כאן 88 עם מוזיקה חדשה בשבילכם. אלה שירים ישראלים ובינלאומיים שתוכלו לשמוע אצלנו. כמובן שלצדם אנו משמיעים שירים חדשים ומעולים נוספים בשידורי התחנה. בכל שבוע נפרסם כאן באתר שירים חדשים שכדאי להכיר, אשר בחרו העורכים המוזיקליים שלנו. לכל בחירות העורכים אפשר להאזין בפלייליסט מתעדכן בספוטיפיי
אונשי - לא עוצר
כדי לכתוב את הטקסט הזה על אונשי היינו צריכים לפנות אליו בפרטי. זאת, משום שעל המוזיקאי הצעיר הזה אין עדיין כל מידע ברשת. אונשי הוא און שיגטה, גיטריסט ויוצר יפני-ישראלי שנולד בקיוטו ועלה ארצה כשהיה בן 11. אז, הוא מספר, גילה את אהבתו למוזיקה ישראלית וליצירה בעברית. עם זאת, אם לשפוט לפי סינגל הבכורה שלו, ההשפעות של אונשי נודדות הרחק מחוץ לשתי המדינות בהן גדל. בשיר המצוין "לא עוצר", אותו שחרר אונשי בסוף ינואר האחרון, אפשר לשמוע גיטרות שמשיות ועתירות ריוורב באווירת הרכבי אינדי כמו Beach Fossils ו-Unknown Mortal Orchestra. אך אל תתנו לצלילי הפסכידליה והסרף הללו לקבע את אונשי בקיטלוג מוזיקלי אחרי שיר אחר בלבד, שכן הוא מבטיח שבקרוב יגיעו שירים נוספים שונים ומגוונים. אם ימשיך כך, לא יהיה קשה למצוא עליו מידע באינטרנט בקרוב.
קיקי מלינקי - הכי אוהב אותי
אחרי שקורל לא עמדה בהבטחות ונראה ששלג אמיתי כבר לא נראה בסביבתנו בקרוב, אנחנו מנסים להתנחם בסאונד שמזכיר לנו קצת ימים חמים יותר. כמה טוב שהגיע לאוזנינו הסינגל החדש של קיקי מלינקי (יסמין רביב), שמהווה הצצה ראשונה לאלבום השלישי שעתיד לצאת במאי הקרוב. השנתיים האחרונות סימנו את רביב כאחת היוצרות הבולטות והמגוונות בסצנה האלטרנטיבית המקומית. נדמה ש-"הכי אוהב אותי", השיר החדש שלה, הוא עוד הוכחה מצוינת לכך. בשיר, מציגה רביב רוקנרול פלרטטני ועוקצני בעטיפה פופית ומדבקת. היא כותבת על יחסים רומנטיים שאין בהם מחויבות אך יש בהם קנאה ומניחה שילוב מדויק בין טקסט כנה ופגיע לגיטרות מחוספסות סטייל הסטרוקס והברידרז. השיר נכתב בעקבות פרידה כואבת לאחר מערכת יחסים ארוכה וקשר קצר שהגיע אחריה. הוא נשמע, בהתאם, כפסקול נעורים חצוף וקיצי שעושה חשק ללבוש חולצה של להקה שאהבנו בתיכון ולאכול ארטיק כשבחוץ 30 מעלות.
?Elton John & Brandi Carlile - Who Believes In Angels
נראה שהחיבור של אלטון ג'ון עם המוזיקאית האמריקאית ברנדי קרלייל החיה מחדש משהו באמן הוותיק. בשנים האחרונות כוכב העל חווה מספר משברים רפואיים שהגבילו את היכולת שלו להמשיך ליצור, והוא אפילו הכריז לפני שנתיים על פרישה מהופעות. ג'ון וברנדי התחילו לשתף פעולה כבר באלבום שג'ון הוציא בקורונה ומאז נרקמה ביניהם שותפות עמוקה שהובילה לאלבום חדש שעומד לצאת בקרוב בשם Who Believes in Angels"". בינתיים יצאו ממנו שני שירים, שאחד מהם הוא השיר שנושא את שמו של האלבום. אם נתיימר לנסות לתאר את המוזיקה הנצחית של אלטון ג'ון במילה אחת, כנראה שהמילה הזאת הייתה BIG. שירים בעלי עוצמות רגש וסדרי גודל של הפקות הוליוודיות גם כאשר הם מורכבים רק מפסנתר ושירה ומייצרים בכל האזנה מחדש את התחושה של "זהו רגע גדול מהחיים". Who Belives In Angels הוא ממשיך גאה של המסורת הזאת. עם עיבוד מוזיקלי עשיר, ועם הקול העוצמתי של קרלייל השיר מהדהד באותה העוצמה שמהדהדים חלק מלהיטיו הגדולים של האמן ולוחץ על אותן הנקודות בגופנו. אחרי שנים לא קלות, ג'ון מוכיח שוב שאחרי הכול, הוא עדיין עומד.
Villagers - A Matter of Taste
שיר חדש מתוך הפרוייקט-הרכב של המוזיקאי האירי קונור ג'יי או'בריאן - Villagers, שפרץ לתודעה שלנו בשנת 2010 עם אלבום בכורה מוצלח במיוחד שזינק מיד למקום ראשון באירלנד. עכשיו, אחרי האלבום That Golden Time שיצא במאי האחרון ושמר על המיזוג הייחודי והעדין של או'בריאן בין פולק, פופ ורוק, הוא מוציא שני סינגלים חדשים עם טוויסט אחר. אחד מהם הוא A Matter of Taste. זהו שיר מרים, עם קצב שמרגיש כמעט לטיני ונשיפות מלאות נשמה, שמצליח להשמע נוסטלגי ושייך לרגע הזה בו זמנית. זה עניין של טעם, שר או'בריאן בקול הפולקי שלו- מלוח,חמוץ, מתוק, מריר, או אומאמי - רק אל תשים לעצמך מקלות בגלגלי החיים. התוצאה היא מנטרה כיפית שאפשר להרגיש בגוף ולזוז איתה, כזו שמזכירה שהדרך הטובה ביותר - היא אותנטיות.
לשאלות ולשליחת חומרים: 88music@kan.org.il
(חומרים חדשים יש לשלוח בפורמט Mp3-320 בלבד)