המתיחות נמשכת, המגעים להביא לשקט לא מתקדמים: ישראל עדיין מנסה להגיע להבנות עם חמאס בתיווך מצרי כדי להגיע לרגיעה בגבול רצועת עזה. בשעות הערב התפוצץ בלון נפץ נוסף מעל אחד היישובים בעוטף עזה, ללא נפגעים.
ישראל מנסה להגיע להבנות עם חמאס בתיווך מצרי לרגיעה בגבול: עד כה מגעים אלו, שמערבים כמה גופים ביטחוניים, לא רושמים הצלחה. כדי לקדם את הרגיעה, גם שליח האו"ם למזרח התיכון ניקולאי מלדנוב נפגש עם בכירים מצרים כדי לקדם מחדש את הסכמות ההסדרה. הדיווח של @gilicohen10 ב-#חדשותהערב pic.twitter.com/d0pS8YhYoc
— כאן חדשות (@kann_news) 7 במרץ 2019
עד כה המגעים מול מצרים, שמערבים כמה גופים ביטחוניים, לא רושמים הצלחה. כדי לקדם את הרגיעה, גם שליח האו"ם למזרח התיכון ניקולאי מלדנוב נפגש לאחרונה עם בכירים מצרים כדי לקדם מחדש את הסכמות ההסדרה.
טנק של צה"ל תקף היום (חמישי) עמדה צבאית של ארגון הטרור חמאס בצפון רצועת עזה, בתגובה לירי שבוצע זמן קצר לפני כן לעבר תשתית צה״ל סמוך לגדר המערכת. אין נפגעים לכוחותינו.
המתיחות בדרום נמשכת: בלון נפץ התפוצץ מעל אחד היישובים בעוטף עזה, ללא נפגעים. הדיווח של @moyshis ב-#חדשותהערב pic.twitter.com/0jV4tk3VFD
— כאן חדשות (@kann_news) 7 במרץ 2019
עשרות זרי בלוני נפץ שוגרו במהלך היום לעבר יישובי העוטף, מתוכם שלושה התפוצצו מעל שדות נגב ואשכול. צה"ל החמיר את התגובה ותקף בעומק הרצועה, אך השיגורים נמשכים. ראשי רשויות בעוטף הבהיר: לא נקבל את המציאות הזאת, גם לא בתקופת בחירות.
ראש הממשלה ושר הביטחון בנימין נתניהו סייר היום באזור גדר הגבול ישראל-מצרים, שמע סקירות מפי מפקדי הגזרה וקיים הערכת מצב ביטחונית באוגדת עזה. ״אני ער לכך שבימים האחרונים יש התחדשות של התוקפנות של חמאס בכל מיני צורות שונות ומשונות", אמר. "כדאי שחמאס יבין עכשיו שכל גילוי של תוקפנות ייענה בתגובה תקיפה כפולה ומכופלת מצד ישראל. מוטב שיבינו זאת עכשיו מאשר אחר כך".