המתכונים הרוסים של סבתא אטה וכלתה לשעבר עדי

המתכונים הרוסיים של סבתא אטה וכלתה לשעבר עדי
אטה ועדי מראות לתום איך לשמור על קשר טוב בין חמות לכלה (גם אחרי הגירושים) בזמן שהן מלמדות אותה איך לבשל אוכל רוסי מסורתי ומסיימות במסיבת הפתעה
מחבר מערכת כאן מחבר מערכת כאן
Getting your Trinity Audio player ready...
סבתא בישלה עם תם יער 2
צילום: כאן

סלט אוליבייה

מצרכים:

*3 תפוחי-אדמה קלופים
*2 גזרים קלופים
*ביצים קשים 3
*בצל ירוק
*1 כוס אפונה קפואה
*1 קופסה מלפפונים חמוצים בשימורים
*1 קופסה של קלמרי בשימורים (לא חובה) 
*3 כפות מיונז הולנדי
*1⁄2 כפית מלח
*1⁄4 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:
1. מבשלים את תפוחי האדמה, הביצים והגזרים בסיר עם מים כחצי שעה – עד שהגזרים מתרככים.
2. מסירים מהאש, מסננים ו מקררים.
3. חותכים את תפוחי האדמה, הביצים, הגזרים, והבצל הירוק לקוביות קטנות, ומעבירים את הקוביות והאפונים לקערה.
4. חותכים לקוביות גם את המלפפונים החמוצים ומעבירים לקערה.
5. מסננים את הקלמרים, חותכים לקוביות ומעבירים לקערה.
6. מתבלים במיונז טבעוני, מלח ופלפל, מערבבים ומצננים במקרר.

עוגת טבורוג

מצרכים:

לבצק:

*4 ביצים (הבצק צריך רק חלמונים, לשמור את החלבונים)
*1 שמנת חמוצה
*2 כפות סוכר
*200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
*3 כוסות קמח

לטבורוג:

*טבורוג 500 גר
*2 כפות סוכר
*2 ביצים (רק חלמונים, לשמור את החלבונים!)
למרנגו:
*כוס סוכר
*6 חלבונים (שנשארו לנו מהכנת הבצק והטבורוג)
*2 כפות סוכר

אופן ההכנה:

בצק:

1. לערב בבלנדר את החמאה ו-2 כפות סוכר.
2. להוסיף שמנת ולערבב.
3. להוסיף 4 חלמונים ולערבב.
4. להוסף קמח.
5. להגיע למרקם בצקי ולשים במקרר לרבע שעה.
6. לרפד עם הבצק תבנית עגולה ולהכניס לתנור מחומם ל-180 מעלות עד שהבצק מזהיב.
7. להוציא מהתנור ולצנן.

טבורוג:

1. לערבב את הטבורוג עם שני חלמונים.
2. להוסיף 2 כפות סוכר ולערבב.


מרנגו:

1. לערבב 6 חלבונים עד מצב קשה.
2. להוסיף בהדרגה ובאיטיות כוס סוכר.
3. לשטח את הטבורוג על הבצק.
4. לשטח את המרנגו על הטבורוג.
5. להכניס לתנור מחומם ל180 מעלות ולאפות עד שהמרנגו מזהיב.

בחירת העורכת