בפרק השלישי של "שום פלפל ושמן זית", אירח חיים כהן את השפית רותי ברודו והחזיר אותה לטעמי הילדות שלה. אחת המנות הראשונות שהם הכינו הייתה טורוש גומבוץ (כופתאות גבינה) שכל אחד יכול להכין בבית.
- שום פלפל ושמן זית 2024 - כל הפרקים
- שום פלפל ושמן זית - מן הארכיון
- מה אוכלים היום? לעמוד המתכונים מתוך תוכניות כאן 11
מצרכים
לכופתאות:
- חבילה (250 גרם) גבינה כחושה ("טוב טעם" או "כנען")
- ביצה
- כפות סוכר
- כפית גרידת לימון
- שליש כוס (80 גרם) סולת
לציפוי:
- 100 גרם סוכר
- 100 גרם פירורי לחם
- 50 גרם חמאה
אופן ההכנה
- מערבבים היטב בקערה את מרכיבי הכופתאות. מצננים במקרר.
- במחבת ממיסים את החמאה, מוסיפים את הסוכר ואת פירורי הלחם, מבשלים כ-5 דקות על אש קטנה תוך כדי ערבוב, ומכבים את האש.
- מחממים מים בסיר עד לסף הרתיחה, קורצים כדורים מהמסה ומעבירים לבישול בסיר.
- כשהכדורים צפים מוציאים אותם ומגלגלים בתערובת הפירורים, ולאחר מכן מעבירים אותם לצלחת הגשה.