המתכונים של אביטל מגן

המתכונים של אביטל מגן
סביצ'ה סלמון, דג לברק ואורז, עוגת גבינה. המתכונים של אביטל
Getting your Trinity Audio player ready...

מנה ראשונה

סביצ'ה סלמון

מרכיבים:

  • פילה סלמון
  • שני לימונים
  • פלפל צהוב
  • פלפל אדום
  • פלפל אדום חריף
  • בצל
  • כוס עגבניות שרי
  • רכז רימונים
  • כפית מלח
  • חמש כפות שמן זית

אופן הכנה: משרים את נתח הסלמון הטרי במיץ לימון כעשר דקות. חותכים לקוביות את פלפלים, בצל, פלפל אדום חריף ועגבניות שרי. מוציאים את הדג מהלימון, חותכים לחתיכות קטנות ומערבבים עם שאר הירקות. לתיבול מוסיפים רכז מיץ רימונים, שמן זית וכפית מלח.

מנה ראשונה צמחונית

סלט ירוק עשיר

מרכיבים:

  • עלי קייל
  • עלי חסה אליק
  • כרוב לבן
  • עלי רוקולה
  • בצל ירוק קצוץ
  • ענבים שחורים
  • חמוציות
  • שמן זית
  • פקאנים מסוכרים
  • גרעיני חמנייה
  • שומשום מלא

רוטב:

  • שני לימונים סחוטים
  • מלח פלפל גרוס
  • 2 כפות דבש
  • 2 כפות שמן זית

אופן הכנה: חותכים גס את העלים ומכינים את הרוטב לפי המרכיבים. מטגנים בכף שמן זית פקאנים מסוכרים, גרעיני חמנייה ושומשום מלא. את הרוטב מערבבים עם העלים ומעל מוסיפים את תערובת הפיצוחים המוקפצים.

מנה עיקרית

דג לברק בתנור עם אורז

מרכיבים:

  • 2 חבילות כוסברה
  • 2 חבילות כוסברה
  • 1 חבילה פטרוזיליה
  • 3 לימונים בינוניים (לימון אחד פרוס לפרוסות דקות)
  • גרדת לימון
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית גדושה תבלין לדגים
  • חצי כוס שמן זת

אופן הכנה: קוצצים דק את עלי הכוסברה ועלי הפטרוזיליה. סוחטים שני לימונים ומוסיפים גרדת לימון, מלח, פלפל שחור, תבלין דג שמן ושום כתוש. מערבבים יחד, מכניסים את הדגים לרוטב ומעסים היטב עד שכל הדג מצופה היטב. פורסים לימון לפרוסות דקות ומכניסים לתוך החריצים. עוטפים את הדגים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה. מחממים תנור ל-200 מעלות, מערבבים שוב עם הרוטב, מניחים על נייר אפייה ואופים על מצב טורבו ל-30 דקות.

תוספת אורז:

  • כוסות אורז בסמטי
  • 4 כוסות מים רותחים
  • חצי כף מרק עוף
  • פלפל שחור
  • מלח

אופן הכנה: מטגנים את האורז בשמן קנולה, מטבלים ומוסיפים את המים הרותחים. כאשר הכל מתחיל לבעבע מעבירים לאש קטנה עד שהמים מתאדים והאורז מבושל.

מנה עיקרית צמחונית

ירקות מוקפצים ברוטב ואורז

מרכיבים:

  • 2 כפות שמן זית
  • שני שיני שום כתוש
  • ג׳ינג׳ר מגורד
  • 3 זוקיני
  • שקית אפונה שלג טריים
  • שקית אספרגו
  • שקית ברוקומיני טרי

לרוטב:

  • 1/4 כוס סויה
  • 2 כפות סילאן

מעל:

  • קשיו
  • שומשום מלא

אופן הכנה: מחממים מחבת עם שמן זית ומקפיצים את כל הירקות ל-4-5 דקות. מוסיפים את רוטב הסויה והסילאן. מקפיצה במחבת קשיו ושומשום.

קינוח

עוגת גבינה קרה עם תותים במנה אישית

מרכיבים:

  • שתי שמנת מתוקה
  • 1 גבינה מסקרפונה
  • 1 גבינה לבנה
  • 1.5 קופסאות פודינג
  • 1 שקית אבקת סוכר
  • חבילת פתי בר
  • 70 גרם חמאה
  •  אבקת וניל

אופן הכנה: מרסקים בנינג׳ה את הפתי בר ומוסיפים 70 גרם חמאה מומסת. מקציפים שמנת מתוקה ומוסיפים אבקת סוכר, גבינת מסקרפונה ופודינג וניל. לרוטב ריבת תותיםף חותכים לחצאים חבילת תותים ומוסיפה 200 גרם סוכר. מבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות. מכניסים פתי בר מרוסקים לכוס הגשה אישית. בדפנות מסדרים פרוסות דקות של תותים. מוסיפים את תערובת הגבינות, מפוררים פתיבר ומוסיפים את ריבת התות.

הפופולריים