השר לביטחון פנים גלעד ארדן הביע היום (שלישי) תקווה כי יתחולל שינוי בעמדת מדינות אירופה אם ארצות הברית תחליט לפרוש ממנו. בראיון לתכנית כאן הערב בכאן רשת ב' אמר השר לרן בנימיני ויגאל גואטה כי "אולי יהיו השלכות משמעותיות על דרישת המדינות מאיראן, אולי הן יפרשו או ירצו להחליף אותו בהסכם חדש".
האזינו לראיון המלא עם השר גלעד ארדן:
"מה שהשתנה בעקבות חשיפת ראש הממשלה היא הידיעה שכאשר נחתם ההסכם, הוא נעשה על הנחות עבודה לא נכונות ועל תשובות שקריות של איראן", אמר ארדן. "יש הבדל עצום בין לחשוב שמישהו משקר, ואז לקבוע מנגנוני פיקוח, לבין להבין באיזה היקף הוא שיקר ועסק בלייצר לעצמו נשק גרעיני למטרות צבאיות".
כשנשאל האם יש לישראל מידע שאיראן מפירה את ההסכם הגיב כי "לא רק שאין מידע כזה, אני אומר ההיפך, איראן צריכה להיות מטומטמת כדי להפר אותו. ההסכם הזה כל כך טוב לה שאין שום סיבה שהיא תעשה את זה. נחתם איתה הסכם התאבדות של המערב, שאומר שמדינה דיקטטורית קיצונית איסלאמיסטית תוכל להעשיר אורניום בלי הגבלה עוד שבע-שמונה שנים".
"ההנחה של אובמה והמדינות הייתה שהאופי של המשטר עם השנים ישתנה, יהפוך להיות מערבי, מודרני ומתון. אנחנו נמשיך לנסות לשכנע את המדינות", המשיך ארדן. "אובמה התחלף בטראמפ, והאנשים סביבו מבינים היטב מה הכוונות של איראן. כשטראמפ יפרוש מההסכם, ככל הנראה, מההסכם אולי יהיו השלכות משמעותיות. גם בדרישות של מדינות אירופה, אולי יפרשו או ישנו את הדרישות".
השר הגיב גם על סגירת תיק החקירה בנושא אירועי פינוי אום אל-חיראן ואמר: "אני לא יכול לדעת אם היה פיגוע כי אני לא חוקר זירות, אני מתבסס על גורם מקצועי. אם היו קובעים שלא היה פיגוע הייתי אומר שהמדינה צריכה להתנצל. אף אחד לא חי מטעיות. במקרה הזה זה הפך לפוליטי כי הרשימה המשותפת החליטו להפוך את זה לסכסוך מול המשטרה, כדי שלא נאכוף בנייה בלתי חוקית בנגב".
מוקדם יותר הודיע פרקליט המדינה שי ניצן כי החליט לסגור את תיק החקירה בנושא. מהפרקליטות נמסר כי אין חשד סביר לביצוע עבירות פליליות מצד השוטרים המעורבים באירוע. בעקבות ההחלטה, קרא השר לביטחון הפנים, גלעד ארדן, לחדש את חקירת שירות הביטחון הכללי באירוע, על מנת לבחון שוב האם מדובר היה בניסיון לפיגוע טרור.