המתכונים של רובי טשרניחובסקי

המתכונים של רובי טשרניחובסקי
לביבות זוקיני, לזנייה, ופרח קרם שניט - המתכונים של רובי
Getting your Trinity Audio player ready...

מנה ראשונה

לביבות זוקיני

מרכיבים:

  • 4 זוקיני ירוק גדולים עם הקליפה 
  • עירית
  • 2 ביצים
  •  ½ כוס קמח תופח
  • 100 גרם תערובת גבינות מגורדות
  • 2 שיני שום
  • מלח פלפל

אופן הכנה: מגרדים את הזוקיני, מעבירים למגבת וסוחטים. מערבבת היטב בקערה גדולה זוקיני, בצל, ביצה, קמח תופח, שום, מלח, פלפל, גבינה מגוררת ופטה עד שמתקבלת תערובת אחידה. לטגן בסמוך להגשה. הופכים שמנת חמוצה בשלמותה, חותכים לחצי ומניחה על צלחת עם הלביבות. מפזרים מעל שמיר קצוץ וכמה חתיכות קטנות של שום כתוש טרי. 

סלט קפרזה: חותכים כדורי מוצרלה לחצאים, עגבניות שרי לעגולים קטנים, עלי בזיליקום. מערבבים ומוסיפה חומץ בלסמי, שמן זית, מלח גס וצנוברים שטוגנו דקה במחבת.

מנה עיקרית

לזנייה

מרכיבים:

  • חצי חבילה של דפים ירוקים וחצי של לבנים.
  • קילו סלמון טרי
  • קילו פטריות - כמה סוגים
  • 4 שיני שום
  • 4 צוקיני
  • 250 גרם שמנת לבישול 9-10%
  • רוטב בשמל
  • בזיליקום
  • 150 גרם מוצרלה מגורדת
  • 200 גרם גבינת בולגרית
  • מלח פלפל
  • תבלין טוסקנו
  • פרמזן קצוץ גס

מצרכים לרוטב בשמל:

  • 80 גרם חמאה
  • 2  כפות קמח
  • 2 כוסות חלב
  • מלח פלפל

אופן הכנת הרוטב: ממיסים חמאה בסיר על אש בינונית. מכבים ומוסיפים קמח. מערבבים בעדינות ומחזירים על האש קטנה. בסיר נפרד מחממים 2 דקות חלב ויוצקים לסיר עם חמאה וקמח. בוחשים בלי הפסקה. מוסיפים מלח ופלפל ובוחשים עד לקבלת מרקם קרמי וחלק מגושים. מכבים את האש, מכסים ונותנים לרוטב להתקרר. חותכים קישוא/זוקיני לפרוסות דקות ארוכות כמו עלי לזניה, עלי בזיליקום ופטריות. חותכת פטריות. כותשים שום ומטגנים על במחבת. מוסיפים מלח, פלפל גס, טוסקנה. מוציאים חצי מכמות הפטריות ושמים בצד. למה שנשאר במחבת מוסיפים שמנת לבישול. מבשלים כמה דקות ומוסיפים כף קמח וכמה טיפות של שמן כמהין. חותכים סלמון לקוביות קטנות. שמה במחבת ל-2 דקות. בקערה מכניסים מים רותחים ומניחים שם את דפי לזניה למספר דקות. על מנת להרכיב את הלזניה, מורחים בתחתית בשמל, דף לזניה לבנה, פטריות מטוגנות, רוטב פטריות, דף לזניה ירוק, זוקיני חתוך, בשמל, גבינה בולגרית מפוררת בזיליקום, דף לבן קרם פטריות, חתיכות סלמון, דף לזניה ירוק, בשמל, מוצרלה, פטריות מטוגנות, רוטב פטריות ומוצרלה. סוגרים את הלזניה עם דפים לבנים, רוטב בשמל, מוצרלה ופרמז'ן ומכניסים לתנור ל-45 דקות.

תוספת למנה עיקרית - סלט:

  • עלי בייבי
  • בצל סגול
  • עגבניות שרי
  • צנונית
  • נבטים
  • מלח
  • פלפל
  • שמן זית
  • מיץ לימון

 אופן ההכנה: חותכים את המרכיבים באופן דק ומתבלים.

קינוח

קרמשניט, קרם שוקולד ופבלובה

קרמשניט - מרכיבים:

  • בצק עלים

אופן הכנה: מכוונים תנור על 200 מעלות. מניחים נייר אפיה בתבנית ועליה פורסים במצק עלים לאחר מתיחה קלה. מחוררים את צורות הבצק עם המזלג שלא יתנפחו מדי ומכניסים לתנור . מורידים הטמפרטורה ל-180 מעלות כ-5-6- דקות. כאשר הבצק מזהיב, מוציאים אותו ומשאירים לקרור.

קרם פטיסייר - מרכיבים:

  • 500 מ"ל חלב 3%
  • 5 כפות קורנפלור
  • 100 גרם סוכר
  •  סוכר וניל שקית

אופן הכנה: מחממים כוס חלב עד טמפרטורת החדר, מעבירים לקערה וממיסים בו קורנפלור. מוסיפים חלמונים וטורפים יחד עד להווצרת תערובת אחידה. שמים על הגז סיר בינוני ויוצקים עוד שליש מהחלב הקר. מוסיפיה את הסוכר וסוכר וניל ומביאים לרתיחה. מכבים לדקה את האש כדי לתת לחלב קצת להירגע ומוסיפים את התערובת עם הקורנפלור והחלמונים. הכל תוך כדי ערבוב בלתי פוסק כדי שלא ייווצרו גושים. מביאים שוב לרתיחה, מכבים את האש, מכסים עם מכסה ומשאירים להתקרר.

פבלובה - מרכיבים:

  • כוס וחצי של סוכר או אבקת סוכר
  • 5 חלבונים בינוניים 
  • כף וניל
  • 2 כפות קורנפלור
  • כף חומץ

אופן הכנה: ראשית מקציפים חלבונים, מוסיפים בהדרגה סוכר, קורנפלור, וניל וחומץ ומקציפים עד למרקם קצף אחיד. מעבירים את הקצפת לקונוס זילוף ומציירים על התבנית לבבות. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות. מורידים את חום התנור ל-100 ומשאירים לשעה וחצי בסיומה נשאיר את המרנג להתקרר.

ממשיכים בפבלובה: לקערה מכניסים פירות יער קפואים, 5 כפות סוכר וגרידת לימון ומכניסים למיקרו ל-5 דקות. מוציאים, מכסים ושמים להתקרר בטמפרטורת החדר.

קרם שוקולד - מרכיבים:

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 150  גרם נוטלה
  • כף אייריש קרים

אופן הכנה: ממיסים שוקולד במיקרו, מערבבים, מוסיפים איריש קרים, ומערבבים עם הקרם פטיסייר. מערבבים הכל יחד עד לקבלת קרם אחיד. לוקחים כוסות קינוח, יוצקים בכל אחת את התערובת, מכסים ומכניסים לקירור.

הפופולריים