רגע לפני מינויו לראש הרשות לזהות הלאומית היהודית, היום (חמישי) נחשפו בחדשות הערב בכאן 11 תוכניותיו של יושב ראש מפלגת נעם חבר הכנסת אבי מעוז לרשות. על פי הפרסום, חבר הכנסת מעוז מתכוון למנות נציג מטעם הרשות בכל משרד ממשלתי לשמירה מפני "התערבות זרה".
בנוסף, להפעיל מומחי איתור מידע שיבדקו את המעורבות של ממשלות זרות ובעלי הון במימון ארגונים בישראל. כמו כן, חבר הכנסת מעוז מתכוון קידום חקיקה שתמנע מארגונים שנתמכים גם בידי מדינות זרות לזכות במרכזים ממשלתיים ולקדם חקיקה שתאסור מימון הכשרה או לימודים לעובדי מדינה, אנשי צה"ל ונבחרי ציבור ביוזמת גופים פרטיים.
הגברת הילודה, שמירת השבת בפרהסיה וקידום תודעת הרבנות הראשית כסמכות דתית עליונה: אלה התוכניות של אבי מעוז ברשות לזהות יהודית שיעמוד בראשה@yaara_shapira #חדשותהערב pic.twitter.com/jlnyTXKC7k
— כאן חדשות (@kann_news) December 1, 2022
בתוך כך, כחלק ממה שמגדירים בנעם שמירה על "הזהות היהודית", שהרשות הממשלתית תהיה אמונה עליה, נמנים: ערכי המשפחה והגברת הילודה, תודעת הרבנות הראשית כסמכות הדתית העליונה ושמירת השבת בפרהסיה.
מוקדם יותר היום, בריאיון שפורסם בשבועון "עולם קטן", יצא סגן השר המיועד מעוז נגד קיום מצעד הגאווה בירושלים. בריאיון כינה מעוז את הצעדה בירושלים "מצעד תועבה זנותי", ואמר שיפעל לבטלו, למרות שהעניין לא עלה בסיכומים הקואליציוניים. מעוז השווה בין מצעד הגאווה בירושלים, לצילום העירום של האמן ספנסר טוניק בערד לפני כשנה, ואמר שיפעל לתיקון החוק שמתיר התערטלות בציבור כחלק ממיצג אומנותי.
יו"ר נעם ח"כ אבי מעוז: לא העליתי את ביטול מצעדי הגאווה בהסכמים הקואליציוניים@yaara_shapira pic.twitter.com/IJKZUli3Az
— כאן חדשות (@kann_news) November 28, 2022
ראש הממשלה המיועד בנימין נתניהו מסר: מצעד הגאווה בירושלים ימשיך לצעוד. הממשלה בראשותי לא תפגע בקהילת הלהט״ב ובזכויות של כל אזרחית ואזרח בישראל. נדאג בערבות הדדית לכלל אזרחי ישראל ונעבוד כדי לשפר את החיים של כולנו - זאת המשימה שלנו.
השתתפו בהכנת הידיעה: מיכאל שמש וזאב קם