דג מרוקאי
מצרכים:
*8 חתיכות דג (כל דג)
*2 גמבות
*8 שיני שום
*כוסברה
*1/2 כפית מלח
*2 כפות פפריקה
*חצי כוס שמן
*חצי כוס מים
אופן ההכנה:
1. במחבת עמוקה (סוטאז') מסדרים את המרכיבים לפי הסדר הבא: רצועות גמבה, שום פרוס, כוסברה קצוצה ועל השכבות מניחים את הדג.
2. מפזרים מלח ופפריקה בנדיבות.
3. מוסיפים חצי כוס שמן וחצי כוס מים ומבשלים יחד.
עוף בשומר ולימון
מצרכים:
*8 שוקי עוף
*בצל גדול
*4-5 ראשי שומר
*2 לימונים
*3 כוסות ציר עוף
*מלח, פלפל, כורכום
*שמן
אופן ההכנה:
1. בסיר (שיכול להיכנס גם לתנור) מחממים מעט שמן ומטגנים את שוקי העוף (חשוב שכולן ייצלו מכל הכיוונים).
2. בינתיים - חותכים את הבצל והשומר לרצועות וסוחטים את הלימונים.
3. מוציאים את השוקיים מן הסיר - ובאותו השמן מטגנים את רצועות הבצל והשומר.
4. מחזירים את שוקי העוף לתבשיל.
5. מוסיפים את מיץ הלימון, הציר והתבלינים ומביאים לרתיחה.
6. מבשלים כשעה.
7. מכניסים לתנור להשחמה ומגישים.
בשר ראש עם חומוס
מצרכים:
*1 ק"ג בשר ראש
*כוס חומוס מבושל
*2 פלפלים ירוקים חריפים
*פלפל אדום יבש
*10 שיני שום
*כוסברה
*כמון
*כורכום
*פפריקה מתוקה
*מלח ופלפל
*שמן
אופן ההכנה:
1. מרתיחים את הבשר במשך שעה וחצי (או חצי שעה בסיר לחץ).
2. שומרים את נוזלי הבישול של הבשר בצד, מנקים את הבשר משומן וחותכים לקוביות.
3. בסיר נפרד, מחממים שמן על אש נמוכה - אליו מוסיפים את השום והפלפל החריף והיבש.
4. פותחים את שאר התבלינים בשמן, מוסיפים 3 כוסות מנוזלי הבישול של הבשר ומביאים לרתיחה.
5. מוסיפים את קוביות הבשר, החומוס והכוסברה - סוגרים את המכסה ומבשלים עוד שעה וחצי על אש בינונית.
6. מתקנים תיבול ומגישים.