המתכונים של אבינועם נתנאל

ברוסקטה עם גבינה, אסאדו וקרם קוקוס. המתכונים של אבינועם
ברוסקטה עם גבינה, אסאדו וקרם קוקוס. המתכונים של אבינועם

מנה ראשונה

ברוסקטה עם גבינה סעודית ופלפלים, כדורי גבינה, וכרוב בגריל

ברוסקטה - מרכיבים:

  • לחם 
  • פלפלים קלויים בתחמיץ
  • גבינה סעודית 
  • מיונז
  • עלי גפן

אופן הכנה: מטגנים לחם לבן ללא הקשה על מחבת סטייקים מורחים שמן זית ושום, עד להשחמה. חותכים את הלחם לחלקים. מניחים בצורה אלכסונית פלפלים קלויים ומפזרים גבינה סעודית ברווחים. 

כדורי גבינה - מרכיבים:

  • פקורינו
  • לחם 
  • טימין
  • לימון
  • אגוזי מלך
  • לימון כבוש
  • פטרוזיליה
  • דבש
  • שום

אופן הכנה: משטחים את הגבינה ונותנים לה לשרות בחלב במשך 5 דקות. לאחר ההשרייה סוחטים את הגבינה. עושים כדורים ומטגנים בשמן רותח. מוציאים כשהם זהובים. מגישים לצד דבש. חותכים חמישה תותים לקוביות ומשרים בחלב למשך 5 דקות. 

כרוב בגריל - מרכיבים:

  • כרוב
  • טחינה
  • חזרת
  • פרמזן
  • לימון
  • חומץ
  • שמן זית

אופן הכנה: חותכים כרוב למשולשים לשמיניות, צורבים על מחבת סטייקים עד להשחמה. מזלפים טחינה לימון ומגרדים פרמז'ן וחזרת מעל. 

מנה עיקרית

אסאדו מבושל עם ירקות שורש ואספרגוס חלוט

  • אסאדו
  • ירקות שורש
  • יין לבן
  • ארטישוק ירושלמי
  • טימין
  • שום
  • תפוחי אדמה
  • אספרגוס
  • לימון כבוש
  • חומץ
  • פטרוזיליה

אופן הכנה: את הצלעות מתבלים במלח פלפל כהוגן. מטגנים את הצלעות בשמן זית. לתוך הבשר מכניסים ארטישוק ירושלמי ושום. מוסיפים מים מהציר. לאחר שהירקות יתרככו והמים צמצמו, מעבירים לקדירה, מוסיפים עוד מהציר ומכסים עד הסוף. מכניסים לתנור ל-175 מעלות לשעה וחצי. במקביל חולטים אספרגוס. 

קינוח

קרם קוקוס בטעם של מי שושנים ברוטב אדום

אופן הכנה: מרתיחים קרם קוקוס מקופסא. ומוסיפים לו רוטב אדום.

הפופולריים