בשורה לאוהדי הכדורגל הישראלים: הושג היום (חמישי) הסכם עם פיפ"א - ישראלים יוכלו לטוס ולצפות במשחקי המונדיאל בקטאר, ללא צורך בוויזה. על פי חוקי פיפ"א, הקטרים היו מחוייבים לאשר כניסה לכל ישראלי שהגיש ויזה לראות את המשחקים - אבל החידוש הוא שהקטארים עשו מעבר, בעקבות בקשת ישראל, וביטלו גם את הצורך הזה בפרוצדורה של הוצאת ויזה.
בנוסף, נבחנת האפשרות לטיסות ישירות מישראל לקטר במונדיאל באמצעות חברות תעופה זרות, נושא שנמצא בדיונים. עם זאת, ההערכות הן שהטיסות שיצאו יהיו עם קונקשן, או דרך חברות תעופה שיקבלו אישור מיוחד להפעיל את הקו זמנית.
להיכנס לקטר בזמן המשחקים ללא ויזה - איך זה יעבוד?
לאחר רכישת כרטיס למשחק, בכדי לקבל אשרת כניסה יש לפתוח כרטיס אוהד (Fan ID) באופן מקוון. אישור הבקשה יהווה אשרת כניסה לקטר - ויאפשר הזמנת מקום לינה באתר המיועד ברשת.
הגביע המוזהב. מונדיאל 2022 בקטר (צילום: אי-פי)
האישור הגיע לאחר מאמצים משותפים של שר החוץ יאיר לפיד, שר הביטחון בני גנץ, שר התרבות והספורט חילי טרופר וההתאחדות לכדורגל. שר החוץ לפיד אמר: "האהבה לכדורגל ולספורט מחברת בין אנשים ומדינות - המונדיאל בנובמבר פותח לנו שער ליחסים חמים חדשים, אני מברך את כל השותפים ומחכה לפתיחת התחרות".
שר הביטחון גנץ הוסיף: "אני מברך על התיאום שהושג, קטאר היא מדינה בעלת חשיבות בינלאומית שתורמת גם לשמירה על היציבות באזורנו. אני מקווה שביקורי הישראלים במדינה יביאו לחיזוק ההיכרות בין אזרחי שתי המדינות". שר התרבות והספורט, חילי טרופר, הגיב: "שמח על הבשורה המדינית והספורטיבית החשובה, שתאפשר גם לאוהדים הישראלים להיות שותפים בחגיגת הכדורגל הכי גדולה בעולם".
השתתף בהכנת הידיעה: שרון עידן