פלופ עטוף
מצרכים:
*150 גרם שומן כבש
*רבע כוס שמן קנולה
*1 ק"ג בשר כבש חתוך לקוביות קטנות
*3 בצלים פרוסים דק
*4 גזרים חתוכים לגפרורים
*4.5 כוסות מים רותחים
*2 כפות מלח שטוחות
*2 כפיות זרעי כמון
*3 כוסות אורז עגול שטוף
*ראש שום שלם
*2 פלפל צ'ילי שלמים
*בצק פילאס (אפשר קנוי)
אופן הכנה:
1. מטגנים שומן כבש בסיר עד להשחמה. מוציאים את השומן ומניחים בצד. מוסיפים שמן קנולה, וכאשר הסיר מעלה אדים - מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים עד להשחמה. מוציאים את קוביות הבשר לצלחת.
2. באותו הסיר, מטגנים את הבצל ולאחר מכן מחזירים את הבשר לסיר ומוסיפים את הגזרים.
3. מערבבים מספר דקות ומוסיפים מים.
4. מוסיפים את התבלינים ואת האורז. טועמים מעט מהמים ומוודאים שיש מספיק מלח.
5. מוסיפים שום וצ'ילי ומביאים להרתחה במשך 10 דקות. לאחר-מכן מנמיכים את הלהבה, מכסים את השיר וממשיכים לבשל כ-20 דקות נסופות. מעתה, לא נוגעים יותר בסיר עד להתקררותו המוחלטת.
6. מחממים תנור ל-190 מעלות.
7. משמנים עם מעט שמן קנולה סיר ג'חנון ומפזרים שומשום.
8. מרדדים מעט את בצק הפילאס ועוטפים את את כל הסיר כך שיישארו שוליים מחוץ לסיר.
9. מסדרים את הפלופ בשכבות בתוך הסיר: אורז, מעליו בשר, מעליו גזר שום ובצל, ולבסוף - אורז.
10. מכסים את הסיר שולי הבצק שהשארנו לפני.
11. מכסים עם מכסה ואופים במשך 30-40 דקות. מסירים את המכסה וממשיכים לאפות עד הזהבה יפה.
שייקה
מצרכים:
לעוף:
*עוף שלם
*בצל גדול
*5 כפות קמח תירס
*5 כפות קמח רגיל
*מלח ופלפל שחור
*שמן
למרק:
*שורש פטרוזיליה
*שורש סלרי
*2 גזרים חתוכים גס
*2 בצלים קלופים שלמים
*חלקי עוף שנותרו מפירוק העוף (ראו בהמשך)
אופן הכנה:
1. מפרידים מעוף שלם את העור ותופרים את הצוואר.
2. מערבבים בקערה בצל, קמח תירס, קמח רגיל, תבלינים ומעט שמן (המסה צריכה להיות רטובה אך לא מוצפת בשמן).
3. ממלאים את העור בתערובת שהכנו ותופרים שנית - כך שיהיה סגור מכל צדדיו.
4. בסיר גדול שמים את כל מרכיבי המרק. כאשר המים רותחים, יש לכפות את הקצף ולהנמיך את הלהבה כך שיהיה בעבוע עדין מאוד. מוסיפים מלח לפי הטעם.
5. מוסיפים לסיר את השייקה (העור הממולא) - וכאשר הוא מעט מתנפח, עושים בו מספר חורים עם קיסם. מבשלים כשעה.
קציצות דגים של סופי
מצרכים:
לקציצות:
*1 ק"ג נסיכת הנילוס טרי
*1 פלפל ירוק חריף
*1 ביצה
*צרור פטרוזליה
*1 בצל
לרוטב:
*שמן זית
*גמבה חתוכה לרצועות
*2 פלפלים חריפים
*ראש שום קלוף
*פלפל סודני יבש (לא חובה)
*7 עגבניות קלופות וחתוכות (אפשר להחליף בשני שימורי מוטי)
*חצי צרור פטרוזיליה
*חצי צרור כוסברה
*חצי כוס שמן
*כף אריסה
*כף פלפל צ'ומה
*כף פפריקה מתוקה
*כף שטוחה לימון כבוש
*מעט מלח
אופן הכנה:
1. טוחנים יחד דג, פלפל ירוק חריף, פטרוזיליה ובצל. מוסיפים ביצה, מערבבים היטב ומכניסים למקרר בקערה עטופה למשך שעה.
2.במעט שמן זית מטגנים גמבה, פלפלים חריפים, פלפל יבש סודני ושום. לאחר השחמה, מוסיפים את העגבניות (או המוטי).
3. מוסיפים פטרוזיליה וכוסברה ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות.
4. מערבבים בשמן פלפל צ'ומה, אריסה, פפריקה מתוקה, לימון כבוש ומלח - ומוסיפים לרוטב.
5. מוסיפים חצי כוס מים רותחים וממשיכים לבשל על אש נמוכה.
6. בינתיים מוציאים את התערובת מהקירור, יוצרים קציצות ומטגנים מכל הצדדים עד להזהבה.
7. מוסיפים את הקציצות לרוטב ומבשלים על אש נמוכה במשך 30-40 דקות.
8. לפני ההגשה מוסיפים מעט כוסברה קצוצה.