מנה ראשונה
חציל עם בשר
מרכיבים:
- 4 יחידות חציל קלוי
- חצי קג בשר עגל טחון
- חצי קג בשר
- כפית וחצי פלפל אנגרה טחון
- כף פלפל שחור גרוס
- 1 כף מלח מטבח
- שתי כפיות אורגנו יבש
- זר פטרוזיליה
- ארבע בצל לבן
- שתי כפיות שום כתוש
- כוס עגבניות מרוסקות
- חצי כוס שמן זית
- שני ענפי צילי חריף
- 5 ענף טימין
- 4 יחידיות עגבניות
- 4 יחידות מלפפון
- בצל לבן
- 2 יחדיות פלפל ירוק
- כוס וחצי צנוברים
אופן הכנה: פורסים את החציל לשניים. מורחים בשמן ומסדרים מלח גס. מכניסים לתנור ל-200 מעלות למשך שעה. משחימים בצל במחבת, מוסיפים שום, בשר עגל טחון, בשר כבש טחון. מתבלים עם פלפל אנגלי טחון, פלפל שחור גרוס, מלח, אורגנו, פטרוזיליה קצוצה וטימין. מערבבים עד לטיגון ואידוי. מוסיפים כוס עגבניות מרוסקות וציר בשר, ומבשלים למשך 20-30 דקות. לאחר שהחצילים מוכנים מרוקנים כחצי מהמילוי ומערבבים עם הבשר. ממלאים בחזרה את מילוי הבשר ומוסיפים פטרוזיליה קצוצה, צילי פרוס דק, וצנוברים מלמעלה. בצד חותכים סלטון של עגבניה, מלפפון, בצל ופלפל חריף ירוק.
מנה ראשונה צמחונית
חציל צמחוני
מרכיבים:
- 1 חציל קלוי
- שתי כפות שמן זית
- כפית מלח גס
- חצי חבילת תרד
- חצי כפית אורגנו
- חצי כפית אגוז מוסקט
- מאה גרם גבינת עיזים
- חמישים גרם פרמז'ן
- שתי כפות פסטו
- כפית וחצי פלפל שחור גרוס
- ענף בזיליקום
אופן הכנה: פורסים את החציל לשניים. מורחים בשמן ומסדרים מלח גס. מכניסים לתנור ל-200 מעלות למשך שעה. מכינים מילוי של - התרד אחרי אידוי, גבינת עזים, פסטו ובזיליקום. מוציאים כחצי מהמילוי שבפנים ומניחים בתוך החציל את המילוי של התרד והגבינות. מפזרים פרמז'ן מגורד מלמעלה. בצד חותכים סלטון של עגבניה, מלפפון, בצל ופלפל חריף ירוק.
מנה עיקרית
צוואר טלה ממולא
מרכיבים:
- 2 יחידות צוואר טלה
- חצי ק"ג פריקי
- חצי כוס צימוקים
- חצי כוס שקדים
- 3 כפות מוח
- 1 כף פלפל גרוס
- 1 כפית פלפל אנגלי
- חצי כפית פלפל בהיר גרוס
- 5 יחידות הל
- 5 יחידות עלי דפנה
- כפית טימין
- חצי כפית רוזמרין
- 2 כפות תבלין מרק עוף
- 2 ליטר ציר עוף
- 0.5 קג בשר עגל טחון
- 4 בצלים
- זר פטרוזיליה
- כוס שמן זית
- 2 גרגיר נחלים
- חצי שקית צנונית
- 2 יחידות צילי חריף
- 5 עגבניות תמר
- 2 יחידות בצל סגול
- 4 יחידות לימון סחוט
- 0.5 כפית אגוז מוסקט
- חצי כוס טחינה
- 2 כפות כורכום
- 12 שיני שום
- כוס וחצי צנובר
אופן הכנה: משרים את צוואר הטלה עם תבלין פילדלפיה, רוזמרין, שום, שמן זית, פלפל ומלח למשך יום שלם. מכינים המילוי - מטגנים בצל ומוסיפים בשר כבש טחון גס ושמן טיגון. מוסיפים תבלינים - פלפל שחור, מלח, פלפל אנגלי, אגוז מוסקט ושום. סוגרים את האש ומוסיפים פריקי, צנוברים, מקלות שקדים וצימוקים. מערבבים טוב וממלאים את הצוואר טלה. מגלגלים, וקושרים ומכניסים את צוואר הטלה לסיר עם ציר עוף להתבשל למשך שעה. לאחר 60-90 דקות, מעבירים את צוואר הטלה למעשנת לסוף בישול למשך שעתיים וחצי.
הגשה: פורסים, מוסיפים פטרוזיליה וצנוברים מלמעלה. סלטון קטן: גרגיר הנחלים, צנונית, צילי חריף, עגבניות תמר, בצל סגול, לימון סחוט, סומק, מלח ושמן זית.
מנה עיקרית צמחונית
שווארמה 'כבש' בלאפה
מרכיבים:
- 200 גרם קמח
- כף שמרים יבשים
- כפית מלח
- כפית סוכר
- 2 כפות שמן זית
- חצי בצל
- שומר
- 5 פטריות שמפניון ו5 פורטובלו
- 2 שיני שום
- פלפל שחור גרוס
- פלפל אנגלי טחון
- נגיעה כורכום
- פטרוזיליה
- טחינה
- לימון סחוט
- לימון כבוש
- קמצוץ
- אורגנו
- ראס אל חנות
- טימין
- מרווה
- עגבניה מרוסקת
אופן הכנה: מכינים לאפה מקמח, שמרים, סוכר, שמן זית ומלח. שמים שתיים וחצי כוסות קמח, כף שמרים יבשים, קצת מלח, קצת סוכר לפי העין ושמן זית. מניחים עד לתפיחה. קורצים כדורים, מכדררים, מרדדים ושמים על הסאג. לאחר שהלאפות מוכנות מטגנים בצל, מוסיפים שומר קצוץ דק ומטגנים עד להזהבה ושקיפות באמצע. מוסיפים שום, פטריות שמפיניון ופורטבלו קצוצות. מוסיפים תבלינים ראס אל חנות, פלפל שחור, פלפל אנגלי, וכורכום, אורגנו וטימין. ברגע שהפטריות מוכנות סוגרים את האש. את הטחינה מערבבים עם לימון ושום. ממלאים את הלאפה עם לימון כבוש, פרוסות עגבניה, מילוי פטריות ומגישים עם טחינה מעל.
קינוח
עוגת תפוחים בחושה עם גלידת קוקוס
מרכיבים:
- 5 תפוחי עץ גרנד
- 1 כוס שמן
- 1 כוס סוכר
- 2 כוסות קמח תופח
- 3 כפות קינמון
- 2 כפיות סוכר ווניל
- תמצית ווניל
- 4 ביצים
- 4 כפות ברנדי
- 2 כפות רום
- 1 קופסת קרם קוקוס
- 100 גרם שבבי קוקוס
- 100 גרם חלב מרוכז
- 200 גרם שמנת מתוקה
- 2 כפות אגוזי מלך
- צימוקים
אופן הכנה: מערבבים במיקסר שמן, סוכר, סוכר ווניל וביצים עד לקבלת תערובת נוזלית ואחידה. מאיטים את קצב העירבוב ומוסיפים קמח, קצת ברנדי וקינמון. בקערה נפרדת מערבבים את פלחי התפוחים המקולפים עם סוכר, קינמון ונגיעה ברנדי. מוסיפים אגוזים וצימוקים ונותנים לבלילה לנוח כשעה. משמנים תבנית, שופכים שני שליש מהבצק, תוחבים את התפוחים לעיסת הבצק. את הבצק הנותר שופכים מלמעלה. אופים ב-180 מעלות כ-45 דקות, עד להשחמה.
גלידה קוקוס: מכניסים לקערת מיקסר שמנת מתוקה מוקצפת ל-3-4 דקות ומוסיפים קרם קוקוס, חלב מרוכז, ווניל, רום, טיפה מלח ושבבי קוקוס. מערבבים לבלילה יציבה מכניסים לתבנית ואת התבנית מכניסים ל-3-4 שעות לפריזר.