שום פלפל ושמן זית - המתכונים

מתכון לטורוש גומבוץ (כופתאות גבינה) של חיים כהן

מתכון לטורוש גומבוץ (כופתאות גבינה) של חיים כהן
מתכון לטורוש גומבוץ (כופתאות גבינה) שחיים כהן הכין ביחד עם רותי ברודו בפרק השלישי של "שום פלפל ושמן זית"
Getting your Trinity Audio player ready...
טורוש גומבוץ (כופתאות גבינה)
צילום: -

בפרק השלישי של "שום פלפל ושמן זית", אירח חיים כהן את השפית רותי ברודו והחזיר אותה לטעמי הילדות שלה. אחת המנות הראשונות שהם הכינו הייתה טורוש גומבוץ (כופתאות גבינה) שכל אחד יכול להכין בבית. 

מצרכים

לכופתאות:

  • חבילה (250 גרם) גבינה כחושה ("טוב טעם" או "כנען")
  • ביצה
  • כפות סוכר
  • כפית גרידת לימון
  • שליש כוס (80 גרם) סולת

לציפוי:

  • 100 גרם סוכר
  • 100 גרם פירורי לחם
  • 50 גרם חמאה

אופן ההכנה

  1. מערבבים היטב בקערה את מרכיבי הכופתאות. מצננים במקרר.
  2. במחבת ממיסים את החמאה, מוסיפים את הסוכר ואת פירורי הלחם, מבשלים כ-5 דקות על אש קטנה תוך כדי ערבוב, ומכבים את האש.
  3. מחממים מים בסיר עד לסף הרתיחה, קורצים כדורים מהמסה ומעבירים לבישול בסיר.
  4. כשהכדורים צפים מוציאים אותם ומגלגלים בתערובת הפירורים, ולאחר מכן מעבירים אותם לצלחת הגשה.

 

הפופולריים