המתכונים של אוליבר רוס

המתכונים של אוליבר רוס, סלמון, בריסקט, קרם בורלה
סלמון קראסט בליווי שעועית ירוקה, כדורי בטטה עם עשבי תיבול, בריסקט בתנור בסלסלת טורטייה, אטריות שחורות עם פטריות וקרם בורלה לקינוח
Getting your Trinity Audio player ready...

מנה ראשונה

סלמון קראסט עם עשבי תיבול

 מרכיבים:

  • פילה סלמון
  • 5 שיני שום
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 2 כפות רוטב טריאקי
  • 2 כפות דבש
  • 2 כפות רוטב סויה
  • מיץ מחצי לימון
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

מרכיבים לקראסט של עשבי התיבול:

  • כוס פטרוזיליה
  • כוס כוסברה
  • 10 עלי נענע
  • 4 שיני שום שלמות
  • 1 פלפל ירוק חריף ללא גרעינים
  • חצי כוס אגוזי מלך
  • חצי כוס פיסטוקים קלופים
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • חצי כוס פרורי לחם מוזהבים

אופן ההכנת הסלמון: מחממים תנור ל-190 מעלות ומכינים את המרינדה. מכניסים את נתחי הסלמון למרינדה ומניחים במקרר ל-45 דקות. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואת שארית הרוטב יוצקים על הנתחים.

אופן הכנת הקראסט: טוחנים במעבד מזון פטרוזיליה, כוסברה, נענע, שום, פלפל חריף, אגוזים, פיסטוקים ו-3 כפות שמן זית לתערובת קצוצה ומעבירים לקערה. מוסיפים פרורי לחם, מלח ופלפל ומערבבים. מכסים כל נתח סלמון בשכבה דקה של הקראסט. אופים 15-20 דקות עד שהסלמון עשוי. לאחר שהדג יצא מהתנור יוצקים מעט מהנוזלים שבתבנית על נתחי הדג ומגישים.

מרכיבים לתוספת - שעועית ירוקה מוקפצת:

  • שעועית ירוקה קפואה
  • רוטב סויה
  • שומשום לבן
  • 3 שיני שום
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס סוכר חום
  • מלח
  • פלפל
  • כפית שמן שומשום

אופן ההכנה: מחממים ווק עם שמן ומטגנים שום. מוסיפים את שאר המצרכים והשעועית. מקפיצים שוב מספר דקות ומגישים לאחר פיזור השומשום מעל.

מנה ראשונה צמחונית

כדורי בטטה עם עשבי תיבול

מרכיבים:

  • בטטה אחת
  • גבינה מלוחה
  • חצי ביצה
  • מעט מלח ופלפל

אופן ההכנה: מקלפים את הבטטה ומכניסים למים רותחים. לאחר הוצאת הבטטה יש למעוך לפירה ולהניח למנוחה של כ-15 דקות. מוסיפים את הביצה ומעט פרורי לחם. לוקחים מהבלילה ועושים כדורים בינוניים, פותחים מעט ודוחפים פנימה חתיכת גבינה מלוחה וסוגרים. טובלים בתערובת עשבי התיבול שהכנו עבור הסלמון ומכניסים לתנור ל-30 דקות. מגישים לצד השעועית המוקפצת.

מנה עיקרית צמחונית

אטריות שחורות עם פטריות בסלסלת טורטיה

מרכיבים:

  • חבילת אטריות שחורות
  • מעט סויה
  • שמן שומשום
  • 5 שיני שום
  • חבילת פטריות
  • טחינה ירוקה
  • טורטיות

אופן ההכנה: מרתיחים את האטריות כ-5 דקות. מקפיצים בווק בשמן סויה, שום ופטריות. מוסיפים את האטריות לאחר סינון מהמים ומקפיצים לעוד מספר דקות. לוקחים את הטורטיות ומכניסים לסיר קטן עם ספריי שמן קנולה. לאחר 5 דקות מכניסים את הטורטייה לנינג'ה לעוד 2 דקות לצורך הקריספיות. שמים את האטריות בתוך הסלסה, מזלפים מעט טחינה ירוקה ומגישים.

מנה עיקרית

בריסקט בתנור בסלסלת טורטייה

מרכיבים:

  • 2 ק''ג בריסקט טרי
  • פפריקה מעושנת
  • ראש שום
  • 2 כפות שמן זית
  • כפית אורגנו יבש
  • כפית פלפל גרוס
  • כף תבלין בהרט
  • חבילת טורטיות
  • טחינה ירוקה
  • 2 כפות רוטב וורצ'סטר קולמנס

אופן ההכנה: מערבבים את כל המצרכים, מורחים את נתח הבשר ע"י עיסוי ומשאירים כשעה לספיגת הטעמים. מחממים תנור ל-170 מעלות. מניחים את הבשר בתבנית על נייר כסף ונייר אפיה וסוגרים בעטיפה את הבשר. מכניסים לתנור ל-3.5 שעות. לאחר 3.5 שעות פותחים את נייר הכסף בחלק העליון, מעלים טמפ' ל-200 מעלות טורבו לעוד כחצי שעה. מוציאים ומוזגים לתוך סלסלת הטורטייה ומזליפים טחינה ירוקה מעל.

תוספות למנה עיקרית

תפוחי אדמה קריספיים

מרכיבים:

  • 15 תפוחי אדמה קטנים
  • שמן זית
  • כף מלח גס
  • ראש שום

אופן ההכנה: מקלפים את תפוחי האדמה ומכניסים לסיר מים רותחים עד לריכוך בינוני. בקערה מערבבים שמן זית, שום ומלח ומרפדים על נייר אפייה אשר הונח על תבנית. מוצאים את תפוחי האדמה ומניחים על התבנית עם נייר האפייה. מחממים תנור ל-180 מעלות ומכניסים את התבנית עם תפוחי האדמה ל-30 דקות עד לקבלת הקריספיות.

סלט עלים עם גרעינים 

מרכיבים:

  • חבילת עלי בייבי
  • 1/2 חבילת פטרוזיליה
  • 1/2 חבילת כוסברה
  • 1/4 כוס שמיר טרי
  • בצל ירוק
  • 1/4 כוס גרעיני חמנייה
  • 1/4 כוס גרעיני דלעת
  • 1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים
  • גרעיני רימון
  • עגבניות שרי

לרוטב:

  • 1/4 כוס תפוזים
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית שום כתוש
  • 1/2 כפית מלח
  • מעט חומץ בלסמי
  • 1/4 כוס שמן זית

אופן ההכנה: שוטפים ומכניסים לקערה חסה, כוסברה, פטרוזיליה, בצל, גרעיני רימון ושמיר. מערבבים את חומרי הרוטב היטב. מקפיצים את הגרעינים על מחבת עם מעט שמן זית. מוסיפים את הרוטב והגרעינים ומערבבים.

קינוח

קרם בורלה עם גרדת לימון ותות בשוקולד מריר

מרכיבים:

  • 500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
  • חצי כוס סוכר לבן
  • מקל וניל
  • 6 חלמונים
  • גרדת לימון מלימון אחד
  • חבילת תותים טריים
  • חפיסת שוקולד מריר
  • 50 גרם חמאה
  • סוכר חום לקירמול

אופן ההכנה: מחממים בסיר שמנת מתוקה ומקל וניל עד לתחילת רתיחה. מקציפים את החלמונים עם הסוכר עד לקבלת מחית הומוגנית. מוסיפים את השמנת למחית הלימונים להשוואת טמפרטורה ובסוף את גרדת הלימון. מוזגים את הבלילה לכלים חסיני אש, מניחים את הכלים בתבנית תנור עמוקה ומוסיפים מים לתבנית עד חצי הגובה של הכלים. מחממים תנור ל-120 מעלות ומניחים את התבנית בתוך התנור לכ-20 דקות. מוצאים ומניחים במקרר ל-3 שעות. מחממים את החמאה והשוקולד בסיר קטן עד להמסה. לאחר שהשוקולד נמס טובלים את התותים עד לחצי ומניחים להתקרר על ניר אפייה. לאחר שהוצאנו את הקרם מהמקרר, מפזרים סוכר חום ושורפים מעט עם ברנר. שמים את התות לקישוט ומגישים.

סנגרייה

מרכיבים:

  • בקבוק יין אדום מתוק
  • 2 מקלות וניל
  • וויסקי
  • תפוח עץ
  • 10 תותים

אופן ההכנה: חותכים את התפוח והתותים לקוביות. שמים בסיר את כל המרכיבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש למינימום ומוזגים לכוסות יין.

הפופולריים