בפרק השביעי של "שום פלפל ושמן זית", אירח חיים כהן את יניב ביטון ויחד הם הכינו עיג'ה בלחמא וספיחה חצילים מלטפים לב ובטן.
- שום פלפל ושמן זית 2024 - כל הפרקים
- שום פלפל ושמן זית - מן הארכיון
- מה אוכלים היום? לעמוד המתכונים מתוך תוכניות כאן 11
קציצות
מרכיבים:
- 150 גרם בשר טחון
- חצי כפית קינמון
- רבע כפית פלפל אנגלי
- 3 כפות קמח
- מעט צ'ילי חריף
- 6 ביצים
- שמן לטיגון
אופן הכנה:
- מקציפים את הביצים עד לקבלת תערובת אוורירית. מפוררים את הבשר פנימה.
- מתבלים במלח ובתבלינים תוך כדי בחישה, מוסיפים קמח וממשיכים לבחוש.
- מקררים כעשר דקות. מוציאים מהמקרר, ובכף מניחים קציצות קטנות במחבת עם שמן זית, על אש בינונית.
ספיחה חצילים
מרכיבים:
- 10 שיני שום, קלופות
- 2 חצילים, קלופים ופרוסים לעובי סנטימטר
- 10-12 עגבניות מגי, קלופות וחתוכות לרבעים
- 1 פלפל חריף, פרוס
- שמן זית
- מלח ים אטלנטי
אופן הכנה:
- מטגנים בסיר עם שמן זית על אש בינונית את הפלפל הירוק החריף ואת השום.
- מוסיפים את העגבניות, מוסיפים מלח ומכסים. מבשלים 25 דקות.
- מטגנים את פרוסות החצילים בשמן עד להזהבה ומעבירים לסיר העגבניות.
- מבשלים עוד כ־5 דקות על אש קטנה עם מכסה ומכבים. ניתן לאכול חם או קר.