מבצע שומר החומות בעזה, שבימים אלה מציינים שנתיים מאז שחלף, הפך לאחד הסמלים לשתי מילות הקסם של המחנה הפרו-איראני "חיבור הזירות". אז, ההסלמה החלה בעקבות תסיסה סביב גזרת ירושלים והר הבית. גם פלגים פלסטיניים מלבנון הצטרפו בזמנו לסבב בעצימות נמוכה מאוד, אבל היה זה אירוע סמלי.
בחודש שעבר, חודש רמדאן, התגאו ראשי המחנה הפרו-איראני, שהנה שנתיים אחרי שומר החומות, וחיבור הזירות רלוונטי יותר מתמיד. בעקבות עימותים במסגד אל-אקצא בהר הבית, נורו רקטות מעזה. בהמשך ירי חסר תקדים מלבנון שיוחס לשלוחת חמאס במדינה, וגם "סוררים פלסטיניים" בסוריה לא התאפקו וירו.
"אנו מזהירים את ישראל שאם תעשה מעשה טיפשי בעזה, ירושלים, סוריה וכו', זה עלול להוביל למלחמה באזור", איים מנהיג חיזבאללה נסראללה, ביום ירושלים העולמי. אלא שסבב הלחימה הנוכחי בעזה מראה לנו שדיבורים לחוד ומעשים לחוד, לפחות בינתיים.
מבצע "מגן וחץ": תיעוד מתקיפות צה"ל ברצועת עזה אתמול@carmeldangor
— כאן חדשות (@kann_news) May 11, 2023
(צילום: דובר צה"ל) pic.twitter.com/atFe7MkGjw
הסבב הזה נפתח בעקבות מטח רקטות של הג'יהאד האסלאמי בתגובה למותו של העציר המנהלי, איש הארגון, חדר עדנאן, ששבת רעב. ניסיון קלאסי, שוב, לחבר בין הזירות השונות, אלא שהפעם החברים של הג'יהאד האסלאמי במחנה הפרו-איראני לא ממש ששים לתגובה רב-זירתית, כך לפחות ביום השלישי למבצע מגן וחץ, שלמעשה החזיר את הכדור לג'יהאד האסלאמי ולפטרוניו אחרי החיסול של שלושת בכירי הזרוע הצבאית של הארגון בלילה שבין שני לשלישי.
בארגון חיזבאללה הלבנוני הביעו תמיכה בכל המהלכים שינקטו בג'יהאד האסלאמי ובארגוני הטרור האחרים בעזה כדי להרתיע את ישראל. בתרגום חופשי, "מעודדים מהיציע", אבל תתמודדו לבד. מילא חיזבאללה, אבל ארגון חמאס, בעל הבית בעזה, לא באירוע בדומה לסבבים קודמים שהוא נתן לישראל ולג'יהאד האסלאמי להתכתש לבדם.
הצהרתית, מן הסתם, הוא כאילו כן משתתף בסבב הזה, אבל בשטח, זה הג'יהאד האסלאמי ועוד כמה ארגונים קיקיוניים ברצועה. מה שמלמד אותנו, לפי שעה, שבשורה התחתונה לחמאס ולחיזבאללה ולעוד חברים במחנה הפרו-איראני "אחדות הזירות" הייתה סיסמה יפה, אבל לא מיושמת בכל הסלמה.
לפי שעה, הג'יהאד האסלאמי מוצא את עצמו לבד במערכה הזאת, עם המון עידוד מהחברים, אבל בלי הרבה תאכל'ס. זה יכול כמובן גם להשתנות.