באוניברסיטת בן גוריון שבבאר שבע נערכה היום (שני) הפגנה עם דגלים פלסטינים, ומולה נערכה הפגנה של סטודנטים עם דגלי ישראל שצעקו לעברם "בושה". האוניברסיטה מנעה כניסה של תושבים עם דגלי ישראל לקמפוס בטענה לשמירה על שלום הציבור. ראש העירייה רוביק דנילוביץ' אמר בריאיון לאורי לוי בתוכנית "בחצי היום" בכאן רשת ב: "מתבייש וכועס, משפחות שכולות בעיר מסתכלות ולא מאמינות".
ראש העירייה הוסיף: "אני מתבייש. מניפים דגלי פלסטין וקוראים קריאות בזכות כל אלה שרוצים להשמיד את המדינה בקמפוס שאנחנו מממנים. הגיע הזמן שנתעורר. יש פה התרסה נגד מדינת ישראל בתוך קמפוס ישראלי. לזה אסור להסכים. זה ביזיון".
האזינו לריאיון עם ראש עיריית באר שבע רוביק דנילוביץ'
אבי בר ירון, אחד המפגינים באוניברסיטה מול מניפי דגלי פלסטין: "אנחנו מפגינים נגד דגלי פלסטין שמונפים פה, בלי שום סיבה. כל המלגות שהם מקבלים, כל היחס השווה והם יורקים לנו בפרצוף. אנחנו לוחמים שנמצאים פה, לא מקבלים שקל כמו שהם מקבלים. הגיע הזמן שנתעורר ונרים את הדגל שלנו".
מאוניברסיטת בן גוריון נמסר בתגובה: "למה הרשנו להניף את דגל פלסטין בקמפוס? פעם ראשונה שסטודנטים בקמפוס ביקשו לקיים הפגנה ולהניף את דגל פלסטין. בדקנו וחוות הדעת המשפטית של היועץ המשפטי של הממשלה שקיבלנו היא שמותר למפגינים להניף את הדגלים. היועמ"ש נשען על כך שמדובר בדגל של הרשות הפלסטינית, איתה יש לממשלת ישראל הסכמים. מובן לנו שהמחזה לא היה פשוט וכאב לרוב חברי קהילת האוניברסיטה".
"אנחנו גאים בסטודנטים שלנו, משני קצוות המתרס, שהשכילו להביע את דעתם ולמחות באופן דמוקרטי, כזה שלא התדרדר לגילויי אלימות בהם חזינו במקומות אחרים. זו החוזקה שלנו. אנחנו מסכמים יום שבו דגל ישראל התנפנף בגאון בקמפוס, יום שבו שרו בשירה אדירה את ההמנון שלנו, לצד דגלים ושירים אחרים. אירועי היום מראים שיש מקום לגיוון הדעות באוניברסיטה שהיא ציבורית במדינת ישראל, מדינה יהודית ודמוקרטית. אנחנו גאים לצעוד בדרכו של דוד בן-גוריון, וגאים להוות מוסד מוביל להשכלה גבוה, שלצד הידע והעשייה האקדמית, גם בעל תפקיד חינוכי".