שבוע צפון - המתכונים של ענבל פיניאן

המתכונים של ענבל פיניאן
סיגר ממולא בבשר, צלעות כבש עם טנזיה ואורז, דלעת ערמונים במילוי עדשים ולקינוח רולדת שמנת עם תותים - המתכונים של ענבל פיניאן:

מנה ראשונה

סיגר ממולא בבשר

מרכיבים:

  • עלי סיגר
  • חצי ק"ג בשר בקר טחון
  • בצל
  • פיטרוזליה
  • צנוברים (לא חובה)

אופן ההכנה: קוצצים דק בצל יבש גדול ומטגנים. כאשר הבצל מתחיל להשחים מוסיפים את הבשר הטחון, הפטרוזליה ומתבלים בכפית פפריקה מתוקה, כפית פפריקה חריפה, כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור ורבע כפית כמון. מערבבים כל הזמן את הבשר ודואגים לכך שיהיה מפורר. לאחר שהבשר מתבשל נותנים לו להתקרר. במחבת נפרדת מטגנים צנוברים במעט שמן זית ומוסיפים לבשר. לוקחים עלה סיגר ועליו שמים מעט מהבשר ומגלגלים היטב. כאשר הצדדים של הסיגר סגורים מטגנים בשמן חם. מכינים טחינה כמטבל.

סיגר צמחוני

אופן הכנה: מרתיחים תפוח אדמה עם חצי כף מלח, מטגנים בצד בצל יבש עד לקבלת צבע אחיד ובהיר. כאשר תפוח האדמה מתרכך מועכים אותו, מוסיפים מלח ופלפל שחור. את הבצל המטוגן ומגלגלים בעלה הסיגר. מטגנים בשמן עמוק וחם.

מנה עיקרית

צלעות כבש עם טנזיה ואורז

מרכיבים:

  • צלעות כבש
  • בצלצלי שאלוט
  • פלפל שחור
  • מלח
  • סילאן
  • בצל יבש
  • אבקת ציר בשר

אופן ההכנה: את צלעות הכבש סוגרים על מחבת חמה עם מעט שמן. באותה המחבת מטגנים שני בצלים גדולים. כאשר הבצלים הופכים לשקופים מתבלים במלח, פלפל שחור, בצלצלי שאלוט, רבע כוס סילאן ושקית אחת של אבקת ציר בשר (יש להמיס את אבקת ציר הבשר בעזרת מים רותחים). מכניסים את הצלעות ומכסים במים רותחים. מבשלים על הגז חצי שעה ולאחר מכן מעבירים לתנור להמשך בישול על חום של כ-150 מעלות למשך כשעה נוספת.

טנזיה:

מרכיבים:

  • פירות יבשים
  • משמשים
  • שזיפים
  • צימוקים לבנים גדולים
  • 3 בצלים גדולים
  • אגוז מלך או פקאן
  • סוכר
  • קינמון טחון או מקל קינמון
  • מלח פלפל שחור

אופן ההכנה: חותכים את הפירות היבשים לחתיכות קטנות ומשרים במים כרבע שעה (חוץ מהאגוז). חותכים את הבצל לרצועות דקות ומטגנים עד להזהבה. כאשר הבצל מזהיב, מוסיפים כרבע כוס סוכר, מערבבים טוב ומוסיפים את הפירות היבשים והאגוזים. מתבלים עם כפית קינמון, מעט מלח ומעט פלפל שחור. מוסיפים כ-2 כוסות מים רותחים ומערבבים. לאחר ההרתחה מעבירים לאשר קטנה ונותנים לזה להתבשל כשעה עד לקבלת מרקם ריבתי.

אורז:

  • 2 כוסות אורז בסמטי
  • 4 כוסות מים רותחים
  • חצי כף מרק עוף
  • פלפל שחור
  • מלח

אופן הכנה: מטגנים את האורז בשמן קנולה, מתבלים ומוסיפים את המים הרותחים. כאשר הכל מתחיל לבעבע מעבירים לאש קטנה עד שהמים מתאדים והאורז מבושל.

מנה עיקרית צמחונית

דלעת ערמונים במילוי עדשים

מרכיבים:

  • 2 יח' של דלעת ערמונים
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור

למילוי:

  • כוס עדשים ירוקות
  • שמן זית
  • 2 בצלים
  • 1 כפית מלח
  • רבע כפית פלפל שחור
  • שתי שיני שום
  • 1 פלפל אדום
  • חופן פטרוזליה קצוצה
  • טחינה גולמית

אופן ההכנה: חוצים את הדלעות ומנקים מהגרעינים, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה כאשר החלק הפתוח כלפי מעלה, מברישים בשמן ומפזרים מעט מלח ופלפל. אופים כחצי שעה בחום בגובה של 180 מעלות עד שהדלעות רכות ומשחימות מעט. מחממים במחבת שמן זית, ומטגנים את הבצלים עד שמשחימים. מוסיפים מלח, פלפל ושום ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים את הפלפל האדום וממשיכים בטיגון לעוד מספר דקות. מוסיפים את העדשים (אחרי בישול) ומערבבים. בסיום מוסיפים את הפיטרוזיליה ומערבבים, ממלאים את הדלעות במילוי ולפני ההגשה מזלפים מעל טחינה גולמית.

סלטים למנה עיקרית:

סלט ברבה:

  • סלק אדום מתובל עם לימון, מלח, פלפל, כמון ופפריקה.

סלט מאטסה מחלוטה:

  • עגבניות, פלפל חריף שום לימון מלח פלפל ושמן זית.

סלט בשבש:

  • שומר עם לימון מלח ופלפל שחור, אפשרי לצרף שמיר ומלפפון.

קינוח

רולדת שמנת עם תותים

מרכיבים:
  • 4 ביצים מופרדות
  • 4 כפות מים
  • 4 כפות שמן
  • 5 כפות סוכר
  • 1 כף קמח
  • קורט מלח

מילוי:

  • 1 מיכל שמנת מתונקה 38% (500 מ"ל)
  • אבקת סוכר כרבע כוס
  • 1 כף אינסטנט פודניג וניל
  • תותים חתוכים לקוביות 

אופן ההכנה: מחממים תנור ל-180 מעלות טורובו. בקערה גדולה טורפים היטב חלמונים, מים, שמן וכף סוכר. מכניסים את הקמח לקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים את החלבונים עם קורט מלח. כאשר מתחיל להיווצר קצף לבן, מוסיפים 4 כפות סוכר וממשיכים להקציף כ-3 דקות עד שהכל הופך לקצף יציב. מוסיפים בהדרגה את הקצף לקערה עם החלמונים ומערבבים בתנועות קיפול. מעבירים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשמנים עם מעט שמן. משטחים את התערובת ומכניסים לתנור. אופים כ-10 דקות, עד שהבצק נראה זהוב ויציב. מניחים מגבת ומפזרים עליה מעט אבקת סוכר, והופכים את התבנית למגבת. מורידים את נייר האפייה בזהירות, מגלגלים את הרולדה בתוך המגבת ונותנים לה להתקרר כרבע שעה.

להכנת המילוי: מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר ופודיניג וניל עד לקבלת קצפת יציבה. לאחר שהרולדה התקררה, פותחים אותה בעדינות ומורחים מעלה שכבה של קצפת. מיישרים כך שכל השטח יהיה מצופה בצורה אחידה, מפזרים את התותים מעל ומגלגלים בעדינות לרולדה הדוקה.

הגשה: לפזר אבקת סוכר בסמוך להגשה.

הפופולריים