שום פלפל ושמן זית - המתכונים

עיג'ה בלחמא וספיחה חצילים

מתכון לעיג'ה בלחמא וספיחה חצילים של חיים כהן
חיים כהן אירח את יניב ביטון. יחד הם הכינו עיג'ה בלחמא וספיחה חצילים
עיג'ה בלחמה
צילום: כאן

בפרק השביעי של "שום פלפל ושמן זית", אירח חיים כהן את יניב ביטון ויחד הם הכינו עיג'ה בלחמא וספיחה חצילים מלטפים לב ובטן.

קציצות

מרכיבים:

  • 150 גרם בשר טחון
  • חצי כפית קינמון
  • רבע כפית פלפל אנגלי
  • 3 כפות קמח
  • מעט צ'ילי חריף
  • 6 ביצים
  • שמן לטיגון

אופן הכנה:

  1. מקציפים את הביצים עד לקבלת תערובת אוורירית. מפוררים את הבשר פנימה.
  2. מתבלים במלח ובתבלינים תוך כדי בחישה, מוסיפים קמח וממשיכים לבחוש.
  3. מקררים כעשר דקות. מוציאים מהמקרר, ובכף מניחים קציצות קטנות במחבת עם שמן זית, על אש בינונית.

ספיחה חצילים

מרכיבים:

  • 10 שיני שום, קלופות
  • 2 חצילים, קלופים ופרוסים לעובי סנטימטר
  • 10-12 עגבניות מגי, קלופות וחתוכות לרבעים
  • 1 פלפל חריף, פרוס
  • שמן זית
  • מלח ים אטלנטי

אופן הכנה:

  1. מטגנים בסיר עם שמן זית על אש בינונית את הפלפל הירוק החריף ואת השום.
  2. מוסיפים את העגבניות, מוסיפים מלח ומכסים. מבשלים 25 דקות.
  3. מטגנים את פרוסות החצילים בשמן עד להזהבה ומעבירים לסיר העגבניות.
  4. מבשלים עוד כ־5 דקות על אש קטנה עם מכסה ומכבים. ניתן לאכול חם או קר.
הפופולריים