בעקבות הוויכוח על החלפת יו"ר הכנסת: בגוש הימין הודיעו הלילה (שני) כי הם מתכוונים להחרים את ישיבת המליאה היום, שתעסוק בהקמת הוועדה המסדרת והאפשרות להחליף את יולי אדלשטיין בתפקידו. חבר הכנסת מיקי זוהר מהליכוד התייחס להחלטת הגוש: "לאור התנהלותם החד צדדית של כחול לבן וחבריהם, מחנה הימין החליט להחרים את הדיון".
חבר הכנסת זוהר ציין כי מעולם לא היה מצב שבו מביאים להצבעה במליאה את הקמתה של הוועדה המסדרת והוועדות הנוספות ללא הסכמה. לדבריו "צר לנו על הגישה הדיקטטורית שבה נוקטים בכחול לבן, בהובלתם של יאיר לפיד ואבי ניסנקורן".
בתוך כך, לאחר קשיים בהחתמת "בלוק הימין" על מכתב התחייבות כי יחדלו ממגעים לממשלת אחדות, אם כחול לבן תחליף את אדלשטיין כיו"ר הכנסת - חתמו הלילה כל הסיעות בגוש. עד הערב, סיעת ימינה ומפלגת דגל התורה עיכבו את החתימה, וגורמים בהן הסבירו כי אינם שבעי רצון מריבוי המכתבים מטעם גוש הימין.
אתמול בערב השתכנעו בימינה לחתום כדי שלא לייצר עימות סביב המכתב. מוקדם יותר הבטיח יו"ר דגל התורה גפני בשיחה עם נתניהו, כי מפלגתו תחתום על המסמך אם כל שאר הסיעות יעשו זאת - ועל כן גם מפלגתו חתמה.
בית המשפט העליון דן אתמול בעתירת כחול לבן וגורמים נוספים נגד יו"ר הכנסת היוצא יולי אדלשטיין, עתירה שמטרתה להביא את ההצעה להחלפת יו"ר הכנסת להצבעה בכנסת, חרף ניסיונותיו של האחרון למנוע אותה. השופט ניל הנדל אמר בדיון כי זה "בעייתי לחסום את רצונם של 61 חברי כנסת". הדיון הסתיים ללא הכרעה, ובסיומו אמרו בכחול לבן: "שמחים שבית המשפט הבהיר את חשיבות עבודה הכנסת".
איל ינון, יועמ"ש הכנסת, אמר בדיון דברים שונים מאלה שכתב בחוות הדעת שהגיש מוקדם יותר לבית המשפט. בניגוד למה שכתב בבוקר, בפני השופטים ינון הביע התנגדות לחייב את אדלשטיין להביא להצבעה את מינוי יו"ר הכנסת. "לא נכון בעת הזאת, שישה ימים לאחר השבעת הכנסת, לקבל הכרעות תקדימיות ולהכריח להעמיד נושא על סדר היום", אמר לשופטים. "צריך לתת לדינמיקה הפוליטית להתפתח".