רעולי פנים פתחו הלילה (חמישי) באש לעבר ביתו ורכבו של כתב Ynet, חסן שעלאן. לא היו נפגעים, אך נגרם נזק לבית ולרכב. המשטרה פתחה בחקירה.
9,200 אירועי ירי בשנה ושיעור מזערי של אישומים: תופעת הנשק הלא חוקי בחברה הערבית
שעלאן סיפר לכאן חדשות: "שמעתי ירי, לא חשבתי שזה שייך אליי, התרגלנו לירי. פתאום אני מרגיש שהירי מתקרב אלי הרגשתי שהבית מתחיל לרעוד, הלכתי לכיוון הקיר, ביקשתי מהמשפחה להיות מתחת למיטות שלא יצאו מהחדרים. כשסיימו את הירי, עשרות כדורים, מישהו קילל אותי".
כתב Ynet חסן שעלאן, שאש נורתה הלילה לעבר ביתו ומכוניתו, ל-@geula_even: "הבית רעד, התחבאנו מתחת למיטות. כמעט רצחו את שני הילדים שלי. המשטרה לא עושה מספיק כדי להגיע לפושעים. זה לא ירתיע אותי, זה שירו לעבר הבית שלי - אומר שאני בדרך הנכונה"#ערבערב pic.twitter.com/yrQnhB6UId
— כאן חדשות (@kann_news) June 3, 2021
העיתונאי ציין כי לא מדובר בטעות בזיהוי ושהירי כוון אליו. "ארבעה קליעים חדרו לחדר של הבת. אני מקבל הרבה איומים, הפעם הירי היה ללא שום התרעה מוקדמת. אני לא עבריין, לא קשור לארגון פשע, לא סוחר בסמים ולא בנשק, יש לי פרנסה, אני ממשפחה טובה, אני אדם מכובד שכולם מכירים אותי ולא רק בטייבה".
מי יעצור את הדם שנשפך ברחובות? | האזינו ל"עוד יום"
"כמעט רצחו את שני הילדים שלי. אני נוטש את הבית. לא יודע מה יעשו עוד. המסר הוא - חסן תסתום את הפה שלך. הם לא רוצים שאני אמשיך בעבודה שלי", הוסיף.
יו"ר הרשימה המשותפת איימן עודה כתב: "אחרי הזנחה משטרתית וממשלתית של עשור, ארגוני הפשיעה לא מפחדים מהשלכות, ואלה התוצאות - ירי לעבר עיתונאים ונבחרי ציבור ברשויות המקומיות ומאות אזרחים הרוגים ומשפחות קרועות".
מ-Ynet נמסר: "אנו מחזקים את חסן ומשפחתו, ונעשה ככל שצריך לדאוג לבטחונם. סומכים על המשטרה ומערכת המשפט שיבצעו את תפקידן וימצו את הדין עם התוקפים".