דמיינו: ארבעה מוזיקאים, מאחוריהם יותר משלושים שנה של יצירה ישראלית נפרדת לחלוטין, נכנסים לחדר חזרות "רק בשביל הופעה אחת". הם סוגרים את הדלת, מחברים את הגיטרה לחשמל - ומשהו נדלק. "נכנסנו לנגן וגילינו שיש פה אנרגיה שלא הכרנו. היה קסם," שיתף אמיר בן דוד בתכנית 'פרק גימל' שב'כאן גימל', "אמרנו: למה להפסיק? אם יש כאן קסם, בוא נלך איתו עד הסוף".
האזינו לשיחה המלאה עם להקת 'הפטריקים'>
ההחלטה "ללכת עד הסוף" הניבה פירות, ומה שהתחיל כאירוח חד־פעמי של דודי לוי ('נוער שוליים') בהופעה של אמיר בן דוד, אייל שכטר וטל יניב ('אבטיפוס') הפך להרכב בוגר, פרוע ומלא תעוזה. 'הפטריקים' לא מספקים רק נוסטלגיה או איחוד של להיטים - אלא גם אלבום מקורי חדש, שנכתב ביחד בחדר אחד ובלי סקיצות מהבית. "ככל שכתבנו יחד – נפתחו רבדים שלא חשבנו עליהם," מסביר לוי ליואב יפת ב'פרק גימל', "הכול נשפך מתוך הרגע".
בעוד חומרים שנכתבו לפרויקטים קודמים של הרביעייה לא נכנסו לחדר החזרות, המציאות דווקא כן. "החרדות חדרו פנימה. היינו צריכים לפתור אותן," בן דוד נאנח, ומוסיף, "המוזיקה הפכה להיות גשר". הגשר המוזיקלי התגשם גם בדמות האומנים שההרכב בחר להזמין לתהליך היצירה. השיר "50 שנה" לדוגמא, שאיתו נסגר האלבום, נולד מתוך שותפות עם הזמר לירון עמרם, אשר משלב בין רוק, בלוז, ושירה תימנית מסורתית. "יש לו קול שאנחנו לא יכולים להוציא מהגרון שלנו," אומר בן דוד, "הוא הביא תקווה".
"הוא מביא תקווה". לירון עמרם (מתוך 'אגן הים התיכון')
זאת החלטה להיות נמר
הסינגל הראשון מהאלבום, "להיות נמר", כבר יצא לעולם בתרועה גדולה - ובליווי קליפ יוצא דופן בנוף המקומי ובעולם המוזיקה בכלל. כוכב הקליפ הוא השחקן שמואל וילוז'ני בן ה-71, שחשף בינואר האחרון כי הוא מתמודד עם פרקינסון, רוקד לבד ברחוב. "בשורה התחתונה – כולנו נמרים. גם בני 80. גם עם פרקינסון," קובע לוי, "כל עוד אנחנו הולכים על הכדור הזה – אנחנו חיים". בן דוד מהנהן ומוסיף: "לא לוותר. להמשיך לנוע. גם כשהגוף לא תמיד משתף פעולה".
"אנחנו חיים בעידן של בדידות. כל אחד מול המחשב," אומר בן דוד לסיכום, "להקה זה משהו אחר – זה מה שקורה בין אנשים. זה חסר היום".