שום פלפל ושמן זית - המתכונים

מתכון לתבשיל בקר פפריקאש ונוקדלי שפצלה של חיים כהן

מתכון לתבשיל בקר פפריקאש ונוקדלי שפצלה של חיים כהן
חיים כהן אירח את רותי ברודו ב"שום פלפל ושמן זית" וביחד הם חזרו לטעמי הילדות של השפית המוערכת. למנה העיקרית הם הכינו תבשיל בקר פפריקאש ונוקדלי שפצלה. מתוך הפרק השלישי
Getting your Trinity Audio player ready...
גולאש שום פלפל ושמן זית
צילום: -

בפרק השלישי של "שום פלפל ושמן זית", אירח חיים כהן את השפית רותי ברודו והחזיר אותה לטעמי הילדות של השפית המוערכת.

מצרכים

לפפריקאש:

  • 1 ק"ג בשר בקר אונטריב או צלעות, חתוך לקוביות של 2×2 ס"מ
  • 2 פלפלים ירוקים מתוקים (עדיף זן נהריה), חתוכים לקוביות
  • 1 פלפל שושקה אדום, פרוס
  • 2 פלפלים אדומים מתוקים, חתוכים לקוביות
  • 1 בצל, חתוך לקוביות
  • 1 עגבנייה, קלופה, חתוכה לקוביות
  • חצי פלפל חריף, פרוס לטבעות
  • 2 כפות גדושות פפריקה מתוקה
  • כפית פפריקה חריפה
  • מעט זרעי קימל
  • מלח ים אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס

לנוקדלי:

  • 2 כוסות קמח
  • 2 ביצים
  • כפית מלח
  • כפית פלפל שחור
  • כוס מים

אופן ההכנה

  1. מחממים שמן בסיר לחץ או בסיר ברזל, צולים את הבשר מכל הכיוונים, מוציאים ומעבירים לצלחת.
  2. מטגנים את הירקות באותו הסיר עד להשחמה, מוסיפים את הבשר בחזרה, מוסיפים את התבלינים ומבשלים תוך כדי ערבוב עוד כ-5 דקות.
  3. ממלאים במים עד גובה כפול מגובה הירקות והבשר ומכסים במכסה. מבשלים כ-50 דקות בסיר לחץ או 3 שעות בסיר ברזל.
  4. פותחים את המכסה ומתקנים את התיבול. אם צריך מבשלים עוד קצת במכסה פתוח כדי לצמצם את הנוזל.
  5. טורפים את כל מרכיבי הנוקדלי עד לקבלת בלילה חלקה, מצננים לכמה דקות.
  6. מרתיחים מים בסיר עמוק ומעבירים את הנוקדלי במכונת שפצלה או במסננת אל תוך המים. לאחר כדקה שתיים של בישול מסננים ומעבירים לקערה.
הפופולריים