אברמוביץ'
צילום: אי-פי

טלטלה בכדורגל העולמי: אברמוביץ' החליט למכור את צ'לסי

הבעלים של קבוצת הכדורגל האנגלית: ההכנסות ממכירת המועדון ייתרמו לקרן צדקה למען קורבנות המלחמה באוקראינה • דיווח: ייבקש כ-2.5 מיליארד דולר
בן יניב
02 במרץ 2022
22:35

הבעלים של קבוצת הכדורגל האנגלית צ'לסי, האוליגרך הרוסי רומן אברמוביץ', הודיע היום (רביעי) כי לאחר 19 שנים החליט למכור את מועדון הפאר, ככל הנראה על רקע החשש שממשלת בריטניה תנקוט עיצומים נגד אוליגרכים רוסים בשל המלחמה באוקראינה.

בהודעה שפרסם, אברמוביץ' אומר כי לא יבקש בחזרה הלוואות בסכום כולל של כשני מיליארד דולרים שהעניק למועדון במהלך השנים. הוא הודיע כי ההכנסות ממכירת המועדון ייתרמו לקרן צדקה למען קורבנות המלחמה באוקראינה.

בגרדיאן הבריטי דווח הערב כי המיליארדים הנסיורג וייס השוויצרי וטוד בולי האמריקני, הם בראשות קבוצת רכישה שמעוניינת לרכוש את המועדון. רק לפני ימים אחדים הודיע אברמוביץ', 55, על כוונתו להעביר את "הניהול והטיפול" בצ'לסי לחברי קרן הצדקה שלה. המהלך - שבו הוא בעיקר לא הציע שיוותר על הבעלות על צ'לסי - נועד לכאורה להרחיק את המועדון מההשפעה של כל סנקציות אפשריות שהוטלו על ידי ממשלת בריטניה נגדו כתוצאה מהפלישה הרוסית לאוקראינה.

תחת ניהולו של אברמוביץ' היו לצ'לסי חמש אליפויות פרמייר ליג ב-2005, 2006, 2010, 2015 וב-2017. הקבוצה העפילה לגמר ליגת האלופות ב-2008, ובשנת 2012 הקבוצה זכתה לראשונה בתולדותיה בליגת האלופות, לאחר שגברה על באיירן מינכן בדו-קרב פנדלים. הקבוצה זכתה בטורניר גם בעונת 2020/2021 אחרי ניצחון 1–0 על מנצ'סטר סיטי.