המתכונים של רועי אלעני

קובה סלק, שוקי טלה, טראפלס ותותים - המתכונים של רועי
קובה סלק, שוקי טלה, טראפלס ותותים - המתכונים של רועי

מנה ראשונה

קובה סלק

מרכיבים:

  • 6 סלקים בינוניים
  • 2 לימונים
  • 1 כף סוכר
  • בשר טחון
  • בצל לבן
  • סלרי
  • מלח
  • פלפל
  • בהרט
  • סולת
  • מים

אופן ההכנה - קובות: תערובת בשר טחון, בצל לבן, סלרי גזע ועלים, מלח פלפל ומעט בהרט. מכינים מעטפת של סולת עם מים עד קבלת בצק במרקם אחיד, אותו מגלגלים לכדורים.

אופן הכנה - מרק: מקלפים 6 סלקים בינוניים-גדולים. מבשלים בסיר מים רותחים עד להתרככות. חותכים את הסלקים כשהם מוכנים ומוסיפים מיץ משני לימונים וכף סוכר חום על כל סלק. כאשר המרק מגיע לרתיחה מכניסים את הקובות.

מנה עיקרית

שוקי טלה

מרכיבים:

  • שוקי טלה
  • גזר
  • סלרי
  • כרישה
  • שורש פטרוזיליה
  • בצל לבן
  • שום
  • רכז עגבניות
  • טימין
  • רוזמרין
  • תערובת תבלינים פרובאנס
  • יין אדום
  • 3 כפות סילאן
  • 3 כפות חרדל דיז'ון
  • אורז
  • בצל
  • שום
  • מלח 
  • קינמון
  • שקדים קלופים

סלט:

  • עגבניות שרי
  • חסה סלנובה
  • מלפפונים בייבי
  • רימונים
  • בצל ירוק
  • נענע
  • גזר
  • סומק
  • מלח
  • לימון
  • חומץ
  • יין לבן
  • שמן זית

אופן הכנה: צורבים את שוקי הטלה מכל צד ומשאירים את השומן במחבת. מוסיפים גזר, סלרי, שורש, כרישה, פטרוזיליה, בצל לבן ושום ומטגנים. מוסיפים רכז עגבניות ומערבבים עד לצריבה. מוסיפים טימין, רוזמרין ותערובת תבלינים פרובאנס. מוסיפים יין אדום. מוסיפים 3 כפות סילאן ו-3 כפות חרדל דיז'ון. כאשר הכל מגיע לרתיחה, מוסיפים את השוקיים. סוגרים עם נייר אפייה ונייר כסף, מכניסים לתנור ל-4 שעות על 150 מעלות.

אורז לצד המנה - אורז בסמטי עם הרבה הרבה בצל מטוגן וקצת שום. מתובל במלח, קינמון ושקדים קלופים.

סלט - מיקס עגבניות שרי חתוכות, חסה סלנובה, מלפלפונים בייבי, רימונים, בצל ירוק, נענע, גזר מגורד בפומפייה, בצל סגול. תיבול סומק, מלח, לימון, קצת חומץ בן יין לבן, שמן זית.

קינוח

טראפלס ותותים

מרכיבים:

  • 300 גרם שוקולד מריר
  • חלב אורז שקדים
  • 300 גרם טחינה גולמית אל ארז
  • קורט מלח
  • 3 כפות סילאן
  • פסטוקים
  • אבקת קקאו
  • תותים

 אופן הכנה: ממיסים 300 גרם שוקולד מריר עם מעט חלב אורז ושקדים. מוסיפים 300 גרם טחינה גולמית אל ארז, קורט מלח, שלוש כפות סילאן, פיסטוקים קלויים במחבת ומכניסים למקפיא. לאחר שעתיים, מפזרים מעל אבקת קקאו.

הפופולריים