אחרי ששר הבריאות יעקב ליצמן אובחן נושא את נגיף קורונה, ראש הממשלה נתניהו הונחה הבוקר (חמישי) להיכנס לבידוד עד יום רביעי. מנכ"ל המשרד משה בר סימן טוב וראש שירותי בריאות הציבור סיגל סדצקי ייכנסו גם כן לבידוד, ונבדק אם יידרש לכך גם ראש המוסד יוסי כהן.
בר סימן טוב ישהה בבידוד במתקן ייעודי בבית החולים שיבא בתל השומר, הכולל חדר עבודה ואמצעי תקשורת מתאימים. בר סימן טוב: ״התכוננו לאפשרות כזאת ונערכנו בהתאם. אני אמשיך לנהל את האירוע יחד עם חברי להנהלה באמצעים דיגיטליים. רצף השליטה על האירוע יימשך".
מגפת קורונה: ההנחיות, המספרים ומסלולי החולים - לכל העדכונים בעמוד הטלגרם של כאן חדשות
בתוך כך, מספר המתים מהנגיף בישראל עלה ל-33 לאחר ששבעה בני אדם נפטרו מאז הבוקר (חמישי) בבתי החולים: גבר כבן 90 שסבל ממחלות רקע וגבר נוסף בן 77 שסבל ממחלות רקע נפטרו באיכילוב, גבר בן 77 שסבל ממחלות רקע נפטר בברזילי באשקלון. מוקדם יותר נפטר שלום מיכאל ג'קסון, בן 87 שהגיע במצב אנוש לבית החולים סורוקה בבאר שבע. מדובר בדייר השלישי מבית האבות משען בבאר שבע שחלה ומת מהנגיף.
בבית החולים ברזילי באשקלון נפטר גבר בן 78 שסבל ממחלות רקע. מוקדם יותר נפטר גבר בן 95 בבית החולים שיבא בתל השומר. עוד לפני כן נפטר חולה סיעודי בן 77 שסבל ממחלות רקע בבית החולים העמק בעפולה.
קורונה בישראל | כל ההגבלות וההנחיות החדשות
מלשכת השר ליצמן נמסר כי הוא ימשיך לנהל מביתו סדר יום רגיל, בהתאם להמלצות הרפואיות. צוותו הקרוב של ליצמן וכן האדמו"ר מגור צפויים לשהות בבידוד. ליצמן בא במגע בימים האחרונים עם צמרת מערכת הבריאות, שרים, ראש המוסד וראש המל"ל וגם ראש הממשלה. טרם ברור מי מאלה צפוי להיכנס לבידוד בעקבות מחלתו. ראש הממשלה בנימין נתניהו עודכן בפרטים. עוד נמסר כי בהתאם לחקירה האפידמיולוגית שתתבצע, יימסרו הודעות לכניסה לבידוד לאלו שנחשפו לקירבת השר ורעייתו בשבועיים האחרונים.
אתמול הכריז ראש הממשלה בנימין נתניהו על שורת צעדים והנחיות חדשות: הנחייה לציבור לחבוש מסכה בכל יציאה מהבית, הנחיה לכל משרדי הממשלה להעניק סיוע לעיר בני ברק וצמצום הכניסות והיציאות מהעיר, מענק של 500 שקלים לאזרחים ושליחת כל השבים מחו"ל לבידוד במלוניות. עלות הצעדים שעליהם הכריז ראש הממשלה: 1.5-2 מיליארד שקלים נוספים.
אתם לא לבד: רשימת מוקדים לשעת חירום
אחרי דברי נתניהו אתמול הבהיר מנכ"ל המוסד לביטוח מאיר שפיגלר בריאיון לכאן הלילה בכאן רשת ב כי קיים סיכוי קלוש בלבד שהכספים שהבטיח ראש הממשלה ייכנסו לבנק לפני החג. "הביטוח הלאומי יעשה הכל כדי שהכסף ייכנס כמה שיותר מוקדם, כולל בחול המועד", אמר.
גם לאור ההנחיה של נתניהו, נכון לעכשיו לא תהיה אכיפה פלילית או הטלת קנסות על מי שלא עוטה מסכה, כל עוד ההנחיה לא מופיעה בתקנות הכלליות לכלל הארץ. יחד עם זאת שוטרים יוכלו להעיר לאנשים שלא עוטים מסכה.
למרות הודעת נתניהו בנושא של בני ברק, נכון לשעות הבוקר לא הוצבו מחסומי משטרה נוספים ברחבי העיר המונעים כניסה לעיר או יציאה ממנה, והגישה לעיר עדיין נעשית בצורה חופשית לכל מי שרוצה בכך. גורם במשטרה אמר: ״אין שינוי בהנחיות - אין סגר; ממשיכים בפעילות אכיפה אינטנסיבית".