יו"ר מפלגת הישראלים וראש עיריית תל אביב-יפו, רון חולדאי, חזר בו מאמירתו שיפתח אירועי תרבות בתל אביב בשבוע הבא. "לא אעבור על החוק", הבהיר היום (שלישי) בריאיון לשלי יחימוביץ' ויגאל גואטה בכאן רשת ב. הוא הסביר כי פנה למשרדי התרבות והבריאות מספר פעמים במתווה מדוייק ובטוח כיצד ניתן להחזיר את חיי התרבות בצל הקורונה - אך המתווה לא התקבל. "על כן, האמירה שלי הייתה התרסה כדי לעורר את הציבור ולהראות לו את הצביעות והפוליטיקה שנעשית בשיקולי הממשלה".
האזינו לריאיון המלא עם רון חולדאי בכאן רשת ב
"במקום להאשים אותי שאני עובר על החוק, הממשלה צריכה להסביר לציבור למה אי אפשר לקיים את המתווה שהצעתי", המשיך חולדאי. "אין סיבה שבערד לא ישבו 100 אנשים במרחק 3 מטר אחד מהשני, ועל הבמה ארבעה נגנים - כשכולם עברו חיסונים".
לפני יומיים, הכריז ראש עיריית תל אביב שהוא מתכוון לפתוח את כל מוסדות התרבות בעיר בריאיון לקלמן ליבסקינד ואסף ליברמן בכאן רשת ב. "בעוד עשרה ימים נפתח את אולמות התרבות מאחר שיש קהל גדול של אנשים מחוסנים עם גרין קארד", קרא והוסיף: "אי אפשר לחכות עד היום האחרון לפני הבחירות כדי שנתניהו יגיד 'הינה, פתחתי לכם'. אין סיבה שמי שהתחסן לא יוכל לבוא לקאמרי".
בהמשך הריאיון עם שלי וגואטה, התייחס חולדאי למירוץ הפוליטי לבחירות. מוקדם יותר, הודיע שר העבודה והרווחה איציק שמולי כי הוא מסיר את מועמדותו ליו"ר מפלגת העבודה. לדבריה של שלי יחימוביץ', מהלך זה הציב את מירב מיכאלי כמועמדת המובילה לראשות המפלגה. לשאלה האם מיכאלי היא ברת חבירה, אמר יו"ר הישראלים: "אני קורא למי שייבחר במפלגת העבודה לחבור אליי".