לקראת אחד בספטמבר - איומי השביתה שעוד על הפרק: הסתדרות המורים בראשות יפה בן דוד מאיימת בשביתה אם לא יימצא פתרון לבעיית עובדי ההוראה שבקבוצת סיכון – הבעיה הזאת קיימת מתחילת משבר הקורנה בחודש מארס וטרם נפתרה. הערב תתקיים במשרד החינוך פגישה בין הצדדים בניסיון נוסף להגיע לפתרון. כך פורסם היום (שלישי) בחדשות הערב בכאן 11.
הנהגת ההורים הארצית דורשת שבבתי הספר הייסודים יתקיימו לימודים בכל ימות השבוע גם לתלמידי ה'–ו'. במרכז השלטון המקומי נמצאים במגעים מתקדמים עם משרד האוצר כדי למצוא פתרון לחוסר באלפי כיתות לימוד – בינתיים איום השביתה שלהם בתוקף, אך ייתכן מאוד שהמגעים יישאו פרי בקרוב. היום התייחס שר החינוך גלנט לאיומי השביתה ואמר לכאן חדשות כי הגורמים המאיימים רוצים להגדיל את הרווחים שלהם באמצעות איומים. עם זאת הוא סבור שיגיעו להסכמות.
שבוע לפתיחת שנת הלימודים: הסתדרות המורים מאיימת בשביתה אם לא יימצא פתרון לבעיית עובדי ההוראה שבקבוצת סיכון. הנהגת ההורים הארצית דורשת שיתקיימו לימודים בבתי הספר היסודיים בכל ימות השבוע גם לתלמידי ה-ו ומאיימת בשביתה אם לא יקרה כך@uriyaelk #חדשותהערב pic.twitter.com/yZlrEhjcBR
— כאן חדשות (@kann_news) August 25, 2020
בתוך כך, ועדת החינוך של הכנסת אישרה הבוקר את מתווה תשלומי ההורים לשנת הלימודים הבאה, שעליו הושגה הסכמה הלילה בין אנשי משרד החינוך ליושב ראש הוועדה, חבר הכנסת רם שפע. הוחלט כי ייגבו מההורים מחצית מהסכום על טיולים, של"ח וסל תרבות. במידה שאכן ייתקיימו אירועים אלה, ועדת החינוך תתכנס שוב לאשר גבייה נוספות.
גביית הסכום נועדה להבטיח לנותני השירות סכום ראשוני. לפי המתווה, לא ייגבה כסף בעבור מסיבות סיום. גם מספר שעות התל"ן (תוכנית לימודים נוספת) יפחתו, וכך גם התשלום בעבורה. סעיף השאלת ספרים נותר ללא שינוי.