מרק בצל
מצרכים:
* 10 בצלים לבנים קלופים פרוסים לרצועות
* שמן סויה
* 20 גרם חמאה
* ליטר ציר עוף
* ליטר ציר בקר
* כוס יין לבן יבש
* בגט כפרי
* גרוייר
אופן הכנה:
1. בסיר עמוק מחממים שמן בנדיבות ומוסיפים את הבצל.
2. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה וחצי תוך ערבוב מדי פעם , עד שהבצל רך וזהוב.
3. מוסיפים חמאה, מגבירים את הלהבה ומוסיפים את היין לאידוי האלכוהול.
4. מוסיפים את הצירים החמים ומבשלים כחצי שעה לפחות.
5. מתבלים הכל במלח ופלפל לפי הטעם.
6. מחממים תנור ל190 מעלות, פורסים פרוסות בגט, מושחים בשום ומפזרים מעל מגבינת הגרוייר.
7. אופים עד להמסה ומגישים עם המרק.
פנזרוטי
מצרכים:
* 500 גרם קמח פיצה
* 10 גרם שמרים
* 10 גרם סוכר
* 290 מ"ל מים פושרים
* 15 גרם מלח
* מוצרלה מגורדת
* פרמזן מגורד
* שום כתוש
* בזיליקום
* עגבניות תמר
* שום
* טימין
* שמן זית
* מים
* סוכר
* מלח
* פלפל
* שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1. בקערת המיקסר שמים קמח, שמרים וסוכר ומפעילים על מהירות נמוכה.
2. מוסיפים מים ולשים על מהירות בינונית כ10 דק עד לבצק רך וחלק.
3. מוסיפים מלח ולשים לעוד כ-2 דק'.
4. מפסיקים את פעולת המיקסר, מכדררים את הבצק, מקמחים קערה ומניחים את הבצק להתפחה של כשעה.
5. בינתיים מחממים תנור ל190 מעלות, חוצים את העגבניות ומסדרים בתבנית יחד עם שיני שום.
6. מתבלים בשמן זית, מלח, פלפל, מעט סוכר וטימין ומכניסים לתנור עד להשחמה יפה של העגבניות ומצננים.
7. מעבירים הכל לבלנד וטוחנים עם שמן זית ומעט מים לקבלת קרם חלק. מתקנים טעמים לפי הטעם.
8.מחלקים את הבצק לכ14 כדורים קטנים, מכסים ומתפיחים שוב לכחצי שעה.
9. למילוי הפנזרוטי שלנו אנחנו מערבבים בקערה מוצרלה מגורדת, פרמזן מגורד, פלפל שחור, שום כתוש ובזיליקום קצוץ.מניחים בצד בקערה עד למילוי הבצק.
10. מחממים סיר עם שמן עמוק לטיגון ומכינים תבנית עם נייר סופג, מרדדים כל כדור בצק על משטח מקומח קלות, מוסיפים מהמילוי וסוגרים היטב למניעת פתיחת הבצק בטיגון.
11. כאשר השמן חם מטגנים בזהירות את הפנזרוטי שלנו. מומלץ לא לשים כמות גדולה בכל פעם כדי שלא יהיה צפוף מדי.מטגנים עד הזהבה , מעבירים לנייר סופג ומגישים על הרוטב שהכנו.
סלט שומר מאודה ותפוזים
מצרכים:
* שומר
* בצל
* טימין
* חמאה
* יין לבן
* אניס
* מלח פלפל
* חומץ בלסמי
* סוכר
* בצל ירוק
* תפוזים
* שקדים מולבנים
אופן ההכנה:
1. חותכים את השומר והבצל ממיסים חמאה עם טימין במחבת מוסיפים את השומר והבצל ומאדים, מוסיפים קצת יין לבן, סוכר וחומץ בלסמי מתבלים במלח פלפל ואניס, מורידים מהאש ומצננים.
2. מפלטים את התפוזים, קוצצים את הבצל הירוק. מסדרים בקערה את השומר, והבצל המאודים מעליהם חתיכות פילטים של תפוז ובצל ירוק ושקדים מולבנים.
טירמיסו הריוני
מצרכים:
לבישקוטים:
* 300 גרם ביצים
* 200 גרם סוכר
* 200 גרם קמח
לסירופ קפה:
* 200 סוכר
* 200 מים
* 3 קפסולות קפה או 2 כפות גדושות של נס קפה
* 20 מ"ל אמרטו
לקרם מסקרפונה:
* 500 גר שמנת מתוקה
* 400 גר מסקרפונה
* 150 גרם סוכר לבן
* מחית וניל
*טבלת שוקולד מריר להגשה
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל170 מעלות, בסיר מחממים את כל מרכיבי הסירופ ומצננים בתנית שטוחה שתתאים לטבילת הבישקוטים.
2. במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים את הביצים עם הסוכר כ5 דק עד לקבלת קצף תפוח ובהיר.
3. מוסיפים בהדרגה את הקמח עד לאיחוד התערובת ומפסיקים את פעולת המיקסר.
4. מקפלים עם לקקן את כל התערובת ומוודאים שכל התערובת אחידה, גם בתחתית.
5. מעבירים את המלית לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה לעובי של כסנטימטר ואופים כ12 דק' עד הזהבה קלה. מצננים על רשת.
6. בקערת מיקסר נקיה מקציפים את מרכיבי הקרם
7. חותכים את הבישקוטים ל-2 יח' בגודל התבנית בה מכינים את העוגה.
8. בתבנית העוגה יוצקים שליש מכמות הקרם, טובלים את אחד הבישקוטים בקפה ומניחים בתבנית. מעל יוצקים עוד שליש מכמות הקרם ומניחים מעל את הבישקוטי הנוסף ספוג בקפה ומכסים ביתרת הקרם.
9. עוטפים את התבנית לקירור של לילה ומגישים עם שוקולד מריר מגורר מעל.