שבעה מהנערים והנערות, שנספו בשיטפון שאירע בנחל צפית, הובאו היום (שישי) למנוחות. מוקדם יותר הסתיים זיהוי גופותיהם של כל המטיילים. חניכי המכינה הקדם-צבאית בני ציון יצאו לטיול הגיבוש המסורתי בנחל. הם הלכו בתוך התוואי כשהגיע נחשול גדול ופגע בהם. חלק מהחניכים הספיקו לעלות למקום גבוה ולהינצל ואילו עשרה חניכים נסחפו בזרם ונהרגו.
שמות ההרוגים באסון: אלה אור, תושבת מעלה אדומים; יעל סדן ומעיין ברהום, תושבות ירושלים; רומי כהן, תושבת מאור; גלי בללי, תושבת גבעתיים; צור אלפי, תושב מזכרת בתיה; אגם לוי, תושבת מושב חירות; שני שמיר, תושבת שוהם; אילן בר שלום, תושבת ראשון לציון; עדי רענן, תושבת מכמורת.
עדי רענן:

עדי בת 19 סיימה את הלימודים בתיכון בשנה שעברה. היא הצטרפה לטיול בתור חונכת לצעירים שהגיעו למכינה. הוריה של עדי שהו בחו"ל בזמן שטיילה ואת ההודעה על מותה קיבלו סבה וסבתה.
מעיין ברהום:

מעיין הייתה תלמידת כיתה י"ב. היא התקבלה למכינה ומוריה סיפרו כי שמחה לצאת לגיבוש. מספרים עליה כי הייתה ילדה פעילה מאוד חברתית ופעילה מאוד בצופים.
אופק, חבר של מעיין ספד לה: "היית ילדה מיוחדת. הכי מיוחדת שפגשתי. מי שזכה להכיר אותך זכה בקרן אור בחייו. אמרת לי בשבוע שעבר: אף פעם לא אהבתי גבר אבל אותך אני אוהבת. הייתי המום כל כך עד שלא עניתי, ועכשיו אני אומר לך: גם אני אוהב אותך. חיית חיים קצרים ומלאי חוויות שגם אנשים מבוגרים לא חווים והיה לי כבוד לחלוק חלק מהם איתך".
רומי כהן:

רומי הייתה תלמידה בבית הספר מבואות עירון. היא ניגנה, רקדה בלט והייתה מעורבת חברתית. היא נסעה פעמיים במשלחות של יהודים וערבים לארצות הברית, מטעם סמינר גבעת חביבה. מספרים כי רומי הייתה נחושה להיות במכינת קדם צבאית כדי להמשיך לתרום ולהתנדב.
אלה אור:

אלה למדה בתיכון אמי"ת לבנות במעלה אדומים. חברתה סיפרה: "תמיד קינאתי בשמחת החיים שלה, אני בן אדם כזה אפור והיא תמיד הייתה מעלה אותי למעלה. ביום ראשון היא ספרה לי על הטיול ועל כך שזאת מכינה של שלום וזה מה שהיה חשוב לה".
שרית, אמה של אלה: "רצית להיות מדריכת חי"ר ואולי שם למעלה תזכי לממש זאת. כל בוקר הייתי מסיעה אותך לבית הספר והיינו נפרדות בנשיקה, ודווקא השבוע לא יצא לי לקחת אותך. בבוקר אתמול שלחת לי תמונה שלך מחוץ לאוהל. ביקשתי ממך שלא תעמיסי על הגב אבל את כבר לא ענית".
יעל סדן:

אחיה איתי, שנפצע קשה בפיגוע דריסה בשנת 2014 כתב: "יעלי שלי, אחות שלי, אהובה שלי אני כותב והדמעות לא מפסיקות לדפוק על המסך. יש כל כך הרבה דברים שאני רוצה להגיד לך שלא הספקתי, כל כך הרבה מחשבות שרצות לי בראש שאני רוצה לשתף אותך בהם. יעלי אחותי הקטנה, זה לא נתפס. לקחת נערה בת 19. אני שבור ולא יודע מאיפה להתחיל ומתחנן שמישהו יעיר אותי מהחלום בלהות הזה".
אביה של יעל סדן, קובי ספד לבתו: "היית אושר עילאי, אני פשוט לא מאמין, זה לא נתפס זה לא דרך העולם ילדתי. מה לא עשיתי בשביל שתהיי מאושרת. אי אפשר להיפרד ממך. אני לא יכול להיפרד ממך. את חקוקה בלבי לעולמים. אתמול היה יום בהיר. איך קורה דבר כזה? ריבונו של עולם. ילדה אמביציונית עשתה הכל כדי להשתפר".
צור אלפי:

מספרים על צור שהיה ילד מדהים עם נשמה ענקית ולב טוב: תמיד חיפש לעזור, לתת מעצמו, הוא היה מלא באהבת חינם, בעזרה לזולת ובהומור. הוא הצטער שהוא לא יכול לעשות שלוש שנים מכינה. צור חלם להתגייס ליחידה 669 ולא הסכים לוותר על זה.
"הוא הגיבור שלנו, ונזכור אותו כילד החזק שהיה יכול להציל את עצמו, אבל הקריב את החיים שלו ביחד עם החלומות הענקיים שלו בשביל ילדים שהוא לא הכיר", אמרו בני משפחתו וחבריו.
לירי אוריאל, ידידתו של צור: "תמיד חושב קודם על אחרים. צור נתפס על אבן גדולה ויכל לטפס ולהינצל, אבל הוא נתן לחבריו לטפס עליו ולעלות הלאה. אם הוא היה נכנס לסיטואציה הזאת עוד פעם הוא היה מתנהג בדיוק אותו הדבר".
לירי אוריאל, ידידתו של צור אלפי – מהרוגי האסון בערבה: "הוא תמיד חשב קודם על אחרים. צור נתפס על אבן גדולה ויכל לטפס ולהינצל, אבל הוא נתן לחבריו לטפס עליו ולעלות הלאה. אם הוא היה נכנס לסיטואציה הזאת עוד פעם הוא היה מתנהג בדיוק אותו הדבר" pic.twitter.com/u0t4uHHUSs
— כאן חדשות (@kann_news) 27 באפריל 2018
גלי בללי:

גלי הייתה תלמידת תיכון שהשתתפה בטיול לקראת הצטרפותה הצפויה למכינה. היא ריכזה סניף של תנועת נוער בגבעתיים והייתה פעילה למען החברה.
רנית בר און, חברת המשפחה סיפרה: "זו משפחה מדהימה, ילדה מהממת, מקסימה, חכמה. אנחנו לא קולטים את זה. זה משהו שהוא לא אמיתי ולא הגיוני אי אפשר לדבר בשום מונח אחר".
אגם לוי:

איילת יגר, מורה ללימודי ארץ ישראל, בבית הספר שבו למדה אגם סיפרה: ״סימן הזיהוי של אגם האהובה, היה חיוך גדול. לאגם הייתה אצילות מיוחדת גם כלפינו המורים, כל בקשה נפתחה בסליחה על ההפרעה והודתה על כל דבר. תלמידה חכמה מאוד, מוכשרת ושקטה בהתנהלותה".
עוד סיפרה המורה כי אגם הייתה סקרנית מאוד וכי ציפה לה עתיד גדול: "קשה להאמין שחייה של ילדה נהדרת זו נקטעו בטרם עת. יותר מהכל בלט אצל אגם טוב ליבה. היה לה לב רחב עם מקום לכולם. את טוב ליבה הקרינה כלפי חוץ. היא התנדבה לפעול עם ילדים בעלי צרכים מיוחדים, הדריכה בתנועת הנוער ובפרויקטים שונים בחו״ל".
שני שמיר:

שני הייתה בת 18 במותה. מתארים אותה כילדה פעילה מאוד, שאהבה לעזור לאחרים והייתה מאוד אחראית. שני הייתה רכזת מדריכים בשבט הצופים וכיהנה גם במועצת הנוער היישובית.
בני משפחה של שני סיפרו: היו לנו המון חששות לפני הטיול. הייתה מודעות גדולה מאוד למזג האוויר. ההודעה האחרונה ששלחה לנו הייתה 'אני חיה'. כל הזמן דיברנו על כך שיש סיכוי גבוה שהטיול יבוטל ועל כך שלא נכנסים לנחלים. שני נכנסה למכינה ברגע האחרון לפני שבועיים. היה לנו חשוב שהיא תלך וזה מה שעלה בגורלה".
אמה של אחת מחברותיה: "שני הייתה הראשונה בין החברות שהוציאה רישיון נהיגה. ולא פחדנו אף פעם לשלוח את הבנות שלנו איתה באוטו, ידענו שהיא תנהג בזהירות ולא תעשה שטויות על הכביש".
אילן בר שלום:

אילן הייתה תלמידת כיתה י"ב בתיכון מקיף עמית עמל בראשון לציון. אילן הייתה מדריכה מצטיינת מד"צים, והייתה אמורה להתחיל ללמוד במכינה בשנה הבאה.
יפה ליבה, מנהלת בית הספר: "אילן, כשמה כן היא אילן איתן יציב ושורשי. ילדה ערכית שהקדישה את זמנה לתרומה למען הקהילה. אילן בלטה בתכונותיה הערכיות, באחריות, הפגינה רצינות והתמדה בלימודים ובקהילה. בשנה שעברה זכתה בפרס הצטיינות עירונית על התנדבותה בתוכנית מלאכי יום הולדת".
"אילן בחרה להשתתף בטיול הכנה לקראת שנת שירות והתנדבות במסגרת קורס קדם צבאי כי האמינה בערכים כערך עליון מתוך רגשות של אהבת המולדת, אכפתיות, ציונות והרצון לתרום לקהילה", הוסיפה המנהלת.
ההתכתבות המצמררת של מעיין ברהום בדרך לטיול בערבה, בו נהרגה בשיטפון יחד עם חבריה @NOFARMOS pic.twitter.com/QTG07A1LWC
— כאן חדשות (@kann_news) 27 באפריל 2018
ראש העיר ירושלים ניר ברקת: "העיר ירושלים, תושביה, הנהלת העיר ועובדי העירייה אבלים על הנספים באסון הכבד בערבה. בין תשעת הנספים באסון תלמידת המכינה מירושלים יעל סדן ז"ל בוגרת בית הספר לאומנויות ביתו של חברנו לעבודה בעירייה קובי סדן, ומעין ברהום תלמידת יב' תיכון בוייאר. יעל, מעיין וחבריהם הם ארץ ישראל היפה והטובה. אנו מחבקים את קובי ואת משפחות סדן וברהום חיבוק חם ומנחם ונושאים תפילה לשלום הפצועים. יהי זכרם ברוך".
ראש עיריית גבעתיים רן קוניק: "ההודעה האיומה היכתה קשות בעיר כולה ובי באופן אישי. גלי הייתה ילדה מדהימה, מצטיינת בכל תחום אפשרי ובעלת ערכים נשגבים, שהובילו אותה להתנדבות ומעורבות חברתית יוצאת דופן. הוריה של גלי, חברת המועצה אתי ואייל שהינו חבר ילדותי עוד מאז הגן, הם חברים קרובים שלי ואהובים על ידי רבים מתושבי העיר. אני כואב, המום וליבי נשבר לרסיסים. לצערי אין במקרים האלה נחמה".
"שני הייתה הבת שכל הורה מייחל לה": גיל לבנה ראש מועצת שוהם מספר על שני שמיר, שלמדה עם בנו באותה כיתה, ונהרגה אתמול בשיטפון בנחל צפית @guymol pic.twitter.com/qlUvxrmz52
— כאן חדשות (@kann_news) 27 באפריל 2018
ממשרד החינוך נמסר כי הוא "מביע את צערו העמוק על האסון הכבד שפקד את מדינת ישראל כולה. זו היא שעה קשה עבור כולנו, וליבנו עם המשפחות שמתמודדות בשעות אלו עם הבשורות הקשות מנשוא. המשרד ימשיך ללוות את המשפחות ואת בתי הספר ולהעניק להם כל תמיכה נדרשת".
בעקבות האסון פעל המשרד לאסוף מידע אודות התלמידים המעורבים כדי לסייע ולתמוך במשפחות ובמוסדות החינוך בהם לומדים התלמידים. המשרד הודיע כי נשלחו צוותים של השירות הפסיכולוגי ייעוצי של משרד החינוך למתן תמיכה וסיוע לתלמידים שחולצו בטיול, ובמקביל הופעלו במחוזות הרלוונטיים צוותים לשעת חירום בבתי הספר.
התכתבויות בקבוצת הווטסאפ לקראת הטיול שנגמר באסון בערבה: "אל דאגה אנחנו ערוכים היטב לטיול, והמכינה וידאה עם הגורמים המתאימים יהיה כיף, רטוב, וחוויתי" #חדשותהערב @uriyaelk pic.twitter.com/wTVrukGzLb
— כאן חדשות (@kann_news) 26 באפריל 2018
ממועצת התלמידים והנוער הארצית נמסר כי היא משתתפת בצער משפחות וחברי הנערים והנערות, ומקווה לבשורות טובות באשר לנפגעים. בנוסף, המועצה קוראת למשרד החינוך בבקשה שיכניס באופן מידי את המכינות הקדם צבאיות לפיקוחו.