כאן 88 עם מוזיקה חדשה בשבילכם. אלה שירים ישראלים ובינלאומיים שתוכלו לשמוע אצלנו. כמובן שלצדם אנו משמיעים שירים חדשים ומעולים נוספים בשידורי התחנה. בכל שבוע נפרסם כאן באתר שירים חדשים שכדאי להכיר, אשר בחרו העורכים המוזיקליים שלנו. לכל בחירות העורכים אפשר להאזין בפלייליסט מתעדכן בספוטיפיי.
יובל מנשה - מחכה
יש שלושה סוגים עיקריים בדרך לפתח קריירת סולו מוזיקלית - להתחיל מהתחלה לבד בפרונט, להיות שותפים לדרך של אנשים אחרים או לצבור נסיון מאחורי הקלעים - במקרה של יובל מנשה, התשובה בערך בין הסוג השני לשלישי שדיברנו כאן. כבר זמן מה שיובל מנשה מבשלת את קריירת הסולו שלה על אש קטנה. בשנים האחרונות, יכולתם לפגוש אותה כאחת מנגניות הקלידים המובילות והעסוקות בסביבה עם אמנים מכל קשת הז'אנרים - נועם קלינשטיין או פרידה בצד הפופי, ועד לשמות כמו שאיי, רון עשהאל ויעל זלינגר בצד האלטרנטיבי. לאחרונה, מנשה החליטה שהיא יוצאת לקדמת הבמה, לבד, עם אלבום בכורה בשם "אירועי הברבור השחור", המתאר את קורות חייה במהלך 26 שנותיה, המגוללים סיפור על בית מתפרק, אהבות, אכזבות ושאלות לצד כח נפשי ויצירתי שעוזר לצלוח את מערבולות החיים. "מחכה" הוא הסינגל השני מתוכו, המספר על זוגיות שהתנוונה וקרסה לדכדוך, ומולה נותרת ציפייה ותקווה לבוקר אחר, לטיול בצפון ולטבעת חדשה. הסיפור עטוף בהפקה של אופיר נצר וצלילים של מועדון ג'אז ניו יורקי פינת דירה תל אביבית ישנה שכנראה מתנגן בה תקליט של פרנק אושן או אריקה באדו. אם ככה נשמעת תחילת הדרך עבור יובל מנשה, אנחנו באמת לא יכולים לחכות שכולם יכירו אותה.
נגה ארז - Stuck In Heaven
תסלח לנו ההצלחה באירוויזיון, אבל הדבר הכי מפתיע ומרגש שקורה בזירת דעת הקהל על מוזיקה ישראלית נמצא בתגובות ביוטיוב לשירים של נגה ארז. בגלילה למטה מקליפ האולפן החינני של Stuck in Heaven, הסינגל שהוציאה ארז במרץ האחרון, ניתן למצוא קריאות אהבה מטורקיה, אסטוניה, ברזיל ומדגסקר ותחנונים להופעות ממעריצים בפולין, סרביה, קולומביה וכורדיסטן. בחיינו, שהיו כמה תגובות שאפילו אילצו אותנו לפתוח גוגל מאפס ולוודא שהמעריצים האלו מגיעים ממדינות אמיתיות. והם כן. לאהבה הזו, שהרוויחה ובנתה ארז בשנים של יצירה מוקפדת בסטנדרט בינלאומי עם בן הזוג והשותף המוזיקלי אורי רוסו, ראוי להתייחס ברצינות מוזיקלית ולא כתופעה תרבותית בזירת ההסברה. כי השירים של ארז ורוסו, וביניהם גם השיר הזה, מצליחים להיות מורכבים, דחוסים ומעניינים בזמן שהם גם להיטים אפקטיביים ומיהנים. ב- Stuck in Heaven, שהופק עם ג'וני גולדשטיין ונשען על הוק מדבק המרפרר ל-Feel Good Inc של הגורילאז, שרה ארז על הישאבות לתוך עמדה מזוכיסטית ומתענה שלא מאפשרת לה ליהנות מגן העדן שהיא לכאורה תקועה בו. אם ככה נשמע הגיהנום של נגה ארז, אנחנו מוכנים להישאר בו ולרקוד.
MorMor featuring Celeste - Like Heaven
בתקופת הסגרים של הקורונה הופיע בחיינו זמר הנאו סול הקנדי מורמור, עם אוסף של סינגלים מלפני ובמהלך המגפה שנתנו צלילי נחמה, גדילה וצמיחה דווקא מתוך המקום הבודד שחווינו באותם הימים. מאז מורמור חזר למחילתו כדי לעבוד על אלבום חדש שעומד להגיע בהמשך השנה, ובמהלך יום הקלטות שגרתי אחד באולפני "שאנגרי-לה" של ריק רובין, הצטרפה אליו הזמרת סלסט שהגיעה כדי לבלות ולהסתובב עם החבר'ה, ונשארה לסשן יצירתי פורה. התוצאה היא "Like Heaven", סינגל חדש במקצב ברייקביט אפלולי שמבקש מאיתנו לפזז או לתופף באוויר, בזמן שיתר ההפקה העשירה גם מכניסה הרבה אוויר לריאות. בינתיים נמשיך לתופף ולפזז עד שיגיע האלבום המלא של מורמור.
Paul McCartney & Ringo Starr - Home To Us
זה מוזר אבל זו האמת, 60 שנה של יצירה משותפת, עשור מתוכם בלהקה הגדולה בעולם, ורק עכשיו ב-2026 פול מקרטני ורינגו סטאר הקליטו דואט אמיתי ראשון. לא אירוח, לא קולות רקע, ולא רינגו מתופף ופול שר אלא שיר מלא בו שני הקולות שלהם באמת נפגשים. השיר Home to Us מתוך האלבום הבא של מקרטני, The Boys of Dungeon Lane, הוא לא ניסיון לחזור מוזיקלית לימי הביטלס, אלא פשוט שיחה בין שני חברים שמסתכלים יחד בערגה על החיים שלפני הביטלס ועל הרחובות בהם גדלו והשתוללו. במיוחד, על השכונה הקשוחה The Dingle בה גדל רינגו. מקרטני סיפר שהשיר בכלל לא תוכנן כדואט, הוא הזמין את רינגו לאולפן רק כדי להקליט תופים ומשם הדברים התגלגלו. את האלבום החדש של מקרטני הפיק Andrew Watt, שעבד בשנים האחרונות גם עם The Rolling Stones ו-Ozzy Osbourne, ובשיר משתתפות גם Chrissie Hynde מהפריטנדרס ו-Sharleen Spiteri מטקסס בקולות רקע. מה אפשר לבקש יותר מזה.
לשאלות ולשליחת חומרים: 88music@kan.org.il
(חומרים חדשים יש לשלוח בפורמט Mp3-320 בלבד)