כאן 88 עם מוזיקה חדשה בשבילכם. אלה שירים ישראלים ובינלאומיים שתוכלו לשמוע אצלנו. כמובן שלצדם אנו משמיעים שירים חדשים ומעולים נוספים בשידורי התחנה. בכל שבוע נפרסם כאן באתר שירים חדשים שכדאי להכיר, אשר בחרו העורכים המוזיקליים שלנו. לכל בחירות העורכים אפשר להאזין בפלייליסט מתעדכן בספוטיפיי.
J.Lamotta feat. Avri G - עיניים
בשיר החדש שלה, "עיניים", ממשיכה ג'יי למוטה (שם הבמה של היוצרת רותם אלג'ם), לחולל קסמים מוזיקליים שנעים להישבות בהם. הפעם היא עושה את זה בעזרת אברי G (אברי צפנת), חבר ההרכב "פלא אוזן". האומץ שבו הוא התמודד עם כאב ואובדן אישי נסך בלמוטה השראה ודרבן אותה לעסוק בחלומות וצלקות הילדות. אברי כתב עמה את השיר וגם מגיח לקטע ראפ מלא בתובנות קיומיות. יחד, ועם תמיכה בהפקה ובסינתים מהמוזיקאי Nomok, הם יצרו קטע מרענן ונוטף גרוב שמהדהד למסורת של זמרות נאו-סול אמריקאיות מאריקה באדו ועד סולאנג'. השורות ביפנית שחותמות את השיר ומשמעותן "Close your eyes and listen carefully", מוסיפות ניחוח בינלאומי ואקלקטי ליצירה מקומית שאנחנו רק רוצים עוד ממנה.
עמיר לב – מיליוני דולרים
באלבומו השמיני עמיר לב, מספר הסיפורים של המוזיקה הישראלית, בחר לשתף פעולה עם המפיק רונן סאבו (קרולינה, קותימן, דמיאן וסטיבן מארלי ועוד). החלטה שממשיכה את המהלך המוזיקלי של "חשמל מהשמש", האלבום הקודם של לב בו הקצב והגרוב קיבלו דגש. "מיליוני דולרים, הסינגל הרביעי מהאלבום שבדרך, מחבר בין צלקות העבר לחדשות ההווה, בין "אמור היה להיות" לבין "כבר לא יהיה". נראה שהשיר נובר במניע ליצירה של אחד ממנהיגי תנועת השוליים הישראלית.
Lizzo – About Damn Time
אחרי שלושה פרסי גראמי וכשנתיים של געגוע (היה רק שיר חדש אחד בכל התקופה הזו), ליזו מתכוננת לקיץ עם אלבום חדש, רביעי ומצופה. את הסינגל החדש, About Damn Time, היא מקדישה לכל מי שמרגיש לחוץ וסקסי (כי מי אמר שזה סותר), ונותנת תקווה בפזמון כי "יש לה הרגשה שהכל יהיה בסדר". לדברי ליזו, כשהיא אומרת שהגיע הזמן, היא מתכוונת לאינסוף דברים - הגיע הזמן להרגיש טוב יותר, הגיע הזמן לצאת מהמגפה הזו, הגיע הזמן שתהיה שופטת שחורה בראש בית המשפט העליון בארה"ב. היא שופכת כמו מים משפטים שיהפכו לסיסמאות הקיץ, כמו "It’s bad bitch o’clock" ורומזת שהיא כבר לא הבחורה שהייתה פעם, אבל אולי, רק אולי, היא טובה יותר. הכל עטוף ברטרו דיסקו וחליל צד שלא ייצא לנו מהראש בקיץ הקרוב לפחות. ברוכה השבה ליזו, It's About Damn Time.
Stephen Sanchez – Until I Found You
זו כבר עובדה, טיקטוק מאתגרת את תעשיית המוזיקה ומשנה את החוקים בכל מה שנוגע להפצת ויצירת מוזיקה. אמנים אלמוניים שכבר ויתרו על פריצה פתאום מוצאים עצמם עם להיט טיקטוק שגורם לעולם לגלות אותם. זה קרה לאחרונה ל-Walters, הרכב אינדי אמריקאי שהשיר האלמוני שלהם I Love You So (מ-2014!) הפך השנה לוויראלי באפליקציה ומשם התפוצץ בספוטיפיי עם יותר מ-350 מיליון האזנות. כעת מגיע תורו של סטיבן סאנצ'ז בן ה-18 מצפון קליפורניה, שפתח חשבון טיקטוק לפני שנתיים והשירים המקוריים והקאברים שיצר בחדר השינה שלו זכו למיליוני צפיות והשמעות ברחבי העולם. משם הדרך לחוזה בחברת תקליטים הייתה קצרה והוא הוציא את EP הבכורה שלו What Was, Not Now בספטמבר האחרון. השיר שלו Until I Found You יצא לאחרונה מחדש עם קליפ חדש והשיר קפץ לראשי המצעדים של שירותי הסטרימינג השונים.
לשאלות ולשליחת חומרים: 88music@kan.org.il
(חומרים חדשים יש לשלוח בפורמט Mp3-320 בלבד)