תגובת מפעל הפיס: מפעל הפיס הוא מפעלן של הרשויות המקומיות בישראל כאשר כל רווחיו חוזרים לתושבי הרשויות המקומיות במגוון רחב של תחומים. ביתני מפעל הפיס הם חלק בלתי נפרד מהנוף העירוני כבר עשורים רבים וההתייחסות אליהן כדבר חדש או השתלטות על המדרכות מעוררת תמיהה.
מפעל הפיס הוא זה שיזם את התכנית בנושא מול הרשויות המקומיות, שמטרתה לפתור בדיוק את המצבים שתוארו בכתבה וזאת תוך דיאלוג מעמיק להבנת צרכי כל רשות מקומית, ההתפתחות העירונית וצרכי התושבים בראייה ארוכת טווח.
כפי שהבהיר מנכ"ל מפעל הפיס - אין שום תכנית להרחיב את מספר הביתנים ולמעשה בשנים האחרונות הם רק צומצמו. המטרה של המהלך היא להקל על הרשויות בהליכי התכנון ארוך הטווח. בנוסף, השיק השנה מפעל הפיס את הביתנים החדשים שהותאמו באופן מיטבי לנוף העירוני המשתנה.
תגובת עיריית נתניה: דוכני מפעל הפיס הוקמו בנתניה, כמו בשאר ערי ישראל, במהלך שנות השישים והשבעים. אנו פועלים להסדיר את השימוש במסגרת תכנית כלל עירונית בסמכות מחוזית.
תגובת עיריית ירושלים: בעניין שוק מחנה יהודה, מדובר בדוכן ותיק. במקום קיים מרחב המאפשר מעבר נגיש למשתמשי הדרך ופונה לחלק מהמדרחוב בשוק. בעניין הדוכן ברחוב יפו / מוריה – עיריית ירושלים פנתה למפעל הפיס, בדרישה להעתקת מיקום הדוכן המדובר ולאפשר מעבר נגיש לציבור. אם לא יועתק, תפעל העירייה לפנותו בכלים החוקיים העומדים לרשותה.