לאחרונה, נטלי דדון מככבת בקמפיין ורוד במיוחד. מדובר לא בקמפיין לאיפור או למסטיקים - אלא בקמפיין חדש של אגודת "אפרת", הקורא לנשים לשקול מחדש האם לעבור הפלה. בשיחה עם באפרת שוקרון ב'כאן מורשת', סיפרה דדון מדוע בחרה לקחת חלק בקמפיין השנוי במחלוקת. לדבריה, ההחלטה נובעת מניסיון אישי: אחותה נעזרה בעבר בתמיכת האגודה, והחוויה הזו גרמה לה לרצות להיות שם בשביל נשים אחרות ברגעים הקשים שלהן. "זה תהליך של שנה וחצי – לא קמפיין של רגע", אמרה, "אני פגשתי את האנשים, הייתי במחסנים, ראיתי את הנתינה היומיומית. זה חומר אנושי מדהים".
האזינו לשיחה המלאה עם נטלי דדון והרב מנחם בורשטיין>
דדון טוענת כי האגודה עברה שינוי מהותי. לדבריה, היא לא הייתה לוקחת חלק באגודה לפני ארבע שנים, כשהמסרים שלה היו "נוקשים" מדי לטעמה – ובוודאי לא כשהציגה הפלה כרצח. "אתה לא יכול לשבת בתוך הנפש של אישה ולהטיף לה או ללחוץ עליה. היום יש קו פתוח, ומי שלא מתלבטת – לא פונה. אף אחת לא נגררת לשום החלטה בכוח", היא טוענת.
לדבריה, דווקא משום שבציבור הדתי יש עידוד חזק לילודה, יש צורך במקום שמציע תמיכה אחרת: "המשפחה לא מבינה, החברה לוחצת – ודווקא אז צריך מקום לנשום. מקום שמציע עוד אופציה. רק כשיש לך גם כן וגם לא – את באמת יכולה לבחור".

אגודת "אפרת" הואשמה בעבר בהעתקת ערכים נוצריים, אשר אינם ברוח ההלכה. הרב מנחם בורשטיין, ראש מכון פוע"ה, מסביר כי ההלכה היהודית שונה מהנצרות - ואינה מציגה את ההפלה כרצח באופן אוטומטי: "יש מקרים שבהם זה אסור", הוא אומר, ומיד מוסיף, :אבל יש גם מצבים הלכתיים מורכבים – וזה לא שחור ולבן. יש מצוקות, יש צורך להיוועץ ברופאים, בפסיכולוגים, בפסיכיאטרים – וההלכה יודעת להתחשב בכל הנתונים".
לדבריו, המענה ההלכתי אינו אחיד – ולפעמים דווקא ההפניה לארגון אפרת היא המתאימה. במקרים רפואיים או הלכתיים מורכבים, פונה מכון פוע"ה בעצמו לרבנים, רופאים ומטפלים, כדי להציע מענה מותאם אישית. "עצם ההתייעצות מורידה אחר כך הרבה מועקה", טוען הרב, "אנשים שמבצעים הפלות בלי להתייעץ – סוחבים רגשות אשם לכל החיים".
דדון לא מתכחשת לביקורת הקשה שספגה בעקבות הקמפיין. "קיבלתי מחלות, קללות – אפילו לילד שלי", סיפרה. "אבל אני מאמינה בשליחות שלי. אני לא מתנצלת על הבחירה שלי להיות שם בשביל נשים שאין להן כתובת אחרת. זה לא אומר שאני נגד הפלה – זה אומר שאני בעד בחירה אמיתית".