המתכונים של תום לארוחה טריפולטאית עם טוויסט טבעוני

מתכונים לארוחה טריפולטאית עם טוויסט טבעוני
תום מכינה את הגרסה שלה למאכלים המסורתיים מהמטבח הטריפולטאי, עושה כבוד למטבח הטבעוני ומתמודדת עם צרבות של סוף ההיריון
מחבר מערכת כאן מחבר מערכת כאן
סבתא בישלה עם תום יער 2
צילום: כאן

עלי סיגר עם חמוצים מטוגנים


מצרכים:

*משייר
*טופו רך

*ביצה
*עלי סיגר
*שמן לטיגון

למילוי:

*בצל גדול
*מנגולד
*חצי ראש שום
*עלי זעתר
*בצל ירוק
*מלח
*סומק
*שומשום
*גבעולי רוזמרין

אופן ההכנה:

1. מכינים מראש משייר ועלי סיגר.
2. את המשייר קוצצים או טוחנים ומוסיפים פלפל צ'ומה וטופו רך שמועכים פנימה ביד.
3. שומרים את עלי הסיגר מכוסים במגבת שלא יתייבשו, טורפים את הביצה ומחממים את השמן לטיגון.
4. ממלאים את העלים במלית המשייר אחד אחד. מגלגלים ומדביקים את הסגירה בעזרת ביצה טרופה. ומכניסים לטיגון מוציאים כאשר קיבל צבע זהוב.
5. מגישים לצד יוגורט מעורבב עם מעט מנוזל המשייר ומרדומה.

ואם אתם רוצים להכין את עלי הסיגר בעצמכם:

מצרכים:

*1 ק"ג קמח
*כף מלח
*2 כפיות חומץ
*כפית קורנפלור
*750 מ"ל מים

אופן ההכנה:

1. מערבבים את חומרי הבצק ומשאירים ללילה במקרר.
2. מכינים את העלים על מחבת נון סטיק על ידי מריחה עם מברשת.
3. את העלים המוכנים שמים על צלחת, מפרידים בין העלים עם ניילון גיטרה או נייר אפיה.

מסייר



מצרכים:

*קולרבי
*שומר

*גזר
*סלרי
*כרובית
*כרוב
*חצי כוס חומץ
*חצי כוס מים
*מלח
*סוכר
*מלח לימון
*לימון
*שאטה גרוס
*שמן זרעי ענבים

אופן ההכנה:

1. חותכים את הקולורבי והגזר לגפרורים ומעבירים לקערה אליה מוסיפים שומר פרוס, כרוב פרוס, פרחי כרובית, ורצועות סלרי.
2. בסיר מחממים את המים, חומץ, סוכר,מלח, מלח לימון, צ'ילי ומיץ לימון לרתיחה ושופכים על החמוצים. מכסים בניילון ומקררים לילה.

פלפל צ'ומה

מצרכים:

*פלפל מיובש
*מים רותחים
*חומץ
*שמן
*מלח לימון

אופן ההכנה:

1.מרככים את הפלפל המיובש במים רותחים וחומץ, מסננים וטוחנים עם שמן, מלח לימון.

מרדומה

מצרכים:

*10 עגבניות
*פלפל חריף
*5 שיני שום
*שמן זית
*מלח

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל190 מעלות.

2. חוצים את העגבניות ומסדרים בתבנית יחד עם הצ'ילי ושיני השום.
3. מתבלים הכל בשמן זית ומלח ואופים עד השחמה יפה.
4. טוחנים הכל יחד ומתקנים טעמים.

מפרום כרובית בטבחה



מצרכים:

לטבחה:

*שמן
*כף גדושה פלפל צ'ומה

*פפריקה
*כורכום
*כמון
*4 שיני שום
*2 גזרים
*2 תפוחי אדמה
*בצל לבן
*רסק עגבניות
*מוטי
*אפונה

לכרובית:

*כרובית שלמה
*250 בשר טחון עם שומן בקר
*בצל לבן מגורד
*שום קצוץ
*פטרוזיליה קצוצה
*פפריקה
*כמון
*ביצה
*פירורי לחם
*קמח
*שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1. מתחילים בהכנת הכרובית - בקערה שמים את את הבשר עם הבצל, השום, הפטרוזיליה והתבלינים ולשים עד לאחידות.

2. מנקים את הכרובית מהעלים ומרווחים מעט את הפרחים. ממלאים את הרווחים במלית של הבשר.
3. חותכים את הכרובית הממולאת לרבעים, מקמחים, טובלים בביצה טרופה ובפירורי לחם ומטגנים. 
4. עוברים להכנת הטבחה - בסיר גדור יוצקים שמן ופיתחים בו את הפלפל צ'ומה פפריקה, כורכום וכמון. לאחר כ2 דקות מוסיפים בצל חתוך לקוביות ומטגנים יחד.
5. מוסיפים קוביות תפוח אדמה, שיני שום וגזר ומטגנים לריכוך.
6. מוסיפים רסק עגבניות וממשיכים לטגן יחד ל2-3 דקות נוספות ומוסיפים את המוטי ומבשלים יחד על להבה בינונית נמוכה כ-20 דקות.
7. מוסיפים את הכרובית המטוגנת והאפונה ומבשלים לכ15-20 דקות נוספות. מוסיפים מים במידת הצורך.
8. מגישים עם קוסקוס.

בסבוסה



מצרכים:

לבסבוסה:

*200 גרם סולת
*200 גרם קוסקוס ספרדי
*200 גרם סוכר
*300 גרם רוויון
*100 גרם חמאה מומסת
*20 גרם אבקת אפייה

לסירופ:

*400 גרם סוכר
*600 מל מיץ תפוזים
*10 תרמילי הל שבורים
*כוכב אניס

לקצפת מסקרפונה:

*1 שמנת מתוקה

*1 מסקרפונה
*שלוק קוואנטרו 
*50 גרם אבקת סוכר
*גרידת תפוז
*זעפרן מושרה בשוט מים

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל מרכיבי הבסיס במטרפה.
2. מורחים בחמאה תבנית בגודל 24X30 ושופכים אליה את התערובת המוכנה. אופים בתנור שחומם מראש ל155 מעלות כחצי שעה עד שמתקבל צבע זהוב.
3. במקביל, מרתיחים את כל חומרי הסירופ ומצננים.
4. כשהעוגה מוכנה מחוררים אותה בעדינות עם סכין קטנה (טורנה) ויוצקים אליה את הסירופ המוכן, מקררים על השיש ומחממים שוב לפני הההגשה.
5. מקציפים את כל מרכיבי הקצפת במיקסר ומגישים עם הבסבוסה.

 

בחירת העורכת