צפו >>
*המנה מורכבת ממספר חלקים פיורי דה זוקיני פסטילטי (פרחי זוקיני) מצרכים: לפסטולה (לבלילה): אופן הכנה: קארצ'ופי א-לה ג'ודיאה מצרכים: אופן ההכנה: דגיגים מטוגנים מצרכים: אופן ההכנה: איולי לימוני מצרכים: אופן הכנה: מצרכים: לבצק: למלית: לפחאלי תרד ומנגולד: אופן ההכנה: להכנת פחאלי תרד ומנגולד: מצרכים: לרוטב העגבניות: אופן ההכנה: להכנת רוטב עגבניות קלאסי: מצרכים: אופן ההכנה: אופן הכנה המתכונים באדיבות תום יער, תמר איכילוב ועידו שגב.פריטו מיסטו לצד איולי לימוני (עם טוגנים
שונים – ארטישוק, פרחי קישוא ודג)
* פרחי זוקיני
* מוצרלה בופלו
* אנשובי
* שמן לטיגון
* 300 גרם קמח
* ביצה
* בירה
* שמן
* מלח
1. מנקים את הפרחים מהאבקן, שמים חתיכת גבינה ופרוסת אנשובי בתוך כל פרח. מגלגלים כדי שיהיה סגור היטב.
2. טובלים בבלילה ומטגנים.
* ארטישוקים
* לימון
* מים
* מלח
* שמן לטיגון
1. חותכים את הארטישוקים ומנקים אותם מהעלים הקשים. מורידים את הקצוות שלהם עד שנשארים רק החלקים הרכים של הארטישוק והוא נראה כמו פרח.
2. חוצים את הלימון ומורחים ומשפשפים איתו את הארטישוק טוב טוב כדי שלא ישחיר. לאחר מכן מכניסים לקערת מים.
3. דופקים את הארטישוקים על משטח קשה כדי שיפתחו לכדי פרח במהלך הטיגון.
4. ממליחים ומטגנים. לפני ההגשה מוציאים את הליבה השעירה.
* דגים קטנים – סרדינים, ברבוניות
* מלח
* פלפל
* קמח
מתבלים את הדגים במלח ופלפל, מקמחים ומטגנים.
* 2 חלמונים
* ¾ כוס שמן
* כף חרדל
* 3 שיני שום כתושות
* גרידת לימון
* מיץ מלימון שלם
* מלח
* פלפל
1. טורפים את החלמונים ידנית עד שהצבע שלהם מתבהר והם נהיים תפוחים. תוך כדי מוסיפים את הלימון, החרדל, השום, התבלינים וגרידת הלימון.
2. מזלפים פנימה ולאט את השמן תוך כדי טריפה לקבלת האיולי.חצ'פורי עם חלמון ביצה לצד פחאלי תרד
* 1 ק"ג קמח
* 2 כפות שמרים
* כף סוכר
* 50 גרם חמאה
* 500 מ"ל מים פושרים
* כף מלח
* קילו גבינת מוצרלה
* קילו גבינת כנען
* חצי קילו גבינת סולוגוני מגורד
* מלח
* פלפל
* 12 חלמונים
* כוס וחצי אגוזי מלך
* חצי צרור כוסברה
* רבע צרור שמיר
* 200 גרם תרד
* 200 גרם מנגולד
* 5 שיני שום
* חומץ
* מלח
* פלפל
* פלפל שאטה
* זרעי כוסברה טחונים
* כמון
1. מערבבים את המצרכים היבשים לבצק, מוסיפים מים בהדרגה ולשים.
2. מוסיפים את החמאה ולשים עוד עד לקבלת בצק חלק. במידה והבצק דביק מוסיפים עוד קצת קמח. מניחים לתפוח כשעה.
3. מערבבים את כל חומרי המלית.
4. מחלקים את הבצק ל-12 חלקים שווים ומרדדים לעיגול.
5. יוצרים מהבצק צורה של סירה וממלאים במלית.
6. מסדרים בתבנית על נייר אפייה ומורחים את שולי הבצק בביצה טרופה. אופים במשך כ-20 דקות על 180 מעלות.
7. עם הוצאת התבנית אחרי האפייה, יוצרים גומה במלית הגבינות בעזרת כף או מזלג ומניחים בה את החלמון. מכניסים לתנור שוב לזמן קצר לפי מידת העשיה הרצויה של החלמון. ניתן לשים גם ביצה שלמה.
1. מבשלים את התרד והמנגולד, שאמור להצטמצם לכדי 2 כוסות של ירק מבושל.
2. טוחנים את כל המצרכים יחד לכדי ממרח.ניוקי ברוטב עגבניות קלאסי
* ½ קילו קמח
* 1 ק"ג תפוחי אדמה
* ביצה
* מלח
* מים לבישול
* מבחר עגבניות שרי צבעוני
* טימין טרי
* שום
* אורגנו טרי
* בזיליקום טרי
* סוכר
* מלח
* פלפל
1. מבשלים את תפוחי האדמה בתנור עם מלח.
2. לאחר מכן מוציאים, קולפים ומועכים למחית חלקה.
3. מניחים על משטח העבודה, יוצרים גומה לתוכה, מוסיפים קמח, ביצה ולשים. אם הבצק מרגיש נוזלי - מוסיפים עוד קמח.
4. יוצרים מהבצק נקניק בעובי אחיד וחותכים לחתיכות בגודל אחיד.
5. מבשלים במים רותחים מומלחים כמה דקות עד שצף.
1. מטגנים שום על מחבת ואז צולים את העגבניות עם טימין. בוזקים מעל קצת שמן זית ומלח עד שהן משחימות. אפשר גם בתנור.
3. מכניסים הכל למעבד מזון ומוסיפים את שאר עשבי התיבול, השמן, התבלינים ומרסקים.סלט שומר ותפוז
* 3 שומרים
* 2 תפוזים
* בצל ירוק
* בצל סגול
* שמן זית
* מלח
* פלפל
1. פורסים דק את השומרים בלי החלק החיצוני והחלק התחתון הקשה.
2. מפלחים תפוז אחד ואת התפוז השני סוחטים למיץ. קוצצים את הבצלים.
3. מערבבים הכל ביחד ומוסיפים שמן זית, מלח ופלפל.צ׳ורצ׳חלה ג'ינג'ר ביר
מצרכים:
* 2 ליטר ג'ינג'ר ביר
* כפית תמצית וניל
* כוס יין לבן
* 500 גרם קמח
* 750 גרם סוכר
* 300 גרם דבש
* אגוזי בולדוג
* אננס מיובש
* אגוזי מלך
* ג'ינגר מסוכר
1. מערבבים במטרפה קמח וסוכר ביחד. מוסיפים וניל, דבש, בירה ויין.
2. שמים על הכיריים וממשיכים לערבב בלי הפסקה עד שהבלילה הופכת לסמיכה.
3. משחילים על חוט של 25 ס"מ בצפיפות ולסירוגין אגוזי בולדוג, אננס מיובש, אגוזי מלך וג'ינג'ר מסוכר.
4. טובלים בבלילה פעמיים ומייבשים בחוץ למשך 3 ימים.