים את הביסקוויטים בשני הצדדים ומסדרים בתבנית. מוסיפים אינסטנט פודינג לאחר הקצפתו ומורחים לסרוגין בשכבות. על שכבת הפודינג האחרונה מפוררים את השוקולד.

הפופולריים