האזינו

סערת הקבורה של אלינה: רבנים פסקו שניתן היה לקבור אותה בקבר ישראל

רבנים פסקו: ניתן היה לקבור את אלינה בקבר ישראל
מחבר בני טיטלבוים מחבר בני טיטלבוים
Getting your Trinity Audio player ready...
אלינה פלחטי
צילום: באדיבות המשפחה

הרב ד"ר עידו פכטר, מי שמלווה את משפחתה של אלינה פלחטי מאז הסערה סביב קבורתה מחוץ לתחומי בית הקברות, אמר היום (רביעי) בריאיון בכאן מורשת כי היא הייתה צריכה להיקבר בקבר ישראל. עוד הוא הוסיף כי יש פתרונות הלכתיים לכך שהרבנות הצבאית משתמשת בהם. 

"אלינה נהרגה על קידוש ה', לא הגיוני שהיא תקבל יחס אחר מחייל", אמר הרב פכטר בריאיון לבני טיטלבוים. "אנחנו דורשים שהפתרון של הרבנות הצבאית יחול גם על נפגעי פעולות האיבה, אך הרבנות הראשית מתנגדת ולא מוכנה להוציא הוראה בעניין".

האזינו לריאיון המלא עם הרב עידו פכטר בכאן מורשת

הרב פכטר הוא ראש תחום רבני ערים וקהילות ב"נאמני תורה ועבודה". הוא סיפר כי שורה של רבנים פוסקי הלכה פסקו כי ניתן לקבור את אלינה בקבר ישראל, בהם הרב חיים אמסלם (ראש תנועת עם שלם, וחבר הכנסת מטעם מפלגת ש"ס לשעבר), הרב אליהו אברג'ל (ראש אבות בתי הדין בירושלים לשעבר) והרב אליעזר מלמד (רב היישוב הר ברכה). 

בהמשך הוסיף: "עשו למשפחה עוול גדול, אפילו לא נאמר קדיש על קברה". פכטר יצא נגד תגובת הרבנות של בית שאן למקרה וטען כי היא "לוקה בחוסר רגישות משווע", וכי גם אחרי הקבורה "אמה של אלינה ממשיכה לקבל יחס מפלה מהחברה קדישא". 

תגובת המועצה הדתית בבית שאן: "ראשית אנו כמובן משתתפים בצער המשפחה. המועצה הדתית בית שאן וחברה קדישא שמה לה למטרה לתת שירות לכל תושבי העיר. מבדיקה שערכנו עם הגורמים הרלוונטים אין מחלוקת שאלינה לא יהודיה. המשכנו והעמקנו בבדיקות ודיברנו עם הרב אודי שוורץ מצה"ל שאמר 'היא לא רצתה להיות יהודיה', אחרי שלב א' בגיור פרשה מרצונה. הטיפול במקרה של אלינה היה ללא שינוי משאר המקרים המצערים. ישבנו עם האח שלה במשרדי המועצה לתיאום הלוויה".

עוד נמסר על ידי המועצה הדתית בבית שאן: "לגבי הקבורה - אלינה לא נקברה מחוץ לגדר כמו שנטען. ישנה חלקה מוגדרת ומגודרת צמוד לבית העלמין שנקראת 'חלקת ספקות', בחלקה זו קבורים בכבוד תושבי העיר שאינם יהודים. הייתה הלוויה ענקית ומכובדת שהמון מתושבי העיר באו אליה לחלוק כבוד. הרב יוסף בן חמו של חברה קדישא הספיד. צר לנו מאוד שגורמים פוליטים שאינם בקיאים פרטים מציגים הצגות שווא, שאינן תואמות את המציאות. צר לנו שהמשפחה צריכה להתעסק בזה בזמן שהיא מתאבלת על הבת היקרה".

מהרבנות הראשית לישראל לא נמסרה תגובה.

הפופולריים