סוגרים את הים
ספרה הראשון של יהודית קציר מ-1990 סימן אותה כהבטחה גדולה, שגם התממשה לאורך השנים.
בספר ארבע נובלות: "שלאפשטונדה" (שגם עובד לקולנוע ולתיאטרון), "הנעליים של פליני", "דיסניאל" ו"סוגרים את הים". סיפורי הקובץ מתארים נשים, ילדות, ואמהות בשלבי חייהן השונים.
"שלאפשטונדה" מספר על אהבה ראשונה בין שני בני דודים בני 13. הוא מבקר אצלה כל קיץ. אבל הפעם יש חידוש - נולדת תשוקה. כשמציעים להם לנסוע עם המשפחה לטבריה, הם מעדיפים להישאר לבדם. אבל אז נתפסים על ידי קרוב משפחה אחר.
בסיפור השני בקובץ המספרת היא מלצרית במלון יוקרה, שבו שוהים במאי סרטים אמריקאי וצוות שחקנים. יהושע, המציג עצמו כבמאי, מעוניין שהמלצרית תשחק בסרטו, ומספר לה על פליני. היא מתחילה לחלום.
"דיסניאל" מספר על נסיעה לים עם חבר משפחה רב קסם שכנראה ניהל רומן עם אמה של הגיבורה.
וב"סוגרים את הים" אילנה היא מורה צעירה בבית ספר בחיפה, שלוקחת לה יום חופש כדי לנסוע אל העיר הגדולה - תל אביב. אבל הפנטזיה לא עולה יפה, הקניות לא מסתדרות, הצמא מציק לה, הפגישה עם חברתה שחקנית התיאטרון לא נעימה, ומשוגע אחד צועק ברחוב שסוגרים את הים. ודווקא החזרה לחיפה נעשית מתוקה.

בחירת העורכת
בחירת העורכת
-
00:04:13
שוברים את המונופול ליפן: קו הטיסות החדש שנכנס לתמונה
קו ישיר חדש של ארקיע נכנס לתמונה, והמחירים? נמוכים משמעותית -
00:42:31
הלם: האם אסף רפפורט בדרך לרכוש גוף תקשורת נוסף?
האם סדרת רכישות גופי התקשורת באמת תשנה את מפת התקשורת בישראל? -
00:10:26
אופנת המונדיאל: כל מה שצריך לדעת על המדים של הנבחרות
המדים הם כבר מזמן לא רק מדים, הם טרנד אופנה שכובש את העולם -
00:38:37
למה חנפנות הפכה לשפת האם של הבינה המלאכותית?
דנה ויובל על ההבדל בין גברים אלפא לגברים בטא -
00:29:44
קבוצה של אמריקנים מקימה ישוב חקלאי בישראל. איך זה נגמר?
חוזרים לסיפור בו קבוצת אמריקאים התיישבו בארץ ישראל, איך זה קשור אלינו?