המתכונים של לימור שובל

המתכונים של לימור שובל
שיפודי טופו, פאיה טבעונית וטירמיסו מאצ'ה. המתכונים של לימור הישר מהיער

מנה ראשונה

שיפודי טופו שיטאק

מרכיבים:

  • חבילת טופו
  • 1 חבילת פטריות שיטאקי
  • שיפודי עץ
  • קרם קוקוס
  • 2 כפות שמן זית
  • כפית מחית קארי אדומה
  • 1 כוס רוטב סויה
  • 1 שן שום כתושה
  • ג'ינג'ר כתוש
  • 1 כפית פפריקה אדומה
  • 1 כף גראם
  • מסאלה
  • כפית כורכום
  • זרעי כמון טחונים
  • חצי כוס חמאת בוטנים אורגנית
  • חצי כוס מייפל
  • 1 ליים

סלט ויניגרט אסיאתי:

  • עלי קייל
  • עלי חסה
  • פטרוזליה
  • כוסברה
  • עלי נענע
  • בצל ירוק
  • אפונה קלויה
  • בוטנים קצוצים

אופן הכנה: מערבבים יחד את כל המרכיבים של הרוטב, מעבירים לקערה, מכניסים פנימה את הטופו ומשרים בתערובת למשך לילה. מוציאים את הטופו המושרה ומקפיצים בווק עד לצריבה קלה. לאחר מכן חותכים פטריות ל-2 ומקפיצים עד להשחמה. משפדים טופו-פטריה טופו-פטריה על שיפוד.

רוטב: מחממים את השמן בווק ומטגנים את משחת הקארי. מוסיפים כמון, כוסברה ומעט קרם קוקוס וממשיכים לבשל תוך כדי בחישה. מוסיפים את כל קרם הקוקוס תוך כדי בישול וערבוב ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה. מנמיכים את האש, מוסיפים את חמאת הבוטנים, הסוכר והתמרינדי. מבשלים עד להסמכה ויוצקים מעל השיפודים. לסלט חותכים וקוצצים את כל הירוקים בקערה גדולה ומערבבים את כל המצרכים לרוטב בקערה קטנה. לפני ההגעה מחממים את השיפודים כמה דקות בתנור ומגישים על מצע הסלט עם הרוטב מעל.

מנה עיקרית

חגיגית אהבה ספרדית של פאייה טבעונית בתוך ג'קוזי קרם קוקוס לצד אספרגוס צרוב בחמאת שום ולימון

מרכיבים:

  • 3 כפות שמן
  • 3 בצלים סגולים
  • 4 שיני שום
  • חצי פלפל ירוק חריף
  • 1 כוס אורז מלא
  • 1 כוס אורז פרא
  • 1 קולורבי
  • 2 בטטה בינוני
  • כוס וחצי אפונה
  • פטריות יער
  • קשיו
  • צנוברים
  • ערמונים
  • כוסברה קצוצה
  • כפית פפריקה
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית זרעי כמון
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית מלח
  • 1 קרטון קרם קוקוס
  • אספרגוס
  • חמאה
  • לימון

אופן הכנה: מבשלים את הבטטות בסיר עם מים ומביאים לרתיחה. מכינים את האורז המלא והפרא בסיר עם מים למשך 20 דקות. מטגנים את הבצלים על אש נמוכה במחבת עד להזהבה. מוסיפים את השום ואת פטריות היער השלמות, מקפיצים ומשאירים בצד. מקפיצים את קוביות הקולורבי עד לצריבה קלה ומעבירים לקערה בצד. מוציאים את הבטטות מהסיר, חותכים לקוביות ומטגנים קלות על המחבת. למחבת גדולה ונמוכה מעבירים את כל המרכיבים, כולל את האורז ונותנים להם להתערבב כ-15 דקות עם קרם הקוקוס וכל התבלינים. לאחר מכן מעבירים את הגדרה לתבניות אישיות קטנות, אותן מכניסים לתנור עד להשחמה. את האספרגוס מקפיצים כמה דקות על המחבת יחד עם חמאה, לימון והרבה שום עד ריכוך. לפני ההגשה מחממים קלות את הפאייה בתנור ומקשטים בכוסברה קצוצה מעל לצד האספרגוס.

קינוח

מאיטליה ליפן באהבה בשביל הדרך הירוקה - טירמיסו מאצ'ה

מרכיבים:

  • 2 כפיות אבקת מא'צה
  • עוגיות לוטוס
  • 250 גרם גבינת מסקרפונה
  • שמנת מתוקה
  • רבע כוס סוכר חום
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קפה למקינטה

אופן הכנה: מכינים כוסות אישיות לקראת מילוי. בקערה מערבבים מים רותחים עם 1 כפית אבקת מאצ'ה ומניחים בצד. מקציפים את השמנת, לאחר כמה רגעים מוסיפים למיקסר בהדרגה את גבינת המסקרפונה, את הסוכר ואת תמצית הוניל עד ליצירת קרם טירמיסו אחיד חלק. אליו שופכים את תה המאצ'ה שהרתחנו מראש. בינתיים מרתיחים קפה במקינטה. טובלים את עוגיות הלוטוס בתערובת הקפה. מניחים את הבישקוטים הספוגים בתחתית הכוס ומהדקים אותם אל הבסיס. יוצקים שליש מתערובת הקרם מעל לבסיס הבישקוטים הספוגים ומפזרים שוקולד מגורד ואבקת מאצ'ה. חוזרים על הפעולה פעם נוספת, סוגרים כל כוס בניילון נצמד ומכניסים אל המקרר עד להגשה. לפני ההגשה מפזרים מעט אבקת מאצ'ה ושוקולד מריר מגורד.

הפופולריים