00:02:53
רגע לפני פרק 2 של "לוחמים", כאן מזמינים אתכם לעלות על מדים ולהצטרף ללוחמים בשרשרת החיול. ככה זה נראה מבפנים

צפו >>

מדי שנה נפתח בסיס "מיטב" ל-200 ימי גיוס. זה אומר שבניכוי סופי שבוע וחגים, בכל יום חול למעשה מתגייסים חיילים לצבא ההגנה לישראל. השנה, בניגוד לשנים קודמות ובעקבות פרוץ מגפת הקורונה, מתגייסים עד 650 חיילים ביום. הגיל הממוצע של המגייסים בשנה האחרונה היה 19 וחודש, בעוד המתגייס המבוגר ביותר היה רופא מילואים בן 56.

טכנית, כל מתגייס נחשב לחייל מהרגע שהוא נפרד מההורים שלו באתר הגיוס. לצה"ל יש אתרי גיוס הפרוסים מטבריה ועד באר שבע, אך בשנה האחרונה נפתחו אתרי גיוס נוספים על מנת לצמצם כמה שיותר את ההתקהלויות בימי גיוס. בשנת 2020 היו גם מתגייסים שעלו לארץ מחו"ל; מהמדינות הבאות הגיע רק מתגייס אחד: אסטוניה, ברבדוס, גיברלטר, זימבבווה, לבנון, לוקסמבורג, מונקו, ניגריה, פולינזיה הצרפתית, פינלנד, קרואטיה ואפילו לבנון ועיראק.

שרשרת חיול ממוצעת אורכת עד כארבע שעות בממוצע בקבוצות של 15 חיילים, מטעמי בטיחות מפני הקורונה. כדי שמגויסים טריים לא יסחבו את התיק האישי שהביאו מהבית, מפקידים אותו למשמורת עד סיום התהליך, לצד קבלת תיק נוסף - צבאי. שימו לב כמה אתם מביאים עמכם מהבית, זה עלול להסתיים בסחיבת משא עוד לפני היום הראשון של הגיבוש.

אלו התחנות שעובר כל מלש"ב בשרשרת החיול:

1. תספורת - במידה ולא הגעתם מסופרים בצורה תקנית, אתם תעברו אצל הספר שיסדר אתכם. לא בטוח שהוא ישקיע כמו הספר שאתם רגילים אליו בבית - יש לו עוד כמה מאות ראשים לגלח היום.

2. תעודת חוגר - כדי שלא תשכחו את היום הזה, תעברו בתחנת הצילום לחוגר. זו התמונה שתלווה אתכם לכל אורך השרות ותופיע בכל מחשבי הצבא. זכרו - אין אפשרות לתמונת חוזרת, אז תנו חיוך רחב למצלמה.

3. טביעות אצבע -  למקרה אסון, צה"ל שומר אצלו את טביעות האצבעות שלכם. לכל מי שמודאג מענייני פרטיות, המאגר נשמר במחשבי רבנות הצבאית ונפתח רק במקרה של פטירה. כך גם הצילום הפנורמי של השיניים שלכם וה-DNA מבדיקת הדם.

4. אימות נתונים - צה"ל רוצה לוודא שכל הפרטים שמסרתם לו עד עכשיו נכונים ולא השתנו: חשבון בנק, כתובת ופרטים אישיים נוספים. בנוסף תחתמו גם על הצהרה בדבר אי שימוש בסמים. בנקודה הזו כל מלש"ב היה עובר לראות קצין מיון, אך הליך זה התייתר מאחור והשיבוץ נקבע לפני יום הגיוס. כיום רק מי שעדיין רוצה לשנות את השיבוץ ביום הגיוס עושה זאת. מדובר על לא יותר מ-20% מבין המתגייסים.

5. זמן דקירות -  כל החיילים מתחסנים, אין בחירה ואין יוצאים מהכלל. כל מלש"ב מקבל חיסונים נגד טטנוס ודלקת קרום המוח. בחורף יש חיסון בונוס לשפעת ובקרוב גם החיסון נגד קורונה ייכנס לשרשרת הדקירות.

6. דגימת מח עצם - זוהי תחנה התנדבותית בלבד המופעלת על ידי ארגון "עזר מציון". אמנם אינכם מחויבים לתת דגימה, אך לפי הצבא 80% נענים לבקשה. נתון נוסף ומרגש: מעל 2,000 איש ואישה זכו לקבל תרומת מח עצם מדגימה שהגיעה מהמאגר בבסיס מיטב.

7. קבלת חוגר ודיסקית - זוכרים את החוגר שהצטלמתם אליו בהתחלה? עכשיו זה הזמן לקבל ולגלות כמה נורא יצאתם, לצד הדיסקית שלכם, עליה חרוטים המספר האישי ושמכם המלא. אגב, השמות הנפוצים ביותר למתגייסים ב-2020 לבנות היו: יובל, עמית, נועה, שחר, עדי ולבנים: איתי, טל, אור, רועי.

8. עולים על מדים - הגיע הזמן לקבל את התיק שלכם, מלא בכל טוב: מדים וביגוד צבאי תקני שכולל גם נעליים ואביזרי שיפצור שיעמיסו על הגב שלכם עוד משקל בנוסף לכל מה שהבאתם מהבית.

זהו, עכשיו הזמן לחזור לקחת את התיק שהבאתם מהבית, לוודא שלא שכחתם כלום, לפגוש את המפקדים ולהתחיל את הטירונות.

צפו בפרק הראשון של "לוחמים" >>

בחזרה לעמוד הראשי >>