סודאן בדרך לחתימה רשמית על הסכמי אברהם. בחדשות הערב בכאן 11 פורסם היום (רביעי) כי הנושא עלה בפגישות עם שר החוץ האמריקני אנתוני בלינקן בישראל עם כל הצמרת המדינית. למרות שהודיעה רשמית על הצטרפותה להסכמי אברהם, עד היום סודאן לא חתמה בטקס רשמי על ההסכמים - שנחתמו עם איחוד האמירויות ובחריין בוושינגטון בספטמבר 2020 על ידי הנשיא טראמפ וראש הממשלה בנימין נתניהו.
סודאן בדרך לחתימה רשמית על הסכמי אברהם | @gilicohen10 עם הפרטים ב-#חדשותהערב pic.twitter.com/B8vXiO5fAT
— כאן חדשות (@kann_news) February 1, 2023
סודאן ניהלה משא ומתן עם ארצות הברית בסוגיה, בין השאר על רקע אי היציבות השלטונית במדינה וכעת נראה כי הנושא על סף הסכמה, והיא צפויה להצטרף רשמית.
סודאן הראתה רצון לחתום עם ישראל לפני יותר משנה, אך אז בוצעה הפיכה במדינה. דיפלומט סודאני בכיר אמר אז לכאן חדשות שראש הממשלה העצור, חמדוכ, רצה לחתום על ההסכם עם ישראל. הוא הוסיף שחמדוכ תומך בנרמול היחסים, והיה ערוך ממש בתקופה הזאת לטוס לוושינגטון כדי לחתום על הסכם עם ישראל.