מאפה מנגולד
מצרכים:
לבצק:
*קילו קמח (חצי מלא חצי רגיל)
*כף שמרים
*3 כפות סוכר
*1 כף מלח (אם אוהבים מלוח אפשר עוד קצת)
*כף וחצי שמן זית
*3 כוסות מים
למילוי:
*בצל גדול
*מנגולד
*חצי ראש שום
*עלי זעתר
*בצל ירוק
*מלח
*סומק
*שומשום
*גבעולי רוזמרין
אופן ההכנה:
1. מערבבים יחד את כל מרכיבי הבצק לבצק רך אך לא דביק. מתפיחים במשך שעה במקום חמים. מתפיחים בשנית.
2. מרדדים חצי מהכמות לגודל של נייר אפייה.
3. קוצצים ומטגנים בצל ושום, קוצצים את המנגולד ומוסיפים. לאחר מכן, מוסיפים גם את עלי הזעתר. נותנים להכל להתבשל.
4. מפזרים את התבשיל על הבצק המרודד, מפזרים עליו בצל ירוק קצוץ. מכסים בשכבת בצק נוספת באותו הגודל.
5. סוגרים את קצוות הבצק, מורחים חלב צמחי על המאפה ומפזרים שומשום. מקשטים בעזרת כמה גבעולי רוזמרין.
6. מכניסים לתנור שחומן מראש ל-200 מעלות למשך 10-15 דקות.
פיתות זעתר
מצרכים:
*קילו קמח - חצי מלא חצי רגיל
*כף שמרים
*3 כפות סוכר
*כף מלח
אופן ההכנה:
1. מערבבים יחד את כל מרכיבי הבצק לבצק רך אך לא דביק. מתפיחים במשך שעה במקום חמים. מתפיחים בשנית.
2. מרדדים לפיתות וחורצים בעזרת מזלג.
3. מערבבים זעתר עם שמן זית ומורחים מלמעלה.
4. מכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות, למשך 10 דקות.
החמוצים המפורסמים של חווה חמוצים
מצרכים:
*איזה ירקות שרוצים - מלפפונים, גזרים, כרובים, פלפלים מתוקים מאורכים, סלקים, לפתות או כל ירק אחר (העיקר שיהיו טריים ויפים)
*חומץ
*מלח דק
*מים
אופן ההכנה:
1. חותכים את הירקות הנבחרים לגודל רצוי, מסדרים בצנצנת נקייה (רצוי מעוקרת) בצורה אסטטית (כדאי לעבוד עם כפפות ניילון).
2. מכינים תחמיץ: על כל כוס נוזל (220 מ"ל) - כפית שטוחה מלח דק. ההמלצה של חווה: על כל 3 כוסות מים, להוסיף כוס חומץ.
3. מכסים את הירקות בתחמיץ שהכנו, סוגרים את הצנצנת ומניחים במקום מוצל וקריר (ובשום אופן לא בשמש!) לאחר מספר שעות פותחים את הצנצנת ומוסיפים עוד מנוזל התחמיץ, סוגרים בחזרה.
המלצות נוספות:
*מלפפונים חמוצים: צרור שמיר, ראש שום חצוי לרוחבו, עלה דפנה או שניים.
*לפת: על כל 4 לפתות להוסיף סלק אחד. לחתוך בצורת "צ'יפסים" או פלחים.
*פלפלים מתוקים: רצוי להשתמש בפלפלים מאורכים בצבע ירוק בהיר. לעשות בהם חריץ לאורך הפלפל. להקפיד לא לדחוס ולא לשבור אף פלפל.
חריימה טבעוני
מצרכים:
לקציצות:
*גוש טופו
*3 כפות קמח עדשים
*אצה של סושי
*2 כפות קוואקר
*חצי חבילה של טחון מהצומח
*חצי צרור כוסברה
*חצי צרור בצל ירוק
*רוטב סויה
*מלח לפי הטעם
לרוטב:
*בצל
*שום
*כוסברה
*פלפלים בכל הצבעים
*פפריקה
*כורכום
*סלרי
אופן ההכנה:
1. טוחנים את אצת הסושי לפירורים במעבד מזון, מוסיפים את הבצלים והכוסברה. מוסיפים את הטופו, רוטב סויה וטוחנים לבלילה חלקה כמה שאפשר.
2. מוסיפים לבלילה את קוואקר ואת קמח העדשים.
3. מעבירים לקערה, מוסיפים את הטחון מהצומח ויוצרים קציצות שטוחות. מטגנים בשמן זית.
4. עוברים להכנת הרוטב - מטגנים בצל ושום עד הזהבה. מוסיפים רצועות פלפלים.
5. מוסיפים את התבלינים מומסים במים. מכסים את הירקות בנוזל וממליחים לפי הטעם.
6. מכניסים את הקציצות לרוטב לפני ההגשה (לא בבישול).
קצף וקצפת - עוגה טבעונית
מצרכים:
לקצף:
*כוס ורבע של מי חומוס (מבישול של גרגירים או מקופסאת שימורים)
*200 גרם סוכר
*כף מיץ לימון
*כף אבקת פודינג וניל
לקצפת:
*קצפת צמחית 500 מ"ל
*שלוש כפות פודינג וניל
*כפית קפה נמס
לכלתית:
*חצי חבילת מרגרינה/100 ג' שמן קוקוס
*1.5 כוסות קמח תופח
*2 כפות סוכר
*3 כפות פודינג וניל
אופן ההכנה:
1. מקציפים את מי החומוס במשך כמה דקות עד שנהיה לקצף. מוסיפים בהדרגה את שאר מרכיבי הקצף וממשיכים להקציף עד לקבלה של קצף יציב.
2. משטחים בתבנית ומכניסים לתנור בחום של 80 מעלות לשעתיים/שלוש.
3. עוברים להכנת הכלתית - מערבבים את החומרים של הבצק ואופים ב 190 מעלות ל כ20 דקות.
4. עוברים להכנת הקצפת - מקציפים קצפת צמחית. לאחר שהכפילה את נפחה מוסיפים אבקת פודינג. ממיסים את כפית הקפה במעט מים רותחים ומוסיפים.
5. מקררים הכל ומחברים. מפזרים מלמעלה מייפל.