רוב הציבור מצביע על ראש הממשלה בנימין נתניהו ואביגדור ליברמן כאשמים העיקריים אם יהיו בחירות נוספות, כך עולה מסקר כאן חדשות שפורסם הערב (חמישי) בחדשות הערב בכאן 11, ונערך לפני פרסום החלטת היועץ המשפטי לממשלה. 38% מהנשאלים טענו כי נתניהו הוא האשם העיקרי בכך ו-28% הפנו את ההאשמה ליו"ר ישראל ביתנו. עם זאת, רק 8% אמרו כי גנץ אשם בכישלון להרכבת הממשלה.

כמו כן, מהסקר עולה שבחירות נוספות לא ישפיעו על מפת הגושים. הליכוד וכחול לבן ממשיכות להוביל עם 33 מנדטים כל אחת. הרשימה המשותפת זוכה ל-12 מנדטים בבחירות השלישיות אם יהיו. ישראל ביתנו ויהדות התורה עומדות על שמונה מושבים בכנסת. ש"ס 7, הימין החדש, העבודה-גשר והמחנה הדמוקרטי עם 5 מנדטים. איחוד מפלגות הימין עומדת על ארבעה מנדטים.
סקר כאן חדשות: 38% מהציבור מאשימים את נתניהו בבחירות חוזרות, אם יהיו, ו-28% מפנים את האצבע המאשימה לריבלין. רק 8% השינו שגנץ האשם העיקרי בכך. אם יהיו בחירות שלישיות – כחול לבן והליכוד זוכות ל-33 מנדטים. מפת הגושים ללא שינוי משמעותי@lielkyzer pic.twitter.com/jU0lBcxTCQ
— כאן חדשות (@kann_news) November 21, 2019

לפי הסקר גוש הימין עומד על 57 מנדטים ומנגד 55 לגוש המרכז-שמאל. גם בבחירות הנוספות, אם יהיו, ליברמן ממשיך להיות לשון המאזניים, עם שמונה מנדטים.

לשאלה איזו ממשלה היית רוצה, שתוקם לאור המצב הפוליטי ענו 40% שהם מעוניינים בממשלת אחדות. 24% תמכו בממשלת ימין עם ליברמן ו-15 אחוזים ממשלת מיעוט בתמיכת הרשימה המשותפת. בקרב מצביעי כחול לבן אמרו 62% כי הם מעדיפים ממשלת אחדות. לעומתם 36% ממצביעי הליכוד העדיפו את האפשרות הזו.
