בפרק השלישי של "שום פלפל ושמן זית", אירח חיים כהן את השפית רותי ברודו והחזיר אותה לטעמי הילדות של השפית המוערכת.
- שום פלפל ושמן זית 2024 - כל הפרקים
- שום פלפל ושמן זית - מן הארכיון
- מה אוכלים היום? לעמוד המתכונים מתוך תוכניות כאן 11
מצרכים
לפפריקאש:
- 1 ק"ג בשר בקר אונטריב או צלעות, חתוך לקוביות של 2×2 ס"מ
- 2 פלפלים ירוקים מתוקים (עדיף זן נהריה), חתוכים לקוביות
- 1 פלפל שושקה אדום, פרוס
- 2 פלפלים אדומים מתוקים, חתוכים לקוביות
- 1 בצל, חתוך לקוביות
- 1 עגבנייה, קלופה, חתוכה לקוביות
- חצי פלפל חריף, פרוס לטבעות
- 2 כפות גדושות פפריקה מתוקה
- כפית פפריקה חריפה
- מעט זרעי קימל
- מלח ים אטלנטי
- פלפל שחור גרוס
לנוקדלי:
- 2 כוסות קמח
- 2 ביצים
- כפית מלח
- כפית פלפל שחור
- כוס מים
אופן ההכנה
- מחממים שמן בסיר לחץ או בסיר ברזל, צולים את הבשר מכל הכיוונים, מוציאים ומעבירים לצלחת.
- מטגנים את הירקות באותו הסיר עד להשחמה, מוסיפים את הבשר בחזרה, מוסיפים את התבלינים ומבשלים תוך כדי ערבוב עוד כ-5 דקות.
- ממלאים במים עד גובה כפול מגובה הירקות והבשר ומכסים במכסה. מבשלים כ-50 דקות בסיר לחץ או 3 שעות בסיר ברזל.
- פותחים את המכסה ומתקנים את התיבול. אם צריך מבשלים עוד קצת במכסה פתוח כדי לצמצם את הנוזל.
- טורפים את כל מרכיבי הנוקדלי עד לקבלת בלילה חלקה, מצננים לכמה דקות.
- מרתיחים מים בסיר עמוק ומעבירים את הנוקדלי במכונת שפצלה או במסננת אל תוך המים. לאחר כדקה שתיים של בישול מסננים ומעבירים לקערה.