המתכונים של אסף איפרגן

המתכונים של אסף איפרגן, בשר מפורק, מקלובה, פודינג
המתכונים של אסף איפרגן: בשר מפורק, מקלובה, ולקינוח פודינג

מנה ראשונה

בשר מפורק על לחם מחבת ואיולי אפריקאי

לחם מחבת - מרכיבים:

  • קמח
  • שמרים
  • סוכר
  • מלח
  • שמן זית

אופן הכנה: מערבבים בקערה קמח עם שמרים, מים פושרים וסוכר ונותנים לבלילה לשבת כחצי שעה או עד שמופיעות בועות אוויר. לאחר מכן מוסיפים עוד קמח, מלח ושמן זית, מערבבים עד להיווצרות בצק, ועוברים ללישה קצרה של 2 דקות על משטח מקומח לאחר שהבצק התייצב. את כדור הבצק שמים בקערה מכוסה ומשומנת קלות בשמן זית למנוחה של 45-90 דקות. לאחר מכן מחלקים לכדורים, כל כדור מרדדים דק ככל האפשר. את הבצק המרודד מניחים על מחבת/פלנצ'ה לוהטת מברזל יצוק, והופכים לסירוגין עד שהלחם חרוך קלות ומופיעות בו בועות אוויר.

איולי אפריקאי - מרכיבים:

  • ביצה אחת
  • כפית חרדל
  • חצי לימון סחוט
  • שמן קנולה
  • שיני שום
  • מלח
  • פלפל
  • תערובת תבלינים אפריקאית בשם ברברה
  • פפריקה מעושנת
  • מונוסדיום גלוטמט
  • שמן זית

אופן הכנה: שמים ביצה אחת, כפית חרדל וחצי לימון סחוט בכלי רחב וגבוה (לדוגמה - כוס של בלנדר). מכניסים בלנדר מוט עד שנוגע בתחתית ומפעילים על מהירות גבוהה עד לערבוב. לאחר מכן מוסיפים שמן קנולה, שיני שום, מלח-פלפל, תערובת תבלינים אפריקאית בשם ברברה, פפריקה מעושנת, מונוסדיום גלוטמט ומעט שמן זית. נותנים לשמן ושאר המרכיבים להתייצב בכוס כ-15 שניות, מכניסים שוב את מוט הבלנדר עד לתחתית ומפעילים אותו במהירות גבוהה עד להיווצרות מרקם קרמי.

בשר מפורק - מרכיבים:

  • בשר בקר - חזה/אסאדו
  • עצם בקר
  • מים
  • שיני שום

אופן הכנה: בסיר לחץ, מכניסים בשר בקר (חזה/אסאדו), עצם בקר ומים. מבשלים בלחץ גבוה כשעה. לאחר מכן מוציאים את הבשר והעצם (שתגיע למקלובה בהמשך) וגם את ציר הבקר שנוצר (שגם הוא יגיע למקלובה), וחותכים את הבשר עד שמגיע למרקם של רצועות דמויות סיבים. מניחים בסיר קטן עם שיני שום מעוכות ונותנים להתבשל עד חריכה קלה.

הגשה: הבשר מוגש על לחם מחבת שעליו נמרח את האיולי, ומעל מעט כוסברה ובצל סגול טריים.

מנה עיקרית

מקלובה בציר בקר עם קבבונים על מצע טחינה סומאק

מקלובה - מרכיבים:

  • בשר בקר
  • בצל
  • מלח
  • גזר
  • בהרט
  • קינמון
  • פפריקה מתוקה
  • פפריקה מעושנת
  • כמון
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כורכום
  • אורז לבן

אופן הכנה: קוצצים בשר בקר ומניחים בסיר קטן על אש נמוכה עם מעט מים. מוסיפים מים לסירוגין עד שהשומן נמס ברובו. את השומן שנמס מכניסים לסיר הלחץ שבו בושל הבשר המפורק, ומטגנים בו רצועות בצל. לאחר שהבצל נצלה כמה דקות, מוסיפים לו מלח, גזר מגורד גס ואת ציר עצמות הבקר של הבשר המנה הראשונה. כמו כן מוסיפים גם בהרט, קינמון, פפריקה מתוקה, פפריקה מעושנת, כמון, מלח, פלפל שחור וכורכום. לאחר מכן מוסיפים אורז לבן ארוך ומכסים במים כמה סנטימטרים מעל האורז. מבשלים כ-15 דקות או עד שהאורז הגיע למקום הרצוי, ולאחר מכן מכבים את האש ומשאירים את המכסה סגור לאידוי האורז.

קבבונים - מרכיבים:

  • בצל
  • שומן בקר
  • פטרוזיליה קצוצה
  • שום קצוץ
  • בשר טחון
  • פלפל
  • מלח
  • כמון
  • בהרט

אופן הכנה: מערבבים בקערה בצל שטוגן בשומן בקר, פטרוזיליה קצוצה, שום קצוץ, בשר טחון, פלפל, מלח, כמון ובהרט. נותנים לתערובת לנוח במקרר. מגלגלים קבבונים בצורה שבא לנו. את הקבבונים צולים במחבת, תנור או גריל חשמלי.

הגשה: לצד המקלובה על מצע של טחינה-סומאק חמצמצה.

קינוח

פודינג אורז עם בננות מקורמלות ושברי שקדים מתוקים-מלוחים

מרכיבים:

  • אורז
  • קרם קוקוס
  • מלח
  • אבקת קפה שחור ערבי
  • דבש
  • ציפורן
  • הל

אופן הכנה: מבשלים אורז כרגיל. אחרי שהאורז מוכן מורידים את המכסה, מוסיפים מים, קרם קוקוס, קמצוץ מלח, קמצוץ אבקת קפה שחור ערבי, דבש, ציפורן והל, ומערבבים. מבשלים תוך כדי ערבוב תכוף עד שנוצרת דייסה.

הגשה: מוסיפים פרוסות בננה מקורמלות בשמן קוקוס.

הפופולריים