המתכונים של שלי אבינשטיין

המתכונים של שלי אבינשטיין
פאני פורי ספייסי מיונז, מוקפץ טופו עם חמאת בוטנים ולקינוח: מילפיי תותית. המתכונים של שלי אבינשטיין

מנה ראשונה: פאני פורי ספייסי סלמון

פאני פורי סלמון נא

מרכיבים:

  • דג סלמון חתוך לקוביות
  • פאני פורי

לרוטב: מיונז יפני, אבקת טוגראשי, שומשום שחור, צ'ילי אדום קצוץ וסויה.

אופן הכנה: מטגנים את הפאני פורי בסיר ושמים בצד. קוצצים את הסלמון לחתיכות קטנות (כמו טרטר) ושמים בצד. מערבבים בקערה את כל החומרים לרוטב כדי שיתחבר לדג הנא. 20 דקות לפני ההגשה מערבבים את הסלמון עם הרוטב ושמים לתוך הפאני פורי. 

מנה עיקרית: מוקפץ טופו ברוטב חמאת בוטנים

מוקפץ טופו ברוטב קוקוס

מרכיבים:

  • 3 חבילות אטריות אודון 
  • קונפלור
  • 400 מ״ל קרם קוקוס
  • 4 כפות סויה
  • כרוב לבן 
  • חמאת בוטנים טבעית 
  • נבטים
  • קופסת טופו
  • צ׳ילי אדום
  • כוסברה 
  • בוטנים קצוצים 

אופן הכנה: חותכים את הטופו ושמים בסויה ומוסיפים קונפלור. מחממים ווק עם שמן. זורקים את הכרוב לבן ואת הטופו לכמה דקות צלייה. אחרי זה מוסיפים נבטים ומערבבים את כל חומרי הרוטב: קרם קוקוס, חמאת בוטנים וסויה. לפני ההגשה מוסיפים את איטריות האודון ומערבבים. להגשה מוסיפים צ'ילי אדום, כוסברה ובוטנים. 

קינוח: מילפיי

מילפיי תותים

מרכיבים:

  • חבילת בצק עלים  (קנוי) משובחת עם חמאה
  • כוס סוכר לבן
  • 2 גביעים של קרם פטיסייר של גד 
  • אבקת סוכר 
  • תותים טריים 

אופן הכנה: חותכים בצק עלים לחתיכות שוות ומפזרים סוכר לבן על החלק העליון. על הבצק מניחים נייר אפייה ואז מוחצים אותו (אפשר עם סיר) כדי שלא יעלה. מכניסים לרבע שעה בתנור ואז נותנים לו להתקרר. מעבירים את תכולת הקרם לשקית זילוף ומזלפים מעל הבצק ואז שמים מעליו עוד חתיכה. מכניסים לקירור. לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר ושמים תותים טריים ליד.  

הפופולריים