עשרות מתפללים הצליחו לפרוץ היום (שישי) למתחם שער הרחמים, וקיימו בו תפילה. הכניסה למתחם נאסרה ב-2003 בטענה שהאגודה שפעלה בו קשורה לחמאס. מחשש להפרות סדר בתפילות בהר הבית נערכה המשטרה בכוחות מתוגברים. כחלק מההערכות, המשטרה עצרה הלילה 60 חשודים בחשד להסתה והפרת הסדר, והודיעה כי בשעות הקרובות יבוצעו מעצרים נוספים.
מתיחות בהר הבית: תיעוד מתפללים שהצליחו לפרוץ אל מתחם שער הרחמים. הכניסה למקום נאסרה ב-2003 בטענה שהאגודה שפעלה בו קשורה לחמאס @SuleimanMas1 pic.twitter.com/mxOOQEHzcU
— כאן חדשות (@kann_news) 22 בפברואר 2019
מקורות פלסטינים דיווחו הבוקר כי יותר מ-40 תושבי מזרח ירושלים נעצרו הלילה על ידי המשטרה, זאת על רקע העימותים בשבוע האחרון סמוך למתחם שער הרחמים שבהר הבית. השבוע אנשי הווקף ופעילים מוסלמים ניסו לפרוץ אל המתחם.
מתיחות בהר הבית: תיעוד רגעי הפריצה למתחם שער הרחמים @SuleimanMas1 pic.twitter.com/sIb0d15QuT
— כאן חדשות (@kann_news) 22 בפברואר 2019
בחמאס ובג'יהאד האיסלאמי בירכו על פריצת המתפללים למתחם: "העם הפלסטיני שימש היום דוגמא כשהתעקש להגן על מסגד אל-אקצה, חרף כל הקשיים והאיומים שהציבה ישראל, ובכך אישר כי אל-אקצה הוא קו אדום ולא ניתן לשנות בו את השליטה או לבצע בו שינויים". בג'יהאד האיסלאמי אמרו כי "הצעדות והעימותים בירושלים הם הוכחה לעמדה הלאומית והעממית הפלסטינית המתבססת על הגנת המקומות הקדושים והפלת 'עסקת המאה'".
מוקדם יותר השבוע ניסו פעילים מוסלמים ואנשיי ווקף ניסו לפרוץ בכוח את הכניסה למתחם שער הרחמים. במקום התפתחו עימותים ו-19 פעילים נעצרו.
מבנה באב א רחמה, שער הרחמים, נסגר בידי המשטרה בשנת 2003 בטענה שהאגודה שפעלה בו קשורה לחמאס. לפני שנתיים עתר מפכ"ל המשטרה בבקשה להאריך את צו הסגירה של המבנה ועתירתו התקבלה.
עתה הווקף מנסה לפתוח מחדש את המקום וכך בשבוע שעבר נערכה במקום תפילה של מועצת הוקף שהורחבה בשבוע שעבר מ-11 ל-18 חברים. אתמול בבוקר המשטרה נעלה את השערים למבנה ובצהריים הם נפרצו והיו עימותים. כעת העימותים חזרו על עצמם.